פרגית בנינג'ה גריל: מתכון פשוט וטעים שלא תפספסו!

פרגית בנינג'ה גריל

דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים לבית אחרי יום ארוך, מתמודדים עם רעב שזועק לעזרה, ופשוט בא לכם משהו מדהים למסיבת החיך שלכם. פרגית בנינג'ה גריל יכולה להיות הפתרון המושלם! מדובר במנה מעלפת, טעימה ולוהטת, שמתאימה לכולם. מתכון שיעורר בכם געגועים לטעמי הבית. לכל הגברים והנשים האמיצים שמתארים את רגעי הבישול כאתגר בלתי נגמר, כאן תגלו שהבישול יכול להיות גם מהנה וגם ממכר!

זמן הכנת המתכון

סה"כ זמן: 40 דקות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות

רמת קושי: קלה

מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפרגית המושלמת, אנחנו נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 4 חתיכות פרגית (בערך 600-800 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 לימון (מיץ וקליפת לימון מגוררת)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית פפריקה (מתוקה או חריפה – תלוי בטעם)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל משדרגת)

כמובן שאפשר לגוון ולהשתמש בתבלינים שאתם אוהבים, או להוסיף עוד כמה אם אתם רוצים ללכת על הכיוון של מתכון אגדי, או חלופית, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הפרגית בפילה סויה או טופו.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים, בואו נצא לדרך עם ההכנה!

  1. בתוך קערה גדולה, נערבב את שמן הזית, מיץ הלימון, קליפת הלימון, השום, הפפריקה, הכמון, המלח, הפלפל והשום עד שהתבלינים מתערבבים היטב.
  2. נוסיף את פרגית ונערבב היטב עד שהבשר מצופה בתערובת.
  3. נניח לרגע בצד למשך 15 דקות, כדי שהחיסכון בטעמים יקלט בבשר.
  4. בזמן הזה, נתחיל לחמם את הנינג'ה גריל על חום גבוה.
  5. כאשר הנינג'ה בקיץ, נניח את חתיכות הפרגית על הרשת בשכבת אחת.
  6. נגריל במשך 15-20 דקות, הפעלנו לפעולה הפוכה (הפופולרית – העלאה!) תוך כדי שמירה על בישול אחיד.
  7. לאחר שהפרגית הגיעה למחצב הזהוב והתפוצץ במרקם נימוח, נסיר מהגריל.
  8. נניח לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה, כך שהשמנים והטעמים יתיישבו כראוי.

אם אתם רוצים להוסיף עוד טעמים, אתם יכולים לשים למעלה על הפרגית פטרוזיליה קצוצה או להגיש עם רוטב יוגורט ועשבי תיבול.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם נמשיך לדבר על שדרוגים, ישנן אינספור אופציות שיהפכו את המנה למיוחדת אפילו עוד יותר:

  • לשים קצת צ'ילי חריף לתיבול למי שאוהב חריף.
  • להגיש עם סלט ירקות טריים – זו תהיה מנה מרעננת שמשלימה את התענוג.
  • להכין פירה עם שמנת (או גרסה דל פחמימיות עם ראשי כרובית!) ולמזוג בצד.
  • לגרד גבינת פרמזן מעל לפני ההגשה.
  • ליצור פיתה עם פרגית ופטריות קלות על הגריל.

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהפרגית מוכנה?
ההמלצה שלי היא לבדוק שהפרגית הגיעה לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס. כשחותכים ויוצא נוזל שקוף-זהב, זה סימן טוב.

האם אפשר לשמור פרגית בגריל לעוד יום?
כמובן! ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים, ואם ישאר לכם ממנה, אפשר גם להקפיא. רק לחמם היטב לפני ההגשה.

איך אני יכול לגרום לפרגית להיות יותר עסיסית?
אפשר להשרות את הפרגית במר marinade טוב לפני הבישול, כמו יוגורט עם תבלינים! זה ייתן לתוצאה אוכל שמשגע עם רכות ונעים.

האם אפשר להשתמש בירקות על הגריל יחד עם הפרגית?
בהחלט! ברוקולי, קישוא ופלפלים יוסיפו צבע וטעימות מבחינת הפרזנטציה וגם הערך התזונתי.

מה אם אין לי נינג'ה גריל?
אפשר להשתמש בגריל גז או בתנור על גריל 250 מעלות צלזיוס. פשוט תשמרו מגע מסוים לאורך ומסלול סביר.

איך אני יודע אם התיבול מספיק?
מומלץ לטעום את תערובת התיבול לפני הוספת הבשר. אם זה טעים לכם – זה חובה.

האם זה מתאים לאירועים מיוחדים?
לגמרי! פרגית בנינג'ה גריל היא מנה שמאוד מתאימה לערבים חגיגיים ואירועים משמחים.

כמה מנות זה יכול להספיק?
המתכון הזה מתאים לארבעה סועדים, אבל אפשר להגדיל בהתאם לטעם ולרעב.

אילו לחמים יכול להתאים?
לחם בצל עם שום או פוקצ'ה יהיו נאים מאוד ליד הפרגית!

מה לגבי ירקות תוספת בזמן הבישול?
כל ירק שלם הולך! גבעולי ברוקולי פיקנטיים או תפוחי אדמה מבושלים יכולים להעניק את התפיסה המושלמת!

אז אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, תנו להם גם את היכולת להנות מהמנה הכי טעימה שיש, משגעת ובאמת מעלפת! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *