עוף מטוגן במחבת – מתכון מושלם ומדהים
באמצע שבוע עבודה, כשיש את הרגעיםשהכל נראה קשה, אנחנו לפעמים זקוקים למשהו שיחמם לנו את הנפש ויפניק לנו כאן משהו במיוחד, שלא נוכל להפסיק לאכול – ניקח לדוגמה עוף מטוגן במחבת. אבל לא סתם עוף, אלא עוף מטוגן כזה שמשרים את כל הבית בריח ממכר שיגרום לכם לסנוור את כל השכונה. רוצים לדעת איך להכין עוף משגע שכזה? כמובן! אז שבו על כיסאותיכם, רדו לגרזן, וגלו איך להכין עוף שישאיר את כולם עם פה פעור!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מגיש למספר אנשים: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
אז קבלו את רשימת הרכיבים שלנו, והתחילו לדמיין את הצליל של העוף מתחיל לחרוק במחבת, וזה רק חלק מהקסם!
- 1 ק"ג עוף (חזה או ירך בחירתכם)
- כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים
- כוס פירורי לחם (אפשר פירורי לחם ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שן שום קצוצה
- תבלינים: פפריקה, כמון, אורגנו
- שמן לטיגון (שמן זית או שמן קנולה)
- מיץ מלימון אחד
שימו לב! יש אפשרות להוסיף מרכיבים לתיבול מעניין נוסף, כמו פטרוזיליה קצוצה או צ’ילי חריף אם אתם אוהבים את זה עם טוויסט.
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן לעבור לשלב המרשים – בואו נתחיל את ההכנה של העוף המעלף שלנו!
- מניחים את העוף בקערה ומוסיפים את מיץ הלימון, שום קצוץ, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומשאירים במקרר למשך 30 דקות.
- בתוך קערה נפרדת, טורפים את הביצים.
- מניחים בקערה אחרת את הקמח ומערבבים עם התבלינים: פפריקה, כמון ואורגנו.
- מכניסים לקערה של פירורי הלחם תוצאה אחרונה של תיבול (אם רוצים ספייס נוסף, הוסיפו כמה תיבול חריף).
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מוציאים את העוף מהקירור ומעבירים אותו לקמח, אחר כך לביצים, ואז לפירורי הלחם.
- מטגנים את העוף במחבת עד שהוא מזהיב מכל הצדדים (בסביבות 5-7 דקות מכל צד).
- מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף. (כל כך טעים, שלא תצליחו להפסיק לנשנש!)
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגים? תוספות? כן, בבקשה! יש אינספור אופציות.
- הוספת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בצל ירוק על העוף המטוגן.
- להכין רטבים מגוונים לציפוי – כמו רוטב חריף או רוטב שום לימון לקיץ.
- שדרוג סלט שילך מצוין בצד – סלט קיץ מרענן עם פרי עונתי.
- להגיש את העוף עם טחינה או רוטב יוגורט ליצירת טוויסט בריא במנה.
- לטגן בו זמנית ירקות במחבת (תפוחי אדמה, קישואים, גזר) – טעים ולהרשים את כולם!
שאלות ותשובות
מהו הסוד לבחירת עוף איכותי?
עוף טרי הוא המפתח, ומומלץ לבדוק תאריך תוקף. בחרו בעוף עם צבע ורוד בהיר. יותר מדי גוון כהה יכול להעיד על עוף ישן.
אפשר להכין את המתכון עם עוף קפוא?
כמובן! אבל עליכם להפשיר אותו קודם במקרר למשך לילה, אחרת הבישול ייקח יותר זמן.
מה אם אין לי קמח?
בשום פנים ואופן אל תדאגו, אפשר להשתמש באופו קוקוס, קמח תפו”א או אפילו קמח אורז.
כמה זמן ניתן לשמור את העוף המטוגן במקרר?
העוף שנשאר יכול להחזיק במקרר עד יומיים. חימום כתוספת שומר את המרקם הנפלא.
האם ניתן לטגן עוף בתנור?
כן, בהחלט! אפשר לשים אותו בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ-30 דקות. תוצאה תהיה יותר בריאה.
איך כדאי להגיש את המנה?
מומלץ להגיש עם סלט מרענן, רטבי יוגורט או טחינה ובצקי חלה לצד.
האם אפשר להכין את המנה לילדים?
בוודאי! ניתן להחליף את התבלינים במעט מלח וקצת קמח בלבד.
מה יכולים להוות תוספות בריאות לצד המנה?
סלט ירוק, ירקות מאודים, או חומוס מתובל יוסיפו ערכים תזונתיים וישלימו את המנה בצורה מצוינת.
איך ניתן להפוך את המתכון טבעוני?
לשטוף קובה בו תשתמשו בעוף העשוי טופו או חלבון צמחי.
זה קשה לנקות את המחבת לאחר הטיגון?
שום דבר ששטיפת מחבת עם ספוג לא יכול לפתור. לנקות כשמחבת חמה מעט קל יותר!
אז אחרי שמתכוננים עם המתכון הזה, אני מקווה שתיהנו ממנו כמו שאני נהנתי. ובכן, אתם מתכוונים להכין אותו? הללו! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותפיצו את השמועה על העוף המטוגן המשגע הזה לכל מכריכם!