פילה עוף במרינדה – המתכון שישנה לכם את המטבח!

פילה עוף במרינדה – מנה מדהימה שלא תשכחו!

הרי לא סתם אנחנו עוסקים באוכל. האוכל הוא לא רק צורך קיומי, אלא גם חוויה, זיכרון ורגעים משמחים שאנחנו שותפים בהם עם האהובים עלינו. ואם יש משהו שמעורר זיכרונות נוסטלגיים, זה כמובן מאכלים של סבתא ושל אמא. פילה עוף במרינדה הוא אחד מאותם המנות שנכנסות לקטגוריה הזו, הכנה קלה, טעמים עשירים ופשוט מתכון לשמח לבבות. אנחנו הולכים להכין היום פילה עוף במרינדה

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • לכמה מנות: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

לפני שנטביע את ידינו במרינדה המדהימה, נתחיל עם המרכיבים שידאגו להבטיח שהמנה שלנו תהיה מושלמת, משגעת ואפילו אגדי!

  • 800 גרם פילה עוף טרי, נחתך לחצי (חצי עבה, חצי דק)
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות סויה (או סויה ללא גלוטן אם אתם שומרים על דיאטה)
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל, למי שאוהב את המתיקות המושלמת
  • מיץ מ 2 לימונים
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שיהיה גם קמצוץ של כמון והכנה לסוסים – לא חייבים אם לא אוהבים
  • אופציונלי: עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין

מה שהופך את המתכון הזה למושלם הוא שהמרכיבים הם קלים להשגה ושילוב הטעמים פשוט מדהים. ואם אתם רוצים להגיע לגבהים חדשים של טעמים, אפשר לשדרגו עם פירות כמו אננס או מנגו. תודו שזה נשמע מעלף!

שלבי ההכנה

כעת, כשיש לנו את הכלים והמרכיבים המושלמים לכך, הבה נתחיל עם השלב המרגש באמת – ההכנה.

  1. ראשית, מכינים את המרינדה. בקערה גדולה, מערבבים את שמן הזית, סויה, דבש, מיץ לימון, חרדל ושום קצוץ.
  2. לאחר מכן, מוסיפים את המלח, הפלפל והכמון, ומערבבים היטב את הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. כשהמרינדה מוכנה, מצניעים את פילה העוף בתוכה, ומוודאים שכל פילה עטוף היטב. זה הזמן ללטף ולהסביר לפילה שהוא עומד להיות ממכר!
  4. מניחים את הקערה עם העוף במקרר למשך 30 דקות כדי שהטעמים יספגו ככל האפשר.
  5. בשעה שהעוף מתמרן, מחממים את הגריל או מחבת קלויה על חום גבוה. אם אתם אוהבים לדעת שהשיטה שלכם מושלמת, חשבו לבדוק עם תרמומטר – 75 מעלות צלזיוס זה טוב.
  6. לאחר מכן, מסננים את פילה העוף מהמרינדה. בחיי, זה הזמן להוסיף עוד טיפת שמן זית על המחבת!
  7. מנהלים את פני השטח, מונחים את הפילה על המחבת ומבשלים אותן 4-5 דקות מכל צד עד שהן משחימות והופכות לורודות מבפנים.
  8. ואחרי שהעוף התייצב כמו שצריך, מעבירים לצלחת ומניחים לכמה דקות לנוח. לא נעים לשקול צלחת חמה בלי שיהיה טעים בעיני הברווז!

תוספות ושדרוגים

המתכון הזה הוא בסיס מעולה. הוא פתוח לשינויים ואפשרויות שדרוג רבות. למשל, אפשר להוסיף לתערובת המרינדה תוספות כמו ג'ינג'ר קצוץ, לתבל עם צ'ילי חריף או לשדרגו עם פירות יבשים כמו תמרים.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אני לא אוהב עוף?
אם אתם לא אוהבים עוף, המתכון הזה גם עובד מצוין עם נתחי דג כמו סלמון או טונה. פשוט יש להקפיד על זמן הבישול בהתאם.

האם אפשר להכין את המתכון הזה בגריל?
בוודאי! גריל הוא דרך נפלאה להעניק לפילה טעמים מעושנים ומעולים. לכו על זה!

איך ניתן לשדרג את הטעמים של המרינדה?
אם בא לכם להיות מגניבים, הוסיפו פפריקה מעושנת או רוטב ברביקיו. זה ישדרג את הטעמים פלאים.

מה לעשות אם אין לי זמן להשרות את העוף?
אם אתם לחוצים בזמן, גם 10 דקות במרינדה יהיו טובות. לא על הכל אפשר לוותר, אבל עם פילה עוף, הזמן תמיד קצר!

האם יש הכנה מוקדמת?
כמובן. ניתן להכין את פילה העוף במרינדה כמה שעות לפני ההגשה ולהשאיר במקרר.

האם זה מתכון דל פחמימות?
בהחלט, מדובר במתכון דל פחמימות, מתקן נהדר למי ששומר על דיאטה!

האם רוטב סויה מתאים לאוכל טבעוני?
אם בחרתם ברוטב סויה שאינו מכיל מרכיבים מהחי, בהחלט!

האם ניתן להשתמש במרינדה למשהו נוסף?
תשמרו מרינדה עודפי למרינדת ירקות כמו קישואים וחצילים. מנה גבוהה של מסיבת טעמים!

מה עדיף, סויה מתוקה או רגילה?
זה תלוי בטעם האישי שלכם! סויה מתוקה יכולה להוסיף טוויסט שונה למרינדה.

כמה זמן אפשר לשמור את העוף לאחר הבישול?
ניתן לשמור את פילה העוף לא יותר מיומיים במקרר. רקוד את זה – לא לנשנש חצי מנת כבושה – זה מושחת, אבל טעים!

כמובן, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם – הרווחתם את זה! מי יודע, אולי תגלו שגם אחרים אוהבים מתכונים אגדים ושמחים כמו שלנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *