עוגת שמרים מהירה ללא התפחה שתת כף לכם!

עוגת שמרים מהירה ללא התפחה

כשהעונג והנוחות נפגשים, נולדת עוגת השמרים המהירה ללא התפחה – מתכון מדהים, ממכר, וכזה שיטלטל לכם את החיך! תחשבו על הריח המושלם של בצק שמרים בתנור, אותו ריח שמזכיר את הבית של סבתא, ופתאום לגלות שזו עוגה שאתם יכולים להכין תוך פחות משעה! אם התעייפתם מעוגות שמרים מסורתיות שדורשות שעות של המתנה, הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה עד בינונית
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשזמננו יקר, בואו נצלול ישר למה שחשוב. לפני שניכנס לממלכת ההכנה, אתם צריכים להתארגן עם כל החומרים הדרושים על מנת להפוך את העוגה הזו למעלפת ומושלמת:

  • 500 גרם קמח לבן (ולעצלנים שביניכם, אפשר גם קמח תפו”א)
  • 1/2 כוס סוכר (הכי טעים שיש!)
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס מים פושרים
  • 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
  • 1 ביצה (או 2 ביצים קטנות, אתן יכולים לבחור לפי תאבונכם)
  • 2 כפות קינמון (או לאלרגיים, אפשר גם בלי)
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (סוחף את כולם עם טעם אגדי)
  • 1/4 כוס מצרך שוקולד מריר קצוץ (כן, מתוק לתוך מתוק!)
  • קורט מלח

מרכיבים חלופיים

אולי שמעתם על הטירוף של העוגות ללא גלוטן? זו תוכן בריא ודל פחמימיות! אפשר להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים. וגם, אם אתם טבעונים או פשוט רוצים להימנע מביצים, קחו 4 כפות של פשתן טחון עם 6 כפות מים. זה עובד מצוין!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס לאקשן! היכונו לארוחת הבוקר המושלמת:

  1. לערבב את השמרים עם מים פושרים בסיר קטן.
  2. ללוש בנו את הקמח, הסוכר, השמן, הביצה, קינמון ומלח בקערה גדולה.
  3. להוסיף את תערובת השמרים לתערובת היבשה וללוש עד שהתערובת אחידה. אל תפחדו, זה קל כמו לחבוט בשמיכה רכה!
  4. לכסות את הקערה במגבת ולהניח לה לרגע. הזמן משחק לטובתכם.
  5. בחצי שעה הזו נוכל להכין את המילוי. לערבב את האגוזים, השוקולד ואולי טיפונת סוכר אם אתם מאלה שאוהבים מתוק.
  6. לחלק את הבצק ל-3 עד 4 חלקים, למתוח כל חלק לשכבת בצק דקה, כמו פיצה – יש כאן המון חדשנות!
  7. למלא כל שכבה בתערובת המילוי ולגלגל לגלילות. לא לפחד, גלילה טובה היא סוד העוגה המושלמת.
  8. לחתוך כל גלילה לגודל שווה (כ-4 ס"מ) ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. לאפות בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך כ-20-25 דקות או עד שהעוגה זהובה וגבוהה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לנו את עוגת השמרים המפעימה הזו, אפשר לחשוב על שדרוגים נוספים. מה דעתכם להוסיף קוקוס קצוץ למילוי? או לשים קמצוץ של מלח גס מעל – אתם לא תאמינו איזה שינוי זה עושה! אפשר גם להכין ממרח קקאו על טבלת השוקולד המריר ולטבול את העוגה המושלמת בתוכו. למי שאוהב פירות, רוטב פירות יער מעל הופך את זאת למושלמת – או אפילו פרוסות תפוח מדהימות. כל אחד יכול למצוא את ההנאה שלו בקצה המזלג!

שאלות ותשובות

איך אוכל לשמור על העוגה טרייה? השמרים מגיבים לטמפרטורה. כדי שהעוגה תישאר רכה, שמרו אותה בקופסה אטומה. אם היא מתייבשת, אפשר לשים אותה במיקרוגל עם כוס מים למספר שניות.

האם אפשר להחליף את השוקולד? בטח! אם אתם חובבי פירות, תוכלו לבקש למנגו קצוץ או תותים שבורים, פשוט לרסס על העוגה.

כמה זמן אפשר לשמור על העוגה? מדובר בעוגה מענגת, ולכן אני ממליץ לא להחזיק מעמד יותר מ-3 ימים במקרר. בכל זאת, יש דברים שמאוד קשה לעמוד בפניהם!

מה אם אני לא אוהב קינמון? אין בעיה! ניתן להשאיר את הקינמון וכך לשדרג את העוגה לחוויית שוקולד אגדי, או אפילו להחליפו בשוקולד או וניל.

האם באמת אפשר להכין את העוגה ללא התפחה? בהחלט! מטרת המתכון הזה היא לספק בצורה מהירה עוגה מופלאה, חמה וטעימה!

איך אני יודע מתי העוגה מוכנה? אתם תבחינו בצבע זהוב שיזהור מהא oven כמו סופרמן בדו קרב. כאשר קיסם ייצא יבש, זה הזמן להוציא!

האם אפשר להכין את הבצק מראש? בהחלט. תוכלו להכין את הבצק על-פי המתכון ולשמור אותו במקרר למשך עד 24 שעות, אבל…

זה ממש מתכון מהיר. איך זה הגיוני? כשתערובות השמרים עם הקמח נתפסות באוויר, לא נדרשת המתנה ארוכה. ניסיון שלי מראה – אם הכנתם עוגה אחת, תרצו להכין עוגה נוספת!

האם זה מתאים גם למשפחה של צמחונים? כן! המתכון כלל אינו מכיל מרכיבים מהחי, אפשר פשוט להפוך את הבצק לטעים ומרשים.

אפשר לשים את העוגה עם גלידה? תמיד! גלידת פיסטוק יכולה להעלות את המומנטום הגבוה של העוגה! מסקרן מאוד, אל תשכחו לפרגן.

לאור כל מה שציינו כאן, אתם בהחלט חייבים לנסות את המתכון הזה. שתפו אותו עם חברים וקרובים, משהו אגדי כזה לא נשאר סוד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *