עראיס בפיתה: המתכון שעושה מהפכה בטעמים

מתכון עראיס בפיתה – החוויה המושלמת של טעמים ומרקמים!

נכון, כשחושבים על מה לאכול, לא תמיד מפליגים אל המאכלים המדהימים שכוללים טעמים עשירים, מרקמים משגעים ואושר טהור בכל ביס. אבל יש אוכל אחד שעומד מעל כולם – עראיס בפיתה. המנה הזו היא לא רק טעים, אלא גם אגדי, ועשויה מרכיבים פשוטים שמתחברים בצורה מושלמת ליצירה קולינרית שלא תשכחו. כל bite הוא כמו מסיבת טעמים על הלשון, מסתחרר בין עסיסי, פריך ונימוח, וזה בדיוק מה שהופך את המנה הזו למושלמת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

נתחיל עם התיאור המפורט של מה זה עראיס? עראיס היא למעשה פיתה ממולאת בבשר טחון, אך זה לא סתם בשר! מדובר בבשר עסיסי מתובל במגוון התבלינים שמזכירים את המטבח הים תיכוני, ריחם חודר לסימפונות כל אחד שנמצא קרוב. נכון, הרבה מסעדות מציעות עראיס, אך מתכון של בית הוא משהו אחר לגמרי, ועם כמה טיפים פשוטים, גם אתם תוכלו לדלג ישר למדרגת השפים! דמיינו לעצמכם את הרגע שבו תבנו את הפיתה, תתחילו בתוספות ותסיימו בביס, כשכל טעמים ובשאריות הבשר יתחבקו יחד לנשיקה עסיסית של טעמים.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר טחון (עדיף מנת קציצה או טלה)
  • 2 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיניים שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית קינמון (נשמע מוזר? תאמינו לי, זה משגע!)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 פיתות מדויקות
  • רוטב טחינה / חומוס (עבור ההגשה)
  • סלט ירקות (כך שתוכלו להרגיש בריאים, למרות שהאוכל ממכר)

אם אתם רוצים לגוון, אפשר להמיר את הבשר לטופו מתובל או עוף קצוץ, וליצור גרסה טבעונית או דלת פחמימות שתהיה מושלמת לאותם רגעים שצריך לשמור על הבריאות.

שלבי ההכנה

  1. מחממים שמן זית בשום ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן עד שהשום מתחיל לבעבע.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים עם כמון, פפריקה, מלח, פלפל וקינמון, ומערבבים עד שהבשר מבושל לכל אורכו.
  4. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואוסרים את התערובת על חום נמוך למשך 5 דקות.
  5. מסננים את התערובת מהשומן (אם יש) ומניחים לה להתקרר.
  6. בינתיים, מחממים את הטאבון או גריל לחום גבוה.
  7. שולפים פיתה, ממלאים עם תערובת הבשר ומסוגרים היטב כדי שלא יתפורר.
  8. מניחים את הפיתות הממולאות על גריל מחומם, וצולים במשך כ-7 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות ופריכות.
  9. מגישים עם רטבים שונים ולצידם סלט ירקות על מנת להוסיף נגיעה מרעננת.

ההרגשה הזו של היאח לעמוד בגריל ולראות את הפיתות שנכפו על הרשת שמתחילים להנשק ולשחום זו חוויה מדהימה. הכנה עם חברים ושיחה חביבה היא הדרך הכי טובה לטפח מערכת יחסים נהדרת.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כמובן, תמיד יש מה לשדרג במנה הזו. אפשר להוסיף גבינת פטה מתפוררת מעל ברגע ההגשה, או סלט גזר עם טחינה שייתן לה טוויסט מרענן. איך על פיתות עם רוטב יוגורט מענג?

ואם אתם רוצים באמת להקפיץ את המנה שלכם, אפשר לשקול למלא את הפיתות בחצילים קלויים, או לשלב טחינה מתובלת עם שום וטחינה מתוקה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבשר יום לפני ולשמור במקרר. ביום ההגשה, רק ממלאים את הפיתה וצולים על הגריל.

מה עוד ניתן למלא בפיתה?
מעבר לבשר טחון, אפשר למלא גם עם ירקות קלויים, קבב צמחוני, או אפילו דגים.

האם זה מתכון קל להכנה לילדים?
כמובן, הילדים יכולים לעזור למלא את הפיתות. זה רעיון מצוין לשלב אותם בהכנה!

מה עושים אם התערובת יוצאת רטובה מדי?
אם התערובת רטובה, אפשר להוסיף פירורי לחם כדי לספוג את הנוזלים.

האם יש תחליפים לרוטב הטחינה?
אכן, אפשר לשלב רוטב יוגורט עם שום או רוטב צ'ילי לקצת חריפות.

כמה זמן אפשר לשמור את הפיתות במקרר?
מומלץ לא יותר מכמה ימים. חימוםן יכול המרשפיץ את עסיסיות הבשר.

האם ניתן להשתמש בפיתות קנויות?
בהחלט! אם אין לכם זמן להכין פיתות, פיתות קנויה יעשו את העבודה.

איך אפשר להפוך את המנה לטעימה יותר?
שימוש בתבלינים איכותיים, דקדוק בקיבה ועבודה עם חומרים טריים יכולים לשדרג את הטעמים.

איך אני יודע מתי הבשר מוכן?
כשכל הבשר משחים והנוזלים מתייבשים, אתם בכיוון הנכון. תוודאו שאין יותר גוון אדום.

האם המנה בריאה או דלת קלוריות?
לאחר התאמה מסוימת עם מתפואים או חלבון דל שומן, אפשר להגיע לגרסה הרבה יותר בריאה ולדל פחמימות!

נסו להכין את המנה הזו ושתפו אותנו בחוויות שלכם! אני בטוח שתאכלו את האצבעות שלכם! שתפו ברשתות החברתיות את המתכון הזה עם חברים ואהובים שלכם, כי זה באמת מדהים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *