פודינג אורז טורקי מדהים – מתכון ללקק את האצבעות!
דמיינו את החוויה המרגשת של פודינג אורז טורקי, נקי ורך, ריחני ומעלף, שמעט קרם קוקוס שמנמן שוכן עליו. החוויה הזו לא רק שהופכת את הקינוח הזה לכוכב של כל ארוחה, אלא היא גם משגעת את כל מי שטועם ממנה. פודינג האורז הטורקי הוא לא סתם קינוח – הוא מסע בזמן למקומות רחוקים, והוא לוקח אותנו לגרסאות נוסטלגיות של סבתא ואמא,כשההכנה הזו מרגישה כמו חיבוק.
הכנו עבורכם מתכון זה שיביא את שם השירות שכולנו צריכים – "מושלם"!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- שעתיים (כולל זמן קירור)
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, אחרי שגרמנו לכם להעלות ריר, הנה הרכיבים שיעזרו לנו להפוך את החלום הזה למציאות:
- 200 גרם אורז עגול
- 1 ליטר חלב
- 200 מ"ל קרם קוקוס (לניחוח אגדי)
- 100 גרם סוכר (אפשר להמיר לסוכר קוקוס לדל פחמימיות)
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית תמצית וניל (מעולה לשדרוג לטעמים)
- 30 גרם חמאה (או שמן קוקוס – טעים לא פחות)
- שקדים קצוצים, קוקוס מגורר, או פרי יבש לקישוט (צריכים קצת טוויסט)
מרכיבים חלופיים
במצב של דיאטה או סיבות בריאותיות, ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים או חלב סויה. כמו כן, למי שאוהב את הטעמים המפנקים, אפשר להוסיף גם מעט שוקולד מריר קצוץ!
שלבי ההכנה
בנוסף למרכיבים, יש כמה שלבים פשוטים וכיף להכנה שיביאו לנו את הפודינג המושלם!
- שוטפים את האורז היטב במים קרים כדי לנקות אותו.
- מעמידים סיר על חום בינוני ומוסיפים את החלב והאורז יחד.
- לאחר שהחלב מתחיל לרתוח, מביאים את החום לעוד כמה דקות כדי שהאורז יספוג את הנוזלים.
- מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הווניל והחמאה תוך ערבוב מתמיד.
- מבשלים על חום נמוך למשך 25-30 דקות, עד שהאורז מתרכך והפודינג מסמיך.
- מעבירים את התערובת לכוסות או קעריות אישיות ומשאירים להתקרר לטמפ' החדר.
- מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות כדי שיתייצב.
- בסיום, מקשטים בשקדים קצוצים, קוקוס מגורר או פרי יבש ומגישים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בכל המתכונים אפשר תמיד לשדרג! לפני ההגשה, אפשר למרוח מעט ריבת חלב או דבש מעל הפודינג. זה תוספת מדהימה שמקנה רכות ועושר טעמים. ואי אפשר לשכוח שהמתכון הזה מצוין גם עם תוספת של תפרחות הוורדים – הגשה משגעת לכל מדויק!
ולכדי להרים את הפלפל במראה, מוסיפים פירות טריים כמו תותים או מנגו לקישוט. אתם תופתעו עד כמה ההגשה משנה את כל החוויה.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי אורז עגול?
אפשר להשתמש באורז בסמטי או אורז רגיל, פשוט השפעת הטעמים והמרקם יבואו לידי ביטוי באופן שונה.
האם חייבים לשים סוכר?
לא, אפשר להחליף אותו בממתיקים אחרים כמו סוכר קוקוס או סטיביה, כך שהמנה תהפוך גם לבריאה יותר.
אפשר להכין את הפודינג ללא חלב?
בהחלט! אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה, וזה ייתן טעם מצוין אם מחפשים משהו דל פחמימיות.
מה להכין אם לא אוהבים קוקוס?
החלב יכול להיות הוחלף בחלב רגיל וזה יתן פודינג טעים לא פחות.
המנה יכולה להיות קפואה?
נכון, אפשר להקפיא את הפודינג, רק יש לזכור שהמרקם עלול להתפרק קצת, אז תחשבו על זה!
האם ניתן לשמור את הפודינג במקרר?
בוודאי! פודינג אורז טורקי יכול להישאר במקרר עד 3-4 ימים בשמירה במיכל סגור.
אין לי קינמון, מה לעשות?
למי שאין קינמון, אפשר להוסיף קמצוץ של מוסקט או פשוט להשאיר את זה כמו שזה.
איך להגיש את הפודינג?
את הפודינג ניתן לשפוך לכוסות או קעריות אישיות ולמעלה לשים את התוספות שהזכרנו. זה ממש מוסיף לערך הוויזואלי!
מה ניתן להכין במתכון הזה לילדים?
כמובן! זה מתכון נהדר גם לילדים, ואפשר להוסיף צבעים לעידוד, כמו פירות טריים ושוקולד קצוץ – יגרום להם להיות מאושרים!
מה קורה אם רוצים להכין יותר מנות?
אם רוצים להכין יותר, פשוט הכפילו את כל המידות בקלות. זה מתכון כל כך קל לביצוע שיתאים לכל מה שתצטרכו!
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. זה קינוח שבאמת הכי טעים שיש!