עוגת פירורים שוקולד פרווה שתכבוש את הלבבות

מתכון מדהים לעוגת פירורים שוקולד פרווה

נסו לדמיין עוגה שהשוקולד שלה נמס בפה, הפירורים שלה כל כך עשירים ורכים, שהם כמעט לא נותנים לכם סיבה לאכול עוד פרוסה, כי לאחר אחת אתם מרגישים שמאיימת עליכם התאהבות מחדש. עוגת פירורים שוקולד פרווה זו אחת המרשים והאגדיים שיש, והיא לא רק נראית מעולה, אלא היא גם טעימה בצורה משגעת! מה שאפשר לומר בבטחה הוא, שהעוגה הזו תהפוך לכל בילוי משפחתי – היא כזאת שהנינים יבקשו מכם להכין שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אופיה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • לכ-8 מנות

כעת, אחרי שהבנו שזה מתכון ממש שווה, אתם ודאי תוהים כיצד אפשר להכין את עוגת הפירורים המושלמת. נתחיל במרכיבים!

הרכיבים הדרושים

  • 200 גרם שוקולד מריר מומס
  • 150 גרם שמן
  • 200 גרם סוכר
  • 500 גרם קמח
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • 1 שקית קקאו איכותי (40 גרם)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • לקישוט: שוקולד שוקולד צ׳יפס, קקאו או אבקת סוכר לפי ההעדפה

אם תרצו, אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, ובכך לשנות את הטעם למשהו אחר, יותר מתוק וגם ניסויים עם גרסת פרווה קלה וכשרה לפסח עם תאנים יבשות או אגוזי מקadamia. יש גם אפשרות להוסיף לאגוזים קוקוס קלוי להענקת טעם מעניין!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לצלול לתהליך ההכנה. הם לא ישרטו לכם את ידיכם, כי הכל כאן קל מאוד ואפילו מתאים לילדים!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. יפה את תבנית האפיה עם נייר אפיה או מרחו מעט שמן כדי שהעוגה לא תדבק.
  3. ממיסים שוקולד מריר בקופסה במיקרוגל או בסיר מעל מים רותחים עד להמסה מלאה. (אני תמיד משחק עם השוקולד הזה, לא משנה מה, הוא תמיד מדהים)
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הסוכר והס油יחים, עד שהתערובת פי 2 מהגודל שלה.
  5. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שהתערובת נאצרת בהומוגניות מקסימלית.
  6. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת ומערבבים היטב.
  7. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח, ומערבבים יחד.
  8. עכשיו מתחילים לשלב את החומרים היבשים לתערובת הרטובה, תוך ערבוב מתמשך.
  9. מוסיפים את הנוזלים, חצי כוס מים פושרים, עד שהתערובת הולכת ונעשית נוזלית.
  10. מניחים 1/2 כוס אגוזים קצוצים לתערובת ומערבבים בעדינות.
  11. מעבירים לתבנית ונכנסים לתנור ל-30 דקות או עד שהעוגה מאפזת ושהקיסם יוצא יבש.

ובסופה! פלחו את העוגה המדהימה הזאת ותיהנו מיופי של חתיכה, בהחלט מגיע לכם! אבל יש גם תוספות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אי לכך, אם אתם חולים בשוקולד, אתם יכולים תמיד לשדרג את המתכון והעוגה בצורה פשוטה. כמובן אפשר לקשט בפירות טריים כמו תותים או פירות יער.

אם תרצו עוגה פחות מתוקה, אתם יכולים לבחור להמתין לדור איתנים על ידי החלפת חצי מכמות הסוכר בתפוח מרוסק או בקמח קונצנטרה. אפשר לנסות גם לשים קמצוץ קינמון – הוא יוסיף לעוגה טוויסט מפתיע של טעם.

ובשביל המלאות, מה דעתכם להניח את העוגה בין שני עוגיות להכנת סנדוויץ’? זה מתכון למשהו אגדי ושלבי הבישול מתחייבים להיות בגדר חוויה.

שאלות ותשובות

איזה שוקולד כדאי להשתמש במתכון?
שוקולד מריר הוא הבחירה הטובה ביותר, מכיוון שהוא נותן טעם עשיר ועדין. אפשר גם לשלב שוקולד חלב למי שאוהב מתוק יותר.

אפשר להכין את העוגה ללא ביצים?
כן! אתם יכולים להחליף את הביצים ברסק תפוחים או בזרעי צ’יה. זה ייתן תוצאה דומה ועדיין ישמור על מרקם אוורירי.

כמה ימים העוגה נשארת טרייה?
אם תשמרו אותה במיכל סגור, היא יכולה להחזיק כ-5 עד 7 ימים. אבל תזהרו – היא כל כך ממכרת שזה יכול לא להתממש!

מה אם אני רוצה לשדרג את העוגה?
אתם יכולים להוסיף פרליני שוקולד למעלה, להשרות את העוגה ברוטב שוקולד או לפזר עליה קקאו. האפשרויות הן סוף מצחיקות!

האם אני יכול להשתמש במרגרינה?
בדיוק! מרגרינה תהפוך את העוגה ליותר עשירה. אפשר לשים גם חמאה כדי להוסיף עוד טעם.

אפשר להכין עוגה כשרה לפסח?
בהחלט! כל מה שאתם צריכים לעשות זה להמיר את הקמח בקמח תפוחי אדמה או שקדים, והמתכון יתאים מצוין לחג.

האם העוגה מתאימה לילדים?
בוודאי! אני תמיד עושה את זה איתם, הם חולים על הכנת עוגות בעצמם.

מה לגבי בלי סוכר? יש איזושהי המלצה?
לבחירה בריאה יותר, ניתן להשתמש בקוקוס טחון או סוכר קוקוס. אפילו דחפתי דחיסות רגילות לעוגה וזה טעים להפליא!

כיצד אני מכין את העוגה הלא מעוגלת?
במקום תבנית עגולה, אפשר להשתמש בתבנית מאורכת ולעשות עוגיות – פשוט חתכו לפרוסות לאחר האפיה.

איך אני יודע מתי העוגה מוכנה?
כשהקיסם יוצא יבש והקצוות מתרוממים, זה הזמן לרשום את זה ולהגיש היום!

אז אם אתם רוצים עוגה מהסוג המדהים הזה, פשוט התחילו להכין אותה והייתם מבסוטים תוך דקות. ואם כבר הכנתם אותה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *