פשטידת ברוקולי עשירה שתשנה את ארוחותיכם!

פשטידת ברוקולי עשירה

לא כל יום אנחנו פוגשים מנה כמו פשטידת ברוקולי, שמשלבת טעמים, צבעים ואפילו יותר מזה – היא מדהימה בחשיבותה לתזונה הבריאה שלנו! היא מספקת פתרון מושלם למי שמחפש מנה משגעת, ממכרת ונפלאה, שתמציא אותנו מחדש כל פעם מחדש. דמיינו פשטידה גבוהה, אוורירית ומלאה בירקות טריים שהופכת להיות הכוכבת של כל שולחן! עם ריחות שממלאים את הבית ותחושת חום וזוגיות בין המצרכים, תזכו במנה שמשאירה את כולם פעורי פה. אנחנו כאן כדי לנפץ את המחשבה על פשטידות רגילות, לפשטידה הזו יש אופי ואטמוספירה שאין לשכוח!

זמן הכנת המתכון

  • משך זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שנוכל להכין את הפשטידת הברוקולי המושלמת הזאת, אנחנו צריכים לערוך רשימה של רכיבים שיצרו את המתח בשילובם. הם מגוונים, צבעוניים ובריאים! אז בואו נתחיל:

  • 1 ק"ג ברוקולי טרי, חתוך לקבוצות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 ביצים בינוניות
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • ½ כוס קמח ללא גלוטן (או קמח חצי רגיל, חצי תפו”א)
  • ¼ כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אבקת סודה לשתייה – קמצוץ (לא חובה)
  • פטרוזיליה קצוצה (אופציונאלי)

לאלו מכם שמעוניינים בגרסה טבעונית של הפשטידה – אפשר להחליף את הביצים בבלילה של רסק תפוחים או טחנה! רכיבי הקמח ניתן לשנות בהתאם לצורך, ודאי תמצאו את האיזון שמתאים לכם.

שלבי ההכנה

ועכשיו, ברשותכם, ניגש לשאלת השאלות – איך מכינים את הפשטידה המהממת הזו? חסרי סבלנות? הנה הדרך.

  1. בשלב הראשון, נרתיח מים בסיר גדול ונרתיח את הברוקולי במשך 3-4 דקות, עד שיתרכך מעט.
  2. נוציא את הברוקולי המיוסר ונשאב מים.
  3. בסיר נפרד, נחמם שמן זית על חום בינוני ונוסיף את הבצל והשום. נבשל במשך 3-4 דקות עד שהבצל מתרכך ומעט מזהיב.
  4. נוסיף את הברוקולי לסיר עם הבצל והשום, נתבל במלח ופלפל, ונערבב באופן אגרסיבי (אבל בכיף).
  5. בקערה נפרדת, נערבב את הביצים ונוסיף את הגבינות, ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
  6. נוסיף את תערובת הברוקולי לקערת הגבינות והביצים, יחד עם הקמח ונערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  7. נשמן תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ ונשפוך את התערובת לתוכה.
  8. נאפו בתנור בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה והמרכז מתייצב.
  9. לאחר האפייה, ניתן לחכות כחמש דקות לפני שחותכים לפיסות.

השלמת המתכון היא תמיד הכיף הגדול! איך הפשטידה יצאה לכם? מעלפים, נכון? עכשיו בשיחה על שדרוגים, הנה כמה תוספות מדהימות שיכולות לעלות את אקס פרסון של הפשטידה שאתם מכירים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשאנחנו מתקדמים אל האפשרויות הגבוהות יותר, ניתן לבדוק כמה שדרוגים אפשריים:

  • אפשר להוסיף לתערובת גם קישואים או תרד כדי לשדרג טעמים ולמלא במינרלים נוספים.
  • אם אתם אוהבים חום, תוספת של צ'ילי חריף תיתן בפשטידה טעם משוגע.
  • מוטיב השום יכול להיות חזק יותר עם רוטב שום חזק שמלווה את הפשטידה.
  • וגם אפשר לשדרג עם הפירות היבשים – שילוב של אבוקדו יכול להוסיף עצירות רכות.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הפשטידה מוכנה?
כשהיא מודרגת בצבע זהב יפה, תוכלו לראות שהיא קיבלה קורט של קריספיות מבחוץ, ובפנים היא אוורירית ועדינה. עוד שאפשר לבדוק עם קיסם אם הוא יוצא יבש.

האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים?
בהחלט! תבלינים כמו כמון, פפריקה או אף קימל, יכולים להוסיף טעמים נוספים ומיוחדים שיגרמו לכם להרגיש את השינוי.

האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
בכן! אחרי שהיא מתקררת, תוכלו לשקול את הפשטידה למשקה ולשמור אותה עד חודש במקפיא. תנו לה להתחמם באיטיות לפני ההגשה.

כמה זמן אפשר לשמור פשטידה במקרר?
אם נשארה לכם (מה שלא סביר – רמז רמז), תוכלו לשמור אותה בקופסה אטומה במקרר עד 4-5 ימים.

איזה סלט יכול להתלוות לפשטידה הזו?
תמיד סלט קצוץ טרי עם רוטב לימון ושום יהיה תוספת יפה. הו, ואי לכך ההתרגשות עם א.תְבוּאָת החורף גם כאן מתגלית!

האם ניתן להמיר את גבינת הפטה בגבינות אחרות?
כמובן! גבינת קשקבל כמוה כהגבהה עם טעמים חזקים. גבינת טופו במידה ואתם מעדיפים את הכיוון הטבעוני.

מה ניתן לספר על המוצא של הפשטידה הזו?
פשטידות ברוקולי הן מנה נפוצה מתרבויות רבות, בייחוד שמורות האוכל הים תיכוניות. הן שמרו על תפקיד כמו מעבירי טעמים מדור לדור.

האם זה דל פחמימות?
אכן, הפשטידה מתאימה לתזונה דלת פחמימות במיוחד אם מחליפים קמח חיטה בקמח תפו”א או קמח שקדים.

מה אפשר לעשות אם יש לי רגישות למוצרי חלב?
בהחלט אפשר להחליף עם גבינות על בסיס צמחי או לוותר עליהן לחלוטין. תוספת של טחינה יכולה לשדרג את המנה!

האם הפשטידה מתאימה לאנשים רגישים לגלוטן?
כמובן! אפשר להכין אותה עם קמח ללא גלוטן באופן מוחלט, כך שגם הם ייהנו מהטעמים היפים הללו.

אז לאור כל זאת, שמים פנינו לקראת תפיסת התודעה עם עוד פשטידת ברוקולי מדהימה, מושלמת ובעיקר – ללקק את האצבעות! אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון המעלף הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *