מתכון לפיתה מחמצת מדהימה!
תארו לעצמכם פיתה לצלוחית, פריכה מבחוץ, ומלאה במרקם רך, אוורירי ונימוח מבפנים, שממלאת את כל הבית בניחוח משגע. פיתה מחמצת היא לא סתם לחם; היא אגדה של טעמים, תהליכים וכימיה טהורה. מרגע שתטבלו את האצבע בלחם החם, תרגישו שזהו סוד שנשמר מהדורות – במסעדות הכי טובות ובעיקר בבית של סבתא.
אם אתם מחפשים מתכון מקורי שירשים את בני המשפחה ויעשה שמח על השולחן – הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה פשוט, מדהים וממכר, ובעיקר מתאים לכל אחד, מבעלי המנוסה ועד למי שמעולם לא עמד בהרבה ליד תנור. זה הזמן לגלות את סוד החמצת של הפיתה ולהתנסות בטעם שאין לו תחליף!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8 פיתות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפיתה הגדולה והאגדית הזאת, אנחנו צריכים להצטייד בכמה רכיבים בסיסיים שיביאו את המתכון הזה לידי ביטוי מדהים:
- קמח חיטה – 500 גרם
- מים פושרים – 300 מ"ל
- מחמצת – 100 גרם (שמרסים כמות זהירה, כי אלו חיידקים שלא רוצים לקפוץ על הסוסים)
- מלח – 10 גרם
- סוכר – 5 גרם (לתמוך בחמצת דרך החיים)
- שמן זית – 30 מ"ל
בתור התחלה, חשוב לציין שתמיד אפשר לבצע את המתכון בלי מוצרי חלב, ממשכי תהליכים; מסכימים? גם פיתות מתוקות לתשעת הימים האפשריים!
שלבי ההכנה
וכעת, אחרי שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לצלול לתוך התהליך. בנהרי ההנאה והמרקם, אפשר לדמיין את זה כל כך טוב!
- קודם כל, נכין את החמצת. אם יש לכם מחמצת בבית, נהדר! אם לא, פשוט הכינו אחת עם קמח ומים במשך שלושה ימים קודם שמתחילים את המתכון.
- נשפוך את המים הפושרים לקערa, נוסיף את החמצת, הסוכר והשמן זית, ונטפח את הכל עד שהסוכר יתמוסס.
- נניח את הקמח והמלח בקערה נפרדת, נוודא שהמלח לא יפגוש את החמצת ישירות. זה יכול לעצבן את החיידקים הנחמדים.
- לאחר מכן, נוסיף את התערובת הנוזלית לקמח, ונערבב עם כף עץ עד שהכל יתאחד.
- עכשיו, נלוש את הבצק בידיים או במיקסר במשך כ-10 דקות, עד שהבצק יהפוך למעט גמיש וחלק.
- נעביר את הבצק לקערה משומנת, נעטוף אותו בניילון נצמד וניתן לו לתפוס כ-2-3 שעות, עד שיתפוס את הנפחה האגדי.
- אחרי שהתפיח, נוסיף מעט קמח למשטח העבודה, נחלק את הבצק ל-8 כדורים ונכסה אותם שוב במטלית רכה.
- נאדות את הכדורים עם הידיים ואלו אפים אותם על תבנית עם נייר אפיה, עד שהתנור יתחמם ל-250 מעלות צלזיוס.
- אחרי שהחום פוגע בפיתות, נאפה אותן במשך כ-5-7 דקות, עד שזהב פריך ולח!
אז, תראו כמה קל! סביר להניח שהחיים שלכם לא יהיו אותו דבר אחרי שתשדרגו את עצמכם עם האנרגיה וגם הריחות של הפיתות הביתיות. כל כך מספק, כך אני זוכר את ההקפיצים מסביב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוג את הפיתה המושלמת הזאת! אפשר להוסיף לתוך הבצק:
- שום קצוץ או רוזמרין שיביאו ארומות נוספות.
- יש המוסיפים גבינת פטה לתוך הבצק רצוי להניח לה להירקע.
- כמובן, לא לשכוח לעבוד על הטחינה בצד או אפילו על פלאפל בצלחת – הספגטי שלכם יהיה בלאגן!
שאלות ותשובות
איזו מחמצת כדאי לבחור?
מחמצת שהיא פעילה, עם בועות ואנגלית לחלב. אפשר להשיג מחמצת בעזרת חברים או באינטרנט, או אפילו לקנות ממרכולים מתמחים.
איך אני יודע אם החמצת שלי מוכנה?
אם היא תופסת נפח, יוצרת בועות כמו שמינית של מים לא כפולה. אפשר גם לנסות עם מעט קמח ומים – אם זה טעים, אז אתה בעניין!
מה אם אני רוצה להכין את הפיתות ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח תפו”א ולקחת פיתות! תשתדלו להוסיף גם ליצירתיות אחרת!
באיזה צורת הגשה הכי טובה זה?
אפשר להגיש זאת עם טחינה, סלט קצוץ או פשוט לאכול סתם!
איזה דבר ניתן למלא בפיתה אחרי ההכנה?
הכנסו כל מה שהם יברו על ספגטי, בקר, דגים, ירקות צלויים – רק תהנו!
איך אני שומר את הפיתות לאחר הכנתן?
בהצלחה, תקפיאו אותן או תניחו אותן באויר עם תוספת על גבי כל פיתה.
האם אפשר להכין את הפיתות בגרסה מתוקה?
בהחלט! הוסיפו סוכר וקצת קינמון, זה מה שמשגע.
כמה זמן תוקף ההחמצה שלי?
אם אתם מפעילים את החמצה אין בעיה. 2-3 ימים זה בסדר. אבל פיתות יחכו לממהרים.
מה לדעתך הטריק הגדול הכי טוב?
ללוש עם הרבה אהבה, לראות את התגובה של השפים שמסביב!
האם זה קשה מדי כדי להכין בעצמי?
העיקר לא לפחד; צאו למקום שלכם וסעו איתנו! שימו לב – זה לא שף ברוסיה!
לאחר כל זה, אנחנו מקווים שאתם מרגישים שהמתכון הזה הוא פשוט חגיגה על השולחן! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כי ככה עושים כשנותנים מתכון מושלם