פילה אמנון על האש – המתכון שעושה פלאים על גריל

המדריך המושלם לפילה אמנון על האש

אולי אתם שואלים את עצמכם מה הקטע המיוחד הזה עם פילה אמנון על האש? ובכן, אתם במקום הנכון! מדובר במאכל שמשלב טעמים עזים עם מרקם מדהים שממכר את כולנו הראשון ונשאר בזיכרון כמו חוויה אגדה. חובבי דגים, הגיע הזמן לגלות את הסוד שלנו למנה הכי טעימה שיש. אז התכוננו לחוויה שעושה ללב שלכם געגועים לימים של חופש, ברביקיו עם חברים, ורוח ים… זה הזמן לעשות את זה!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות

  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

לפילה אמנון יש מקום של כבוד בכל מסיבת ברביקיו. המנה הזו לא רק מהירה להכנה, אלא גם משגעת ומלכותית. אתם עלולים להתמכר לטעם המיוחד של דג הים שמושרה בתיבול ממכר. כולם יעמדו בתור לחלק השני והשלישי וישברו את הדיאטות שלהם בתהליך!

הרכיבים הדרושים

  • 800 גרם פילה אמנון, טרי ונעים
  • 3 כפות שמן זית משובח
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • לימון פרוס לקישוט
  • רשות – תבלינים נוספים כמו טימין או אורגנו

שימו לב! ניתן להמיר את הפילה עם דגים נוספים כמו סלמון או דניס לקראת טעמים שונים ושדרוגים למנה. דגים עם בשר עמיד בדרך כלל משתלבים באופן משגע על האש.

שלבי ההכנה

אז מה עליכם לעשות עכשיו? פשוט לעקוב אחרי השלבים הבאים ומהר! היצירה על האש מתחילה!

  1. מניחים את הפילה בתבנית שטוחה ומערבבים את כל התבלינים והמרכיבים בנפרד.
  2. יוצרים תערובת אחידה של שמן זית, מיץ ליים, שום, פפריקה וכמון. מוסיפים מלח ופלפל.
  3. משרים את הפילה בתערובת למשך 15 דקות (כן, זה חשוב שהדג יספוג את הטעמים!).
  4. מניחים את הפילה על גריל מחומם מראש (180 מעלות, אם שואלים). אם לא מעשנים, אל תהססו להיעזר בנייר אלומיניום).
  5. מבשלים עד שהדג עובר מעביר מעדינות והופך לאוורירי ונימוח – בערך 5-7 דקות משני הצדדים.
  6. מוציאים מהגריל, מתבלים עם עוד קצת מלח וסוחטים מיץ לימון חדש על הדג.
  7. מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה ולימון פרוס ומניחים להגיש!

הכנתם את המנה? שימו לב שהדג שלכם זרם כמו נהרות נעים! אם יש לכם ביניכם את הידע על טכניקות הוצאת השומן מהדג, זה הזמן! כך תשמרו על שינוי המרקם ותהפכו את המנה לנוספת באירועי משפחה או חברים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם תרצו להוסיף טעם שונה, אפשר לשדרג את המנה עם כמה תוספות מפתיעות. איך תרגישו לגבי חסה טרייה ופריכה ליד הדג? או אולי רטבי יוגורט או טחינה למיזוג טעמים?

  • אפשר להוסיף שומשום קלוי לפינה – זה נותן טוויסט משגע!
  • סלט קיץ מרענן עם עגבניות צהובות, מלפפונים ובצל שיספקו את הטריות הנדרשת.
  • ממרח עשבי תיבול כמו פסטו או רוטב עגבניות יצרו תוספת צבעונית ומעלף.

שאלות ותשובות

מה היתרון של פילה אמנון על פני דגים אחרים?
יש לו טעמים עדינים, והוא נשאר מפוליט כשמבשלים אותו. זהו דג שאינו שומני יחסית, כלומר בריא וכיפי למדי!

האם ניתן להקפיא את הפילה לפני ההכנה?
כן, אבל מומלץ להקפיא אותו בתהליך כה מהיר, ולא להשאיר את הפילה בהקפאה למשך יותר מ-3 חודשים.

איך יודעים אם הפילה מוכן?
הדג מוכן כאשר הוא מתפרק בקלות בעזרת מזלג. אם הוא עדיין גמיש, תנו לו עוד דקות.

מה אם אני רוצה מרינה נוספת?
אתם יכולים לשלב טעמים שונים כמו למשל עגבניות מיובשות או שמן זית עם עשבי תיבול.

האם אפשר לשדרג את המנה עם גבינות?
כמובן! פרמזן או פטה מעל הדג יכול לתת טעם משגע. בעבודה על גבינות מגעילה?

לאיזה סוג קיץ מתאימים המנה הזו?
המנה משגעת עם מים קרים או יין לבן מרענן.

מה מתאים בהרמוניה להסרת טעמי הדג?
לימון באפייה, רטבים מתונים או סלטים אורגניים יכולים לאזן את העצה.

יש טיפים למתחילים על הבישול עם דגים?
תתחילו משיטה פשוטה ותהיו סבלניים. הזמן והאהבה ייצרו תוצאה משגעת!

האם יש מנות ללוות את הדג?
פונדו של ירקות בגריל או פירה על בסיס שמן זית יחד עם הדג מתאימים להפליא!

האם יש לכם טיפים מהנסיון שלי?
ההמלצה שלי היא להגיש את המנה חמה ולהקפיד על מרכיבים טריים בכול הזמן.

אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם משפחה וחברים! לכולם מגיע לטעום את הפילה האמנון המושלם הזה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *