עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח שאסור לפספס

עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח – טעימה בצורה מטורפת!

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את התנור וריח משוגע של עוגת שוקולד פרווה ממלא את כל הבית. כל אחד ואחת מכם, לא משנה אם אתם חובבי מתוק או לא, לא יכולים לעמוד בפני עוגת שוקולד כזו! עוגת שוקולד פרווה כשרה לפסח היא לא סתם עוגה. היא מדהימה, ממכרת, משגעת, ובלתי אפשרית להפסיק לאכול ממנה. באיזה מקום תוכלו למצוא עוגה כל כך אגדי ועשירה בטעמים שתגרום לכם להתמכר כל פעם מחדש? אז בואו נכין אחת כזו! זו ההזדמנות שלכם להפתיע את האורחים בטעמים שלא יישכחו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המושלמת הזאת, אנחנו צריכים להשתמש בכמה רכיבי בסיס, אבל גם לשדרג את המתכון עם חומרי גלם שיכולים להעניק לו טעמים משגעים:

  • 200 גרם שוקולד מריר פרווה (ורצוי גם חלב איכותי לפסח)
  • 150 גרם סוכר חום (שמתלותם מתוק ביותר)
  • 3 ביצים (או תחליף ביצים לטבעונים)
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 150 גרם קמח תפו”ח (ולא ליצור טאבלטים של קמח)
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • תמצית וניל (הכי טעים שיש, כמובן)

מרכיבים חלופיים

למי שצריך גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אתם יכולים להשתמש בתחליף ביצים כמו: מתכון של חצי בננה מעוכה או 4 כפות רסק תפוחים. לקמח אלרגיים תוכלו להשתמש בקמח תפו”ח לקינוחים ללא גלוטן. תוספת של אגוזים קצוצים או שוקולד צ׳יפס יכולה להפוך את העוגה לאוורירית ואגוזית

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להפוך את כל הרכיבים האלה לעוגה עוצרת נשימה. כדאי להתחיל ממש ברוח שלנו – עם הרבה אהבה!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (מעלף את הבית).
  2. שמים שוקולד מריר בקערה ויוצרים מהם גוש גדול. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי – כל כך משגע!
  3. בקערה נפרדת, טורפים ביצים עם סוכר חום בעזרת מטרפה עד שהתערובת בהירה ואוורירית.
  4. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס, שמן קנולה ותמצית וניל.
  5. בקערה נפרדת, מערבבים קמח תפו”ח, קקאו, סודה לשתייה ומלח.
  6. מניחים את תערובת הקמח על תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות עם כף עץ.
  7. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת עם נייר אפייה.
  8. אופים בתנור במשך 40-45 דקות (לא יותר, העוגה נשארת רכה).
  9. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ניתן לשדרג את העוגה בכמה דרכים יצירתיות. לדוגמה, תוכלו להוסיף קקאו איכותי על פני העוגה לאחר שהיא התקררה. או אולי לשדרגו עם קמצוץ של מלח ים מעל – דבר שיעניק ניגוד מרהיב למתיקות. גיוון נוסף יכול להיות בצורת פירות יער טריים כמו תותים או פטל, שיביאו רעיונות מרעננים על המנה. וכמובן, אם אתם בא לכם למנף הכל, למה לא להגיש עם שמנת פרווה מוקצפת לאורחים?

שאלות ותשובות

האם העוגה מתאימה לאוכלים דתיים?
קודם כל, טוב לדעת שזו עוגה כשרה ותתאים במיוחד לסעודה מלכותית בפסח!

האם אפשר להכינה לפני ערב החג?
בהחלט! העוגה הזו יכולה לשמור על רעננות שלה למשך כמה ימים! תוכלו להכין אותה יומיים לפני.

חשבתי להוסיף אגוזים. האם זה יכול לעבוד?
בוודאי! אגוזים יוסיפו מרקם ועמוק לעוגה.

האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
למי שאוהב את המתוק – בהחלט אפשרי לגמרי, פשוט תצטרכו להמשיך לעקוב אחרי הסוכר.

אשמח לדעת האם כדאי לשים את העוגה במקפיא?
כן, אם אתם רוצים לשמור על העוגה לטווח הארוך, במקפיא היא יכולה להחזיק מעמד מעולה!

האם מתכון זה יכול להיות לאלרגיים ללקטוז?
בהחלט! בתור מתכון פרווה, הוא מתאים באופן מושלם!

כיצד אפשר לדעת אם העוגה מוכנה?
נעשה לכם ניסוי קטן: דקרו בעזרת קיסם, אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.

יש לי קמח תפו”ח, האם זה יתאים?
יופי! קמח תפו”ח נחשב לקמח הטוב ביותר עבור עוגות כשרות לפסח.

האם החילה תופסת? אני לא אוהב בהירות כ"כ.
ממש לא! אחרי האפיה, תטפלו בה בחום ודווקא תעניקו לה טובלות משגעות.

מה אני יכול לשים במקום שמן קנולה?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס או שמן אבוקדו, למצוא טעמים חדשים!

אם הגענו עד כאן, אתם מוכנים להתחיל?! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, ככה כל אחד יוכל לטעום מעוגת שוקולד פרווה האבסולוטית הזו לפסח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *