עוף מתוק בתנור לראש השנה שכולם ידברו עליו

עוף מתוק בתנור לראש השנה – מנה משגעת שתשאיר את כולם עם טעם של עוד

אין ספק שבכל חג ובכל אירוע משפחתי יש את המנה המיוחדת שמחברת אותנו יחד. על שולחן החג של ראש השנה, עוף מתוק בתנור הוא ללא ספק האורח הכבוד. מדובר במנה שנראית כולם אוהבים, עם טעמים מלאים ועשירים, שמתמלאת בניחוחות משגעים שממלאים את הבית. החיבור בין המתיקות של העוף לרטבים המיוחדים יוצר חוויה קולינרית אגדה.

זמן ההכנה ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי שהמנה תהיה מעלפת וטעימה, חשוב להשתמש ברכיבים טריים ואיכותיים. זה מה שמקנה לה את טעם הבית שמזכיר לנו את סבתא או אמא. אז הנה הרשימה:

  • 1 ק״ג עוף (חלקי עוף – שוקיים או נתחי חזה)
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס סויה
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-3 גבעולי תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל לשימוש לפי טעם
  • תיבול נוסף: כמון, פפריקה מתוקה, קימל (אם אתם אוהבים)

כמובן שאפשר לשנות את המתכון לפי העדפות فردיות. אם תהיתם, אפשר להכין אותו גם בגרסה טבעונית עם טופו או שומשום לתיבול! אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו בסויה ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

אז איך מכינים את הפלא הזה? הצעד בדרך למנה מדהימה פשוט וקל!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הדבש, הסויה, מיץ הלימון ושמן הזית יחד עם השום הקצוץ.
  3. מתבלים את עוף במלח, פלפל, וכמובן, אם תרצו, בפפריקה וקימל.
  4. מטבלים את חלקי העוף בתערובת הנוזלית ומסננים אותם, שיבלעו את כל הטעמים.
  5. מניחים בתבנית אפייה את תפוחי האדמה בקוביות ואחריהם את נתחי העוף.
  6. יוצקים את שארית התערובת על הכל ומוודאים שהעוף מצופה היטב.
  7. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות.
  8. לאחר מכן, מסירים את הנייר ואופים לעוד 30 דקות או עד שהעוף מקבל צבע זהב יפה."

כשהעוף יוצא מהתנור, העולם כולו ממתין לו. ניחוחות מדהימים מתפשטים בבית. הניסיון שלי לימד אותי שהשלב האחרון הוא קריטי – תנו לעוף לנוח כמה דקות לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יתחברו יחד.

שדרוגים ותוספות

אז מה אפשר לשדרג במתכון המושלם הזה? האם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם במשהו ייחודי ואגדי? אפשר להוסיף פירות יבשים כמו אגסים או משמשים לתיבול עם המתיקות המענגת של הדבש. גם לקישוט, נגיעות של ירק כמו פטרוזיליה קצוצה בסוף ההגשה, יוסיפו צבע ויאירו את המנה!

וכמובן שניתן להגיש לצד סלט ירקות טריים ומרעננים – זה איזון מושלם עם המתיקות של העוף. בעיניי, זה הכי טעים שיש.

שאלות ותשובות

איזה סוג עוף הכי מתאים למתכון?
בהחלט ניתן להשתמש בחזה עוף, שוקיים או אפילו דגים. כל נתח מתאים מאוד עם התיבול הזה.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
כן, ניתן להכין את העוף ולשמור אותו במקרר יום לפני החג. יש לחמם אותו לפני ההגשה.

מה האפשרויות להחלפת דבש?
אפשר להשתמש בסירופ אגבה או סירופ מייפל להמתקה.

למה זה מתכון בריא?
מאחר ונעשה שימוש בחומרים טבעיים ובריאים יחסית, ויש הרבה ירק בתוספות.

מה טמפרטורת האפייה אם התנור שלי לא מחמם כמו שצריך?
במקרה כזה, חשוב לעקוב אחרי צבע העוף ולאחר 40 דקות לבדוק את הסטטוס.

מה מתאים לצד עוף בתנור?
לגמרי ניתן להציע אורז עם שומשום, או תפוחי אדמה בתנור עם תיבול קל.

איזה סוג של סויה להשתמש?
סויה קלה מתאימה יותר למי שאוהב טעמים פחות חזקים. אם אתם אוהבים, חצי חצי עם סויה רגילה.

האם המתכון מכיל גלוטן?
כן, אם אתם רגישים לגלוטן, ודאו שהסויה היא ללא גלוטן.

נטרול מתיקות בעוף?
הוספת מיץ תפוחים תעזור אם אתם מוצאים שהטעמים מתוקים מדי.
כמובן, אתם תמיד מוזמנים לשתף את המתכון והתחושות שלכם עם החברים ברשתות חברתיות! ככה, אתם לא רק מכינים אוכל טעים אלא גם מפיצים אהבה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *