פלאפל תימני מדהים כל כך שגם סבתא תתכופף!
כולנו יודעים עד כמה פלאפל הוא מאכל אהוב בישראל. אבל פלאפל תימני? מדובר באגדי, בממכר ובמעלף! יש משהו כל כך עשיר בטעמים ובמרקמים במתכון הזה שעושה את הנשמה מתמוגגת. מדובר בשילוב המושלם של חצילים קלויים, תבלינים מלאים בטעם, ומרקם שהופך כל ביס לנימוח בפה. אז אם אתם רוצים ליהנות ממטעמים כהלכתם, זה המתכון עבורכם!
זמן הכנת המתכון רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נדבר על המרכיבים שיביאו את הפלאפל התימני שלנו למצב של איידול טעים! כל מה שתצטרכו נמצא כאן:
- 400 גרם חומוס יבש (כוס וחצי) – צריך להשרות לילה קודם
- 1 חציל בינוני קלוי – רק החלק הפנימי
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 4 כפות כמון טחון
- 2 כפיות כורכום
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון – חשיבו על שמן זית איכותי או שמן חמניות
תמיד אפשר לשדרג! תוספות כמו שיני שום קצוצות, שטיפות מיץ לימון, או אפילו קצת קימל יכולים ממש לשדרג את הארוחה. אז כשאתם שואלים את עצמכם "מה אפשר לשים", אל תחששו להגזים טיפה.
שלבי ההכנה
תכינו את עצמכם, כי עכשיו אנחנו נכנסים לחוויה קולינרית של פלאפל תימני מושלם!
- משרים את החומוס במים ללילה, ואז מסננים אותו.
- קלויים את החציל במצב שיאפשר לקבל את הטעם הטעים שלו, חותכים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את החומוס, הבצל, הכמון, כורכום, פטרוזיליה, קמח, מלח ופלפל לקערה.
- שמים את המיכל במעבד מזון ומערבבים עד שהמרכיבים מתערבבים ומשתלבים יחד.
- מניחים לתערובת לנוח 30 דקות במקרר.
- מחממים שמן בסיר ויוצרים כדורים קטנים מהתערובת.
- מטגנים את כדורי הפלאפל עד שהם מקבלים צבע זהוב ומגרה – בערך 5-7 דקות מכל צד.
- מניחים על מגבת כדי לספוג את עודפי השמן.
לאחר שסיימתם עם האפייה והטיגון, השתמשו ביכולת שלכם, ככה לכל אחד עמדה כזו תוכלו ליצור מהפכה! ושימו לב, מכיוון שהחומוס כל כך הרבה יותר בריא מחטיפים אחרים, מדובר בממתק מחוזק שלא תפסיקו לאכול.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אה, אם אתם רוצים לשדרג את הפלאפל שלכם עוד יותר, הנה כמה רעיונות:
- הוספת טחינה מצוינת מעל – הכינו רוטב טחינה או שמן זית עם תיבול קל.
- סיוע של תבלינים כמו פפריקה חריפה או בצל קצוץ.
- עושה להשתמש בשוקולד מריר כדי למצוא פן מתוק כדי לשים ליד הפלאפל.
שאלות ותשובות
מה הקשיים הנפוצים בהכנת פלאפל?
הקושי הקלאסי הוא שהכדורים לא עשויים ליצור צורת ביסים המושלמת ויכולים להתפרק בשמן. הניסיון שלי מלמד להשתמש בקמח או בתפו”א שימנע את זה.
איך אני משנה את המרכיבים לדיאטה?
אפשר להפחית את הקמח ולהשתמש בגרגרי חומוס כמו שיש כבר ברשתות הכלכליות בריאות. חלבונים מלאים!
האם אפשר לשים פירות?
כמובן! תוספות כמו פירות יבשים שיכולים להוות חוויה מרעננת שיכולה להפתיע את כולם.
מה הכי מתאים באוכל ליד פלאפל?
סלטים, בוקר גזר קראנצ’י מתאים גם!
כמה זמן אפשר לשמור את הפלאפל במקרר?
דברים שנשארים במקרר יכולים להחזיק עד 3 ימים, רק שימו לב לחמם לפני שמספקים.
האם אני יכול להקפיא פלאפל?
בהחלט, זה פשוט מדהים כשאתם עוקרים לכדורים הללו קלים ומקפיאים.
איך שומרים על הפלאפל קריספי?
הטיגון אמור להיות בטמפ' גבוהה -בין 180-200 מעלות, שמחיפה עליו כוס דוחה!
מה ההמלצה לסלט ליד?
סלט טחינה עם ירקות צהובים, מירקות צבעוניים, הוא פחות מ-20 דקות הכנה ושווה המון!
מה ניתן לשים בפנים הפלאפל?
אני ממליץ לשים פטריות מוקפצות או פרוסות דלורית המתעוררת לחיים באוויר.
איך אני יודע שהפלאפל מוכן?
אם הכדורים הפכו לאדמדמים ומגררים קלילות במים, זה סימן מצוין!
זוהי חוויה שנותנת לגוף ולנפש, זו הזדמנות לתת לידיים שלכם לנסות לשדרג ולהכין את המנה המושלמת. אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים שלכם – תנו לקרובים לכם לטעום את הפלאפל התימני המדהים הזה!