פאי רועים משודרג: המתכון שכולם מדברים עליו

פאי רועים משודרג: מושג חדש במטבח שלכם!

האם אי פעם חשבתם על פאי רועים? אם כן, אתם בטח יודעים עד כמה זה טעים, מענג ומהנה! עכשיו דמיינו את התחושה המשגעת כשאתם הופכים את המנה הקלאסית הזו למשהו חדש, אגדי ומיוחד. פאי רועים משודרג, חברים, זו הגשמת חלום ותשומת לב אמיתית לכל ביס. איזו תוספת נוספת יצרה את הקסם של העונג הזה? אז יש לכם כאן את המתכון המושלם, הממכר והעתיד הפופולרי שלכם לכל אירוע עתידי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל בהכנה, בואו נכיר את רכיבי הפאי העשיר והטעים הזה. כל רכיב כאן נבחר בקפידה כדי להוסיף לעונג של המנה, והם גם בריאים יחסית. זה הזמן לפתוח את המקרר ולראות מה מצפה לנו!

  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או טלה)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים – קלופים ומבושלים
  • 1 בצל גדול – קצוץ דק
  • 1 גזר – קצוץ דק
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1/4 כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 קמצוץ קינמון (להפתעה בחיך)
  • קצת גבינת צהובה מגורדת (לא חובה)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו לקנות טחון סויה במקום הבשר. במקום החמאה תשתמשו בשמן זית או שמן קוקוס ואפשר גם להוסיף ירקות שונים כמו קישואים או פטריות. וכמובן, אל תשכחו את התיבול, הוא זה שעושה את כל השינוי, אפילו בדיאטות דלות פחמימות!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להביא את היצירתיות שלנו לידי ביטוי. כל שלב כאן הוא חשוב וביחד הם יצרו את הפלא המושלם. הביאו את הרצון הטוב שלכם ועשו את זה בעונג!

  1. בשפתיים הרבה יותר טובות, נתחיל מהבישול של תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך, בסביבות 15 דקות.
  2. אחרי שהאדים התרוממו, מסננים את תפוחי האדמה וממלאים בהם חצי כוס חמאה וחלב.
  3. מעבדים את תפוחי האדמה לפירה קרמי, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
  4. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן ומוסיפים את הבצל והגזר. מטגנים עד שמתחילים להתרכך.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.
  6. כשהבשר מוכן, מוסיפים את רסק העגבניות, האפונה, והקינמון ומערבבים היטב.
  7. את תערובת הבשר מעבירים לתבנית שקעים או תבנית פאי.
  8. על חומרי הבשר, מניחים את הפירה במרומז, ומטפחים מעט בעזרת כף כדי ליצור צורת גלים או מחושים.
  9. אם אתם רוצים לשדרג את המנה, מפזרים גבינת צהובה מעל.
  10. אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות.
  11. סוחטים את הלב ומביטים במנה הזו כשהיא יוצאת מהתנור, עם ריח משגע שנישא באוויר!

תוספות ושדרוגים למנה

רוצים לתת פייט למתכון המדהים הזה? אני ממליץ לשדרגו עם ירקות קלויים כמו פטריות, קישואים או גם תירס מתוק. תוכלו להוסיף רוטב פיקנטי מעל או אף להכין סלט ירוק בצד כדי לרענן את המנה. אם דיברנו על בריאות, אז להחליף את החמאה בשמן זית זו דרך מצוינת להוסיף שדרוג בריאותי שיעשה חסד עם כל פיה!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הפאי ביום לפני ההגשה?
 בהחלט! הכנת הפאי מראש יכולה לחסוך לכם זמן. פשוט שימרו אותו במקרר, וביום ההגשה, חתכו אותו ואפו לדקות נוספות על מנת לחמם אותו.

איך אפשר להפוך את הפאי ללא גלוטן?
 במקום להשתמש בפירורי לחם רגילים לתיבול, תוכלו להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או אפילו לקצץ קישואים דקים שישמשו כבסיס.

באיזו דרך החלב מוסיף לפירה?
 החלב מוסיף לקרם המוקדם ולרכות של הפירה. זה פשוט עושה את זה קרמי ומענג!

האם אפשר להשתמש בבשר עוף במקום בקר או טלה?
 בוודאי! עוף נותן לחלוטין תוצאה נימוחה, וזה מתכון קליל יותר.

מה עליי לעשות אם את רוצה שהמנה תהיה פחות שמנה?
 שימוש בחלב רזה וחמאה דלת קלוריות יפחית את השומן, מבלי לפגוע בטעם של מנה המעלפת הזו.

האם אפשר להוסיף חומרים נוספים למילוי?
 כן! האורגנו, טימין או אפילו שטיחי תבלינים נוספות יהפכו את החוויה לאגדה קולינרית!

איך מכינים את הפאי הכי טעים שיש?
 הסוד הוא התיבול! אל תחששו להוסיף תיבול נוסף לפי טעמכם האישי, זה יעשה את המנה עם טעם כובש!

נהדר! אבל איזה סוג גבינה כדאי לשים מעל?
 גבינת מוצרלה או גבינת צהובה מעורבת יוסיפו לפתיחה קריספית ונימוחה. אני מתחייב שאף אחד לא יחזור הביתה רווי!

האם ניתן להכין מנה זו צמחונית?
 בוודאי! עם טחון טופו ומגוון ירקות בצבעים, אפשר בקלות להכין גרסה משגעת ומרגשת למאכל המפורסם הזה!

באיזה צד אני יכול להגיש את זה?
 מנות צד כמו סלט ירוק מרענן או תפו”א מתובלות יכולים להוסיף עוד זריקת טעם במנה שאתם אוכלים!

אני מקווה שהתרשמנו מהמדריך הזה למנה שנקראת פאי רועים משודרג. שתפו בבקשה עם החברים שלכם, ואל תפסיקו לחלוק את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *