צלעות מתכון מושלם לארוחה בלתי נשכחת

"`html

צלעות אסאדו במרינדה סודית – מנה מדהימה שילדים ומבוגרים יאהבו!

תארו לכם רגע: ערב קיץ חמים, אתם יושבים בחוץ, ריח בשר ה grill ממלא את האוויר, והילדים מתרוצצים מסביב עם קרחונים. מתכון לצלעות אסאדו במרינדה סודית יגרום לכם להיות האורחים הכי מגניבים בחצר! הכנת הצלעות הללו היא כמו חיבוק חם מהאמא שלכם, מלא בטעמים, אהבה ורוגע.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הצלעות המדהימות הללו, אתם תצטרכו את הדברים הבאים. הכינו את המצלמות, כי זה הולך להיות אגדי!

  • 1.5 ק"ג צלעות אסאדו, חתוכות לרוחב
  • 4 שיניים שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס סויה
  • 1/4 כוס דבש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין, טימין ופטרוזיליה)

שלבי ההכנה

הכנה של המנה הזו היא פשוט מדהימה, מספיק שתצמדו לארבעת היסודות.

  1. נחם את הצלעות וחתכו לרצועות.
  2. נחצו את השום עם מלח עד שהשום הופך לא Pasta.
  3. קדחו בקערה גדולה את שמן הזית, חומץ בלסמי, סויה ודבש.
  4. הוסיפו את השום, הפפריקה, הפלפל והשום שכתשתם, ואז לעצב את המרינדה.
  5. טבלו את הצלעות במרינדה למשך כל הלילה במקרר, כדי שהטעמים סופגים כל פיסת בשר.
  6. כשאתם מוכנים לבישול, קדחו את הגריל לחום גבוה.
  7. בשלבו לצלייה על הגריל במשך 15-20 דקות מכל צד או עד שהצלעות נראות משגעות, חומות וזהובות.
  8. בנוסף, תוכלו לשים גם ירקות על הגריל עם המנה; בטטות ודלועים הם רעיון מצוין.
  9. לאחר הצלייה, המתן לשתי דקות והגישו לכל שולחן!

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בטופו או בשרים מהצומח, בתנאי שתגזמו את המרינדה לא נוזלית מדי, על מנת שהיא תספוג היטב את הטעמים.

אפשרויות לשדרוגים

כדי להביא את המתכון לרמות חדשות של מהמם, יש כמה אפשרויות לשדרוג. ניסוי הוא המפתח למתכון מוצלח, ולכן כדאי לנסות מספר תוספות שיכולות לשדרג את המנה:

  • לגרר גבינת פרמזן מעל לאחר הצלייה.
  • ליצור קישוט עם עלי רוקט טריים ולימון טרי על המנה.
  • לשדרג את המרינדה עם טעמים מתוחכמים כמו ג'ינג'ר או סויה מתוקה.
  • להוסיף לגוונים של צבע עם פלפלים קלויים.

שאלות ותשובות

מהי הדרך הכי טובה לשמור את הצלעות לאחר הבישול?

לאחר מיכן, מומלץ לשמור במקפיא ולהפשיר במקרר לפני השימוש. כך תשמרו על הטעמים המושלמים.

האם אפשר להשתמש במרינדה עם בשרים אחרים?

כן! המרינדה הזו מתאימה גם לסטייקים, עופות ודגים. כך תוכלו לשדרג כל מנת בשר!

כמה זמן יש לשמור את הצלעות במרינדה?

האידיאלי הוא להשאיר אותן במרינדה למשך כל הלילה, אבל אם אין לכם זמן, לפחות שעה תניב לכם טעם.

מהו הגריל המומלץ לצליית צלעות?

הגרילים הפופולריים הם הגרילים הגזיים, אך גם גרילי פחמים יעשו את העבודה. רק תקפידו על חום גבוה.

איך ניתן לדעת מתי הצלעות מוכנות?

התבוננו בצבע, כאשר צבע חום זהוב קשור בשחמות החיצוניות; ובמידה ויש לכם מדחום בשר, 55 מעלות צלזיוס הוא אידיאלי למדרגת רמת עשייה מדיום.

האם ניתן לגוון את הרטבים?

בהחלט! תוכלו להכין רטבים על בסיס יוגורט, גבני שמנת או רוטב עגבניות עסיסי, צריך רק לגוון עם אהבה.

איך מצליחים להשיג את הבשר רך ונימוח?

סוד ההצלחה טמון במרינדה ובצלייה על חום נמוך לאט, כך הוא יספוג את כל הניחוחות.

האם אני יכול להחליף את הדבש בסוכר חום?

כן! סוכר חום יוסיף ניחוח קרמלין וטעים. זה ישדרג את הטעמים!

מה אפשר להגיש יחד עם המנה, למרות שהמנה עצמה היא כל כך מושלמת?

סלט ירוק, תפוחי אדמה קלויים או פסטה יכולים להוות תוספות נהדרות.

האם יש תוספות בריאותיות שאפשר להוסיף למנה?

בוודאי! באפשרותכם להוסיף ירקות כמו קישואים או פטריות קלויים, שיכולים להוסיף צבע וטעם.

אז קדימה, בזמן שאתם מתאחדים עם טעמים ובשאיפה ליצירתיות, שתפו את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות ותנו לחברים שלכם ליהנות מהמדהים שיצרתם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *