צלי בקר מספר 5 בתנור – טעמים שלא תשכחו!

צלי בקר מספר 5 בתנור – מתכון מנצח שיגרום לכם להילחם על המנה האחרונה

אין כמו ריח של צלי בקר בתנור, שממלא את הבית ומזכיר לנו רגעים טובים מהילדות. זהו מתכון מדהים שמשתלב בצורה מושלמת בארוחות יום שישי, משפחות וחברים. אם נכון לבשל את הצלחת המושלמת הזו, אתם תגלו עד כמה היא ממכרת וכולכם תתאהבו בה מחדש. כל ביס הוא מסע של טעמים שמניחים את עצמם על הלשון, נמסים על החיך ונשארים בזיכרון עוד הרבה אחרי שהאוכל נגמר. במתכון הזה נשתף אתכם ברצון להעניק לכם חוויה קולינרית שמעלפת! אז שמרו על הרעב, כי אנחנו הולכים לבשל משהו פשוט אגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • זמן בישול: 2.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 סועדים

הרכיבים הדרושים

נתח מקרב מהשיניים ואוהבים להכין אותו במצטבר עם טעמים עזים? להלן רשימת המרכיבים שיאפשרו לנו ליצור צלי בקר דמוי חלום, שיגרום לכולם ללקק את האצבעות:

  • 1.5 ק"ג של נתח בקר (מומלץ שייטל או צלי דל כחוש)
  • 2 כפות של שמן זית
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים עבות
  • פחית קטנה של רסק עגבניות (140 גרם)
  • 500 מ"ל של ציר בקר
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • תיבול נוסף: מנה של מים לפי הצורך

בבקשה, אל תשכחו שתמיד אפשר לשדרג את המתכון הזה עם מרכיבים כמו פטריות, קישואים או אפילו תפוחי אדמה. אפשר גם להמיר את הבקר לעוף במידה ואתם מעדיפים גרסה קלה יותר.

שלבי ההכנה

אז, אם אתם מוכנים לשיחרור טעמים ולעונג הקולינרי, בואו נתחיל!

  1. מחממים שמן זית בסיר כבד מעל להבה בינונית.
  2. מכניסים את נתח הבקר ומשחימים אותו מכל הצדדים במשך כ-10 דקות.
  3. מוציאים את הנתח לסלסילה משלה.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ וטועמים אותו עד שהופך לשקוף.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ והגזר, מבשלים יחד עוד כ-5 דקות.
  6. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב.
  7. מחזירים את נתח הבקר לסיר, מתבלים במלח, פלפל ושאר התבלינים.
  8. יוצקים פנימה את ציר הבקר ומוסיפים את עלי הדפנה.
  9. מבשלים על חום נמוך במשך כ-2.5 שעות, עד שהבקר רך מאד.
  10. מדי פעם בודקים את הנוזלים ומוודאים שהכל משייט כמו שצריך.
  11. כשהנתח מוכן, מוציאים אותו ומניחים בצד לנוח כמה דקות לפני שפורסים אותו.

עכשיו, תורידו את הכובע, כוס מים על השולחן, אתם בדרך לחוויה מהפנטת שלב אחד אחרי השני!

אופציות לשדרוג

אוהבים לגוון? יש אינספור אפשרויות לשדרוג צלי בקר! הכניסו לתוך התיבול גם תערובת של עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין, או אפילו ג'ינג'ר, לקבלת טעם עדין ומורכב. או שתאמצו את קולקציית הירקות, עם תוספת של פטריות שמפיניון או דלעת פריזאית, שכולן מאפיינות את העונה.

אפשר גם ללוות את המנה ביין אדום מצוין, שלא רק מוסיף עוד טעמים, אלא גם הופך את האוכל לערב מהנה במיוחד! גם תוספת של פירה תפוחי אדמה או פולנטה יכולה להביא לצלחת את המגע במגע של נימוחות שישאיר את הסועדים מופתעים.

שאלות ותשובות

מהו הנתח המומלץ ביותר להכנת צלי בקר?
נחמד לדעת שהשייטל נחשב לגבוה באיכות ובטעמו. הוא רך ומומלץ להכנה.

האם אפשר להשתמש בחומרי התיבול לאורח בעייתי מבחינה בריאותית?
בוודאי. אפשר להמיר כמויות או סוגים לפי מה שמתאים לכם, ויש אפילו תיבול מיוחד שאפשר למצוא בשוק כמו תיבול דל נתרן.

איך ניתן לדעת אם הבשר מוכן?
נתח החיוניות אפוי על פי כאב שיניים, יש שיטות לבדוק, אך אם הנתח נקרע בקלות עם מזלג, זה סימן שהעשייה נגמרה.

כמה זמן נדרש לצלות את הבשר בתנור?
הזמן המומלץ הוא כחמש שעות, תלוי בעובי הנתח ובטמפרטורה בתנור.

אילו ירקות הכי מתאימים לצלי בקר?
מלח, חסה, גזר, פטריות ושום. טיפ הקהל מתווסף לירקות מסויימים לשדרוג טעמים.

מהי הדרך הטובה ביותר לשדרג את המנה?
אפשר להתנסות בשילובים שונים של עשבים ובחירת יין נכונה שיצרף את הארוחה.

האם יש אפשרות להשתמש בבשר אחר?
כמובן, ניתן להמיר לעוף, טופו, או כל בשר שמעליף את טעם המנה.

האם ניתן לאחסן את השאריות?
בהחלט. שאריות מתאימות לאחסון במקרר למשך 3-4 ימים. ניתן גם להקפיא!

אילו פחמימות כדאי להגיש עם הצלי?
מנה של פירה תפוחי אדמה, פסטה, פריזאי או אורז.

מה הכי חשוב לשים לב אליו כשמכינים צלי בקר?
החשוב הוא לקבוע את הטמפרטורה הנכונה בזמן הבישול כדי להוציא את הטעמים ולהרגיש את המהות.

אז יקרים שלי, כשאתם מכינים את המתכון הזה, חשבו על כל החוויות שאתם מפיקים מהמזון, על טעמים שמזכירים לכם את הבית והמשפחה. אין תחליף לאוכל ביתי! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות. הגיע הזמן להפיץ את האהבה! Bon Appétit!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *