פוקצה בטאבון פשוטה ומיוחדת שתשגע אתכם

פוקצה בטאבון – סוד הטעמים שמרטיטים את הלב

אף פעם לא דמיינו עד כמה עולם הגסטרונומיה יכול להיות מרגש ומסעיר, כשהמרכיב הפשוט ביותר מתנפץ בכוח של טעמים שמרקדים על הלשון. תנו לי לספר לכם על אחד מהקלאסיקות של המטבח האיטלקי, הפוקצה. בואו נצא למסע טעים, שבסופו תעמדו עם פוקצה מדהימה שהוכנה בטאבון, עם ריח שעוטף אתכם כמו שמיכה חמה ביום חורף. אנחנו הולכים להכין את הפוקצה הזו, שיהיה קשה לעמוד בפניה. מכיוון שהטאבון משדרג אותה לגבהים חדשים, חשוב להבין שיש לה מקום של כבוד על שולחן האוכל שלכם.

זמן הכנת המתכון: 20 דקות; זמן התפחה: 1.5 שעות; זמן אפייה: 15 דקות

  • רמת קושי: בינונית
  • מינון: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

מה שאתם צריכים לדעת על הפוקצה הוא שמדובר במאפה שטוח מתחום הלחמים, שנעשה עם קמח, מים, שמן זית ותוספות מעולות. אבל מה זה בלי ניסוי? לדעתנו, תמיד כדאי להוסיף קצת כיף ולהפתיע באיזה פינוק קטן! ובכן, הנה המרכיבים של הפוקצה שלנו, ושיהיה לכולנו ברור, אין מידה שתגביל את ההנאה שיכולה לצמוח מתוך המנות האלה:

  • 500 גרם קמח חיטה (עדיף ממולא עם תחום הגלוטן)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם מלח
  • 50 מ"ל שמן זית איכותי + מעט לשימון התבנית
  • תוספות כיד הדמיון הטובה עליכם: רוזמרין טרי, מלח גס, זיתים, עגבניות מיובשות ועוד.

הפוקצה היא כל כך מגוונת, שהיא יודעת לשלב המון מרכיבים שונים שיהפכו כל ביס לאגדי. ניתן לבצע גרסה טבעונית, פשוט על ידי החלפת השמנים. ואם אתם סובלים מאלרגיות לגלוטן, השתמשו בקמח ללא גלוטן קבוע. הרי המטרה היא ששום דבר לא יעמוד ביניכם לפוקצה המושלמת.

שלבי ההכנה

נתחיל בשיטות ההכנה. עלינו להתמקד בעקרונות החשובים, כמו להרגיש את הקמח בידיים ולהתענג על הטעמים. אז בואו נניח את הכסף לטיולים ונפנים פנימה למטבח:

  1. נחזיק בקערה, נשלב את הקמח עם השמרים.
  2. נוסיף את המלחים למים הפושרים ונטגן טיפה (לא לחרוג מהמינון, תשתדלו לא להביא לבית ספר יסודי של בישול).
  3. נמהול את התערובת לקמח ונערבב בעזרת כלי הכנת הבצק.
  4. נוסיף את שמן הזית ונמשיך לערבב עד שהבצק יתאחד.
  5. נוודא שהבצק לא רטוב מדי, אך לא יבש.
  6. נשמן את הקערה ולניח את הבצק בפנים.
  7. נכסה את הקערה במגבת ונטפח אותה במשך שעה וחצי, עד שהבצק יתפח.
  8. לאחר מכן, נשתול את הבצק עם ידיים ונעביר אותו לתבנית מוגשת.
  9. נעשה כמה חורים בעזרת האצבעות ומניחים עליו את התוספות האהובות.
  10. נעזוב את הפוקצה לתפיחה נוספת למשך 30 דקות.
  11. נחמם את הטאבון ל-250 מעלות צלזיוס.
  12. נכניס את הפוקצה לטאבון ונאפה במשך 15 דקות, עד שהפוקצה מזהיבה.
  13. נניח לפוקצה להתקרר טיפה (לא שווה לחכות יותר מדי) ונחצה אותה לפרוסות.
  14. בתיאבון! בדרך כלל זה לא נגמר כאן.

ואיזה כיף היה? הרעיון הוא למצוא את האיזון הנכון בין לבחירות טעמים לבין הנאה עצמית. עכשיו אפשר לנצח בעזרת תוספות ייחודיות כמו גבינת מוצרלה או רוטב ופול, והפוקצה הזו תצא מפה משגעת במילים אחרות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנם כל כך הרבה אפשרויות לשדרוג הפוקצה, שהלב רוצה להתפוצץ מרוב כיף! תחשבו על שילובים של:

  • שום קלוי – להשגת טעם מדהים
  • עגבניות שרי – למראה מעלף וחמצמץ
  • פסטו – טעם נעים מאוד, קוראים לו גם "הכי טעים שיש"
  • צ'ילי חריף – למי שאוהב את תחושת החריפות בשפתיים
  • בצל ק Caramelized – למי שיש שמץ מתוק במיוחד.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הפוקצה ללא טאבון?
בעצם, אם אין טאבון, אפשר אפות את הפוקצה בתנור על טמפרטורה גבוהה במשך 20-25 דקות.

איך יודעים שהפוקצה מוכנה?
אם הפוקצה מזהיבה יפה וכל הזמנים ממתינים בדקדוק, היא מוכנה!

האם ניתן לשמור פוקצה?
בוודאי! השאירו אותה במיכל סגור בטמפ' החדר או במקרר, אכילה טובה đến שישה ימים.

איך אפשר להפוך את הפוקצה ליותר בריאותי?
בכיף! השתמשו בקמח מקמח מלא או תוספות של ירקות טריים.

האם ישנם מרכיבים שאפשר להמיר?
כמובן, בשביל פוקצה טבעונית ניתן להחליף את השמן בשמן קוקוס.

אילו תוספות מומלצות שילובים?
אנו ממליצים על זיתים קלויים או גרגרי חומוס.

מה ההבדל בין פוקצה לפוקצ'ינה?
פוקצ'ינה לרוב מתוקה יותר, בעוד שפוקצה היא מלוחה.

איך זה קשור לבצק לחם רגיל?
שניהם עושים שימוש בחמץ, אך ההכנה של פוקצה היא פחות מסורבלת.

אפשר להכין את הפוקצה בתבנית תנית?
בהחלט! כן, זה נותן לטעם טיפה שונה.

מה עושים אם הבצק לא תופס?
תבדקו שהתאריך של השמרים לא פג, ואם כן – דקות חמות עם מים פושרים הוא הפיתרון!

אין תחליף לאהבה במטבח, וכל פוקצה שנעשית נושאת בחובה חוויות ורגעים ייחודיים. עכשיו, אחרי שהכנתם פוקצה נימוחה, המציאו לכל האנשים האהובים שלכם ותפיצו את המתכון הזה ברשתות החברתיות. אנחנו בטוחים שהם יהיו אסירי תודה! אז למה אתם מחכים?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *