ציפס בנינגה – הכנה מדהימה שהולכת לשגע אתכם!
כולנו מכירים את התקופות שבהן כל מה שאנחנו רוצים זה פשוט ללקק את האצבעות אחרי מנה משגעת. המסע שלנו היום ייקח אותנו לעולם הפנזוקי, ולא, אין פה טיפול בנינג'ות אלא מנה אגדה, ציפס בנינגה, שהולך להתענג על החיים שלכם! מדובר במנה כל כך טעים שיש, שמשגעים את החושים ומספקים חווית אוכל שלא תשכחו.
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6
בחיינו הקדחתניים, לפעמים מגיע לנו פינוק, ובמיוחד אם מדובר בציפס שמכינים בבית. כל Bite יהיה פשוט אגדי, עם פריכות מתבקשת ונגיעות של סויה וטעמים שרק ימריאו אותנו למקומות חדשים.
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג תפוחי אדמה גדולים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סויה מתוקה
- 1 כף רוטב סויה רגיל
- 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שום גרוס (אופציונלי)
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- 1/4 כפית קימל (אופציונלי)
- 2 כפות ס sesame (אופציונלי)
לאחר שתרכשו את כל הרכיבים, תוכלו להתחיל בהרכב המתכון המהמם הזה. אנחנו מבטיחים לכם שהתוצאה תהיה כל כך ניצול וכמובן – מדהימה!
שלבי ההכנה
- עושים חניה עם תפוחי האדמה – קולפים אותם וחותכים לרצועות דקות.
- משמידים את הרצועות מים למשך 20 דקות, על מנת להוציא את העמילן.
- מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים עם מגבת נקייה.
- שמים את תפוחי האדמה בצלחת עמוקה ומוסיפים להם את כל המרכיבים היבשים.
- מטפטפים שמן זית ורוטב סויה ושולחים את הכתובת לכותרת.
- שמים את תפוחי האדמה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות עד זהוב ופריך.
- מגישים את הציפס עם מטבלים אהובים!
בכל הנוגע לציפס הזה, אין מקום לזקוק לחטיפים משעממים. כל Bite יהיה עשיר בטעמים שהפכו את המנה הזאת למדהימה עוד יותר, ושמיר תפוחי אדמה יהיה המנהל המוצלח של המסיבה.
אפשרויות חלופיות ומתכונים נוספים
אם אתם שחושבים על כך שציפס זה כל כך נפלא, ויש לכם צמחונים או טבעונים במשפחה, אפשר להשאיר את רוטב הסויה ולפספס את השום או הכמון, והמנה עדיין תהיה מושלמת!
תוספות והעשרת המנה
כדי שהמנה תהיה فوق, אנחנו ממליצים להוסיף עשבי תיבול קצוצים כגון כוסברה או פטרוזיליה לסלט. תוכלו גם לקשט עם שומשום קלוי מעל ולצקת עוד רוטב סויה! למי שאוהב להרפתקאות תיבול נוספות, אפשר לנסות רוטב צ'ילי מתוק או טחינה. זה בהחלט ישדרג את החוויה ויוסיף לרעיון הגלובלי של המנה!
שאלות ותשובות
מה מקור המתכון וציפס בנינגה?
המתכון שלנו מושפע ממסעדות אסיאתיות, שמביאות את השם "נינגה" בעקבות מינון וליהוק של תבלינים מצוינים.
האם אפשר להשתמש בירקות אחרים?
כמובן! אפשר להכין ציפס עם קישואים, בטטות או אפילו גזר. עם כל ירק תתקבל אחת המנה והטעמים יהיו אף יותר מגוונים.
מה אם אין לי רוטב סויה?
אין בעיה! אפשר להחליף אותו ברוטב טריאקי או לשלב עם מערכות תיבול אחרות אם זה מה שיש לכם.
איך שומרים על הציפס פריך?
חשוב לשים את הציפס בתבנית שהייתה קלה ועדיף לאחור טונה, שזו תיקח את כל השומן. במקרה והמנה נשמרת, אל תדאגו! הכניסו לתנור שטוח ותהנו בטחנים!
גם אני אוהב מטבלים. מה הכי מתאים?
אנחנו ממליצים על רוטב צ'ילי, טחינה, רוטב סויה עם שומשום קלוי או אפילו שום מונגוליה. כל טעם יהיה פשוט מאדה!
אילו תבלינים מתאימים למתכון הזה?
אפשר לנסות תיבול איטלקי עם אורגנו ובזיליקום, ואם רוצים ללכת על טעמים ים-תיכוניים, אז קימל הוא בהחלט מומלץ!
כמה זמן ניתן לשמור את הציפס?
אני ממליץ לאכול בהקדם, אך אם קורה לכם שם לב שלכמה ימים במקרר, אז תוציאו לשזוף בתנור עוד פעם. אחרי ההכנה זה יסקור את הציפס ויעשה אותו מדהים!
האם אפשר להכין את הציפס במיקרוגל?
בהחלט. כדי להרתיב את היכולות של המיקרוגל – להניח את הציפס בתבנית עם מעט שמן ואפיים למשך 12 דקות עם פיתוי!
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! המעלה של הציפס כבר יודעת לסקרן ילדים, ואין ספק שיבקשו לנסות את זה עוד פעם! נהדר להיות מושלם וכמובן לשדרגו.
אז חברים, אחרי שמככבת המנה המהממת הזו, אל תשכחו לשתף אותנו ולהפיץ את המתכון הזה עם כל החברים שלכם! ניפגש במתכון הבא!