צלי כתף מספר 5 בתנור שיגרום לכם ללקק את האצבעות

צלי כתף מספר 5 בתנור

תארו לעצמכם שבתוך הבית שלכם מתמלא ריח של צלי כתף מדהים שמתבשל בתנור. כל משפחה, ורבים מן השפים חובבים, יודעים שהמנות עם בשר זה משהו שאין כמו זה. ובעיקר, כשמדובר בשיטת ההכנה שלנו – צלי כתף מספר 5 בתנור. המתכון שלנו הוא לא סתם מתכון, הוא מתכון שמוקדש לאירועים שמחים ולכל חובבי האוכל. אוכל ביתי, טעים, משגע ומעלף. מה שנורא כיף זה שגם אם לא תחקרו את החומרים, תוכלו להרגיש את הקסם! במתכון הזה יש שפע של טעמים שמתחברים יחדיו, וכל ביס טורף מעלה חיוך על הפנים. אז אם תהיתם מה לבשל לארוחה משפחתית או לארוחת שישי הקרובה, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הצלי המושלם הזה, נצטרך לשים לב לפרטים הקטנים – בדיוק כמו בסיפור אהבה משגע. כל רכיב משתלב במקצועיות ויוצר את התוצאה הסופית המעלפת.

  • חצי ק"ג כתף בקר טרי (השתדלו להשתמש בחלקים ייחודיים ולא שגרתיים)
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים גס
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 5-6 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 2 קישואים חתוכים לפרוסות (למי שאוהב את הקיץ)
  • 2-3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כוס מים (או יותר, אם רוצים להיות משוגעים)
  • תיבול של מלח, פלפל שחור, כמון וערבוב של עשבי תיבול כרצונכם (גם סוד של סבתא)

כמובן, אם אתם או מי מהאורחים שלכם צמחונים או טבעונים, ניתן להמיר את הבשר בחלקי סויה או בשעועית שחורה – והמנה תצא מענגת לא פחות!

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את החומרים, בואו ניגש למלאכת העבודה – ותאמינו לי, כל שלב כאן הוא חגיגה לחושים!

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול עם תחתית עבה על להבה גבוהה.
2. מוסיפים את קוביות הבקר וצורבים מכל הכיוונים עד שחום היטב.
3. ממעיטים את הלהבה, מוסיפים ירקות (בצל, שום, גזר, קישוא) ומערבבים במשך 5 דקות.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
5. מתבלים במלח, פלפל, כמון ודומיהם ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
6. מוסיפים את רוטב הסויה והמים, מביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 2.5 שעות עד שהבשר מתפרק מסטן ומתרכך כמו עוגת גבינה אוורירית.
8. מגישים עם תוספת של פחמימות משגעות כמו אורז, פירה או לחם פריך.

תוספות ושדרוגים

ברור לנו שלפעמים אתם רוצים להכין את המנה פי עשרה, וכאן נכנסים השדרוגים! ניתן להוסיף למשל פלפלים מתוקים צבעוניים, פטריות שבשלו יחד עם הבשר או אפילו חומוס מבושל לאלה מכם שזקוקים לפחמימות נוספות. ואם בא לכם לשדרג את הארוחה, הקפידו להגיש אותה עם סלט ירוק מרענן או תפוחי אדמה בתנור. ואם ממש בא לכם, הוסיפו רוטב של טחינה מעל כל המנה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר במקום כתף?
בהחלט! אפשר להשתמש בחזה בקר או בשר טחון במקרה ואתם רוצים לגוון במרקם.

מה ניתן לעשות אם אין לי רוטב סויה?
אפשר לשלב רוטב סויה תחליף או פשוט לתבל עם מלח, פלפל וחרדל.

האם המתכון גם מתאים למי על דיאטה?
אם תסכימו להמיר את השמנים לרכיבים דלי קלוריות או שומנים, זה בהחלט אפשרי.

כמה זמן ארוך אפשר לשמור את הבשר במקרר לאחר הבישול?
לאחר הבישול, הבשר יכול להחזיק במקרר כ-3 ימים ולספוג את כל הטעמים.

האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! מתכון זה מחזיק אף יותר טוב לאחר הקפאה – והוא יכול להחזיק בין 2-3 חודשים בהקפאה.

מה מומלץ להגיש לצד המנה?
שילוב עם פירה קלאסי או אורז בהחלט ייצור חוויה מושלמת. אפשר גם לשדרג ללחם חם ופריך!

אילו סוגי ירקות אפשר להוסיף?
ירקות נוספים כמו קישואים, ברוקולי, או אפילו בטטות בהחלט ישתלבו נהדר!

האם מתכון זה מתאים לאירוח?
בהחלט! המתכון הזה מתאים מאוד לארוחות חגיגיות ואירועים משפחתיים.

מה הזמן הכולל שצריך הקדיש להכנה?
כ-3.5 שעות, כולל הזמן להכנה ובישול.

מה כדאי לבדוק לגבי רמות ההתיבול?
מומלץ להתחיל בתיבול קל, ובסופו של דבר לטעום ולהתאים לפי הטעם האישי שלכם.

לסיכום, צלי כתף מספר 5 בתנור הוא בין המתכונים הכי טעמים שיש! אני ממליץ לכם לנסות אותו בבית ולראות איך הוא משתלב לאירועים משפחתיים, ארוחות חגיגיות או פשוט סתם כי בא לנו לפנק את עצמנו. אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות, כי מתכון זה שווה כולו יחידים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *