פסטרמה הודו סוויד שתשנה את כל מה שחשבתם!

מתכון מדהים לפסטרמה הודו בסו וויד

בא לי לשתף אתכם במתכון הכי טעים שיש לפסטרמה הודו בסו וויד, שמתעלה על כול מה שהכרתם עד כה! מדובר במנה שמעוררת חושים, היא פשוט משגעת והיא תשאיר אתכם רגל על רגל מרוב התלהבות! אם אתם רוצים לקפוץ לגן עדן הקולינרי ולהתענג על טעמים עשירים ואולי אפילו קצת להתמכר, המתכון הזה הוא בהחלט בשבילכם. בסו וויד זה לא סתם דרך בישול; זה כמו לחבק את הוודו של הטעמים ולתת להם להתמזג יחד לרמה חדשה של גסטרונומיה.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

אז במה נשתמש כדי ליצור את הקסם הזה? ההכנה דורשת כמה מרכיבים שכולם יחד יוצרים את התוצאה המושלמת באמת. אין ספק שפסטרמה הודו בסו וויד היא לא סתם מתכון, זו מסע של טעמים!

  • 1 ק"ג פסטרמה הודו איכותית
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כפית שטוחה שטוחה של כמון
  • 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה של מלח שום
  • 1/2 כפית שטוחה של קימל טחון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2-3 מסמרי רוזמרין טרי (או עלי תימין)

זוהי הרשימה שאיתה נתחיל את המסע שלנו בעולם המופלא של הבישול בסו וויד. אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר לבחור דמוי בשר איכותי או סייטן. תזכרו לשים לב לכמויות התבלינים, כי כל שינוי ישפיע על הטעם הסופי.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהתענגנו על המרכיבים המופלאים שיביאו אותנו אל הגרגי השמיים, בואו נצלול לתוך תהליך ההכנה שמניב תוצאה אגדי:

  1. מניחים את הפסטרמה על משטח שטוח, ומשרים אותה בשמני זית ובחסות התבלינים המענגים.
  2. לוחצים על הפסטרמה עם משקל קל כדי להדק את התבלינים פנימה.
  3. מניחים את הפסטרמה לשעתיים לפחות במקרר כדי שהיא תספוג את הטעמים.
  4. מחממים את המים במכונת הסו וויד ל-65 מעלות צלזיוס.
  5. עוטפים את הפסטרמה בשקית רוולוק הניתנת לאטימה או בכלים מתאימים לסו וויד.
  6. מניחים את השקית במים החמים למשך 2-3 שעות.
  7. כשהמכונה סיימה, מוציאים את השקית בזהירות (היזהרו לא למעוך!), ומייבשים את הפסטרמה במגבת.
  8. בוחרים להכין טיגון קצר בחמין או על מחבת כדי להעניק לפסטרמה את הטעם המעושן המושלם.
  9. מניחים לה להירגע כמה דקות לפני החיתוך, ואז חותכים לפרוסות דקיקות.

קדימה, חושבים על הכנה? מהנעשה עם הפסטרמה מצפה לתוצאה מעלפת! ברגע שאתם פותחים את השקית, תריחו את השילוב המופלא של התבלינים שמשך את זמנה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

להפוך כל מנה לשיא קולינרי זה עניין של השקפה. אנחנו יכולים להוסיף מגעים נוספים שיגבירו את עוצמת הטעמים וירעננו את החוויה. אם אתם רוצים לקחת את זה לשלב הבא, אפשר להוסיף:

  • רוטב יוגורט עם נענע ולימון ליד – מרענן ומצנן!
  • חלה מכוונת או פוקאצ'ה טרייה – כדי ליצור כריך מדהים!
  • עגבניות שרי קלופות ומטוגנות בחמאה רותחת – ניקוי מהיר בראש!
  • שום קלוי – טעמים שיתמזגו אין כמו זה!

שאלות ותשובות

האם הסו וויד חובה להכנת הפסטרמה?
אפשר להכין בפשטות יחסית בפעולה פשוטה על מחבת, אך התוצאה תהיה עם פחות רכות ונוחות. סו וויד נותן את התחושה האוורירית שאני ממליץ עליה מכל הלב.

מה אם אין לי מכונת סו וויד?
לא לדאוג! אפשר להשתמש בשיטה של בישול בישול יחסית נמוך עם מכסה.

יש המלצה לחומרי גלם ממקום מסוים?
חשוב לבחור פסטרמה הודו מעולה, עדיף למלא בפסטרמה מהערים הנמוכות שלנו, זה יותר מקורי ומשגע!

איך אפשר לשדרג את התיבול?
אפשר בהחלט לשלב תבלינים נוספים כמו צ'ילי חריף להקפיץ את הטעמים לאור.

אילו סוגי רטבים מתאימים לליווי?
רטבי חריף או כל רוטב יוגורט יכולים להוסיף גם קצת טעמים.

האם זה מתאים לדיאטה?
כן, לפסטרמה הודו יש ערכים תזונתיים מצוינים – היא דל פחמימיות וזאת מהות חיים בריאה.

כמה זמן ניתן לשמור על הפסטרמה אחרי ההכנה?
גם ביום שלאחר הכנה ביכולתה להחזיק מעמד 2-3 ימים במקרר.

איך מפחיתים את כמות השומן?
אפשר לבחור פסטרמה עם פחות שומן, או להכין את זה בצורות מוכנות בגריל ולא במרינדה ובשמן.

האם ניתן להקפיא את הפסטרמה?
בוודאי! אחרי ההכנה, נשארים במקפיא עד חודש ולא מאבדים טעמים.

האם ישנם תוספות נוספות שאני יכול להוסיף לכריך?
בהחלט! חסה, ירקות קלויים, או גבינה פטה אלה חלק מהסודים להצלחה.

אז לכל אוהבי הבישול, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון האלוהי הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם החברים שלכם ייהנו ממנו. מי יודע, אולי אתם תזכו לתואר "שפים של היקום"? עד למפגש הבא במטבח, תתענגו ובתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *