פשטידה טבעונית עם שיבולת שועל
אתם מתכוננים לאירוח ואין לכם מושג מה להכין? פשטידה טבעונית עם שיבולת שועל זה הפתרון המושלם! עם מרקם מדהים וניחוח אגדי, מדובר במנה שתיהנו להכין ולחלק עם כולם. אז אם אתם רוצים לטעום משהו מעלף, המאמר הזה נועד בדיוק בשבילכם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים. פשטידה זו עשויה מרכיבים על זמניים ובסיסיים, כך שתוכלו להשיג אותם בקלות בחנות הקרובה לביתכם.
- 2 כוסות שיבולת שועל (אפשר לשלב שיבולת שועל דקה עם גסה)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית חוויאג' (או תיבול אחר שאתם אוהבים)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים, מגוררים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס קמח של קטניות (או קמח אחר שאתם מעדיפים)
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1/4 כוס מים
אם יש לכם מגבלות תזונתיות כמו אלרגיות או בעיות עם גלוטן, אל דאגה! ניתן להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן או לוותר עליו לחלוטין. זה פשוט חייב להיות טוב וטעים!
שלבי ההכנה
אז עברנו על המרכיבים, עכשיו הגיע הזמן לאתגר הקולינרי! הכנת הפשטידה זו פעילות מהנה שמתאימה לכל המשפחה. להלן השלבים שיביאו אתכם לצלחת המושלמת של פשטידה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את שיבולת השועל בקערה ומוסיפים את המלח והחוויאג'.
- קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה, מוסיפים גם את הגזר והפטרוזיליה.
- מוסיפים את הקמח ואח"כ את השמן והטחינה הגולמית.
- יוצקים את המים בהדרגה, עד שהבלילה מתאחדת והופכת למעיס.
- מעבירים לתבנית משומנת ומיישרים את החלק העליון בעזרת כף.
- אופים במשך 30-40 דקות, עד שהפשטידה תופסת צבע זהוב ומעלפת!
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לכמה דקות לפני חיתוך.
אם אתם רוצים להפוך את הפשטידה לעוד יותר עשירה, אתם יכולים להוסיף תוספות כמו פטריות קצוצות, זוקיני (קובה) או תבלינים שונים. השמיים הם הגבול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הפשטידה הזו מתקבלת בצורה מושלמת כמעט בכל וריאציה. רוצים לחשוב מחוץ לקופסה? הנה כמה רעיונות:
- תוספת של גבינת "פטה" טבעונית – תענוג מותך בכל ביס.
- שדרוג עם פרוסות עגבנייה מעל לאפייה, למראה מרשים וטעים.
- אפשר להוסיף שקדים קצוצים או אגוזי מלך לאיזשהו פרץ של קראנץ'.
- לא אוהבים ירקות? תכניסו במקום תפו”א מבושל – יהיה ממש משגע!
כל תוספת תקנה לפשטידה שלכם נופך ייחודי, אז אל תהססו להתנסות!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל?
תשובה היא פשוטה! תוכלו להשתמש באורז מבושל, קווינואה או אפילו בתפוחי אדמה. כל חלופה תהפוך את הפשטידה לטעימה בטרוף.
האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
בהחלט! אחרי שהפשטידה התקררה, כדאי לחצות אותה לחצי או לרבעים ולהקפיא. כאשר תרצו לחמם, פשוט שימו בתנור בעדינות.
איך נשמרת הפשטידה במקרר?
אם תשמרו את הפשטידה בקופסה אטומה, היא תחזיק מעמד במשך 3-4 ימים. אתם יכולים גם לאכול אותה קרה כתוספת לסלט.
האם אפשר להכין את הפשטידה בגרסה לא חריפה?
כמובן! פשוט אל תשימו חוויאג' or תבלינים חריפים אחרים. הפשטידה עדיין תצא טעים, שכל אחד ייהנה ממנה.
מה מומלץ להגיש לצד הפשטידה?
סלט ירקות רענן, או טחינה עם לימון. זה משדרג את כל החוויה!
האם מתכון הפשטידה מתאים לילדים?
בהחלט! הפשטידה הזו קלה להכנה וטעימה, הילדים ייהנו מהמרקם הנימוח שלה.
אפשר לשים פירות בתוכה?
לא נראה לי, אבל לתת לגזרים להשתולל – ממש מעולה!
מה הכמות שאני צריך לחכות כדי שהפשטידה תתייצב?
נכון, לאחר שכבר אפיתם את הפשטידה עליכם לתת לה 10 דקות לצינון מופע.
כנראה שאתם לא יכולים לא שים בצל בפשטידה. מה לעשות?
אם אתם שונאים בצל אפשר להשמיט אותו לגמרי או לשים כמה חתיכות אותם נבלעים כמעט בזכות השיבולת שועל.
האם יש לכם סודות לטעמה של הפשידה שלכם?
הקפיצו את התמחות על ידי כמובן שידרוג עם וגם עם תוספות – זה בהחלט ממכר.
אם אהבתם את המתכון שלנו, אל תהססו לשתף אותו עם חברים בגבולות הרשתות החברתיות! זה מתכון מושלם, פשוט מדהים, ששווה לנסות!