צנונית כבושה: המתכון הסודי שלא תרצה לפספס

הצנונית הכבושה המדהימה שלא תפסיקו לאכול!

אחרי יום ארוך במיוחד, אנחנו שוכבים על הספה, עייפים, ופתאום עולה לראש רעיון מעניין – למה לא להכין צנונית כבושה? אם אתם חושבים שאפשר לעבור על פשוט להכין סלט עם ירקות, אתם לא מכירים את הסוד האגדי של הצנוניות! ! מתכון המזכיר לנו את הטעמים החמוצים והקצביים, שמספרים סיפור של געגועים. ובכן, אנחנו כאן כדי שתגלו את הסוד המושלם והכי טעים שיש בצנונית הכבושה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קליל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להפוך את הצנונית שלנו לטעימה ואוורירית, נשתמש במרכיבים הבאים:

  • 300 גרם צנוניות טריות, פרוסות דק
  • 2 כפות מלח גס
  • 1/2 כוס חומץ (כגון חומץ אורז או חומץ בלסמי)
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות סוכר (או סטיביה למי שמעוניין בגירסה דלת קלוריות)
  • 3-4 חתיכות שום, קלופות ופרוסות
  • 1-2 פלפלים חריפים (אופציונלי)
  • תבלינים לפי הטעם: כמון, פפריקה, קימל

בנוסף, אפשר בהחלט לשדרג את המתכון הזה עם ירקות נוספים כמו גזר או בצל, המתמזגים עם הטעמים של הצנונית בצורה מושלמת.

שלבי ההכנה

זה הזמן להיכנס לעניין. הכינו ערכת עבודה, וגם צנצנת יפה לגידול המרכיבים המדהימים!

  1. נשטוף את הצנוניות היטב, חתכו לפרוסות דקות וקחו רגע כדי לשבח את צבעוניותן.
  2. בצלחת גדולה, ערבבו את הצנוניות עם המלח, והניחו להן לנוח למשך כ-10 דקות. זה יעזור להן לשחרר נוזלים.
  3. בינתיים, הכניסו את החומץ, מים, סוכר ושום לסיר קטן, והתחילו לבשל את התערובת עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  4. כשהתערובת מתחממת, אפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם ולשלב את הפלפלים החריפים אם אתם אוהבים חריף.
  5. לאחר שהחום ירד, שפכו את התערובת החמה על הצנוניות ושילבו הכל יחד.
  6. עכשיו, נניח הכל בצנצנת סטרילית עם מכסה אטום. ככל שיתייבשו ויתערבבו, כך טעם הצנוניות יתגבר.
  7. חכו כמה שעות (או לילה במקרר) כדי לתת לצנוניות להיספג בטעמים.

טיפים להצלחת המתכון

באופן כללי, צנוניות כבושות הן עסק מאכל משגע לאחר יום במקרר. אכן, ככל שיתייבשו יותר, זה יפעיל את הטעמים באופן גבוה יותר. באפשרותכם גם לשדרג את המתכון עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או שמיר לפני ההגשה.

שדרוגים ותוספות

כדי להפוך את הצנונית הכבושה למעלפת יותר, אתם יכולים להוסיף קמצוץ של חומרי טעם במקרה זה – כמו קימל או מה שמזכיר לכם את אמא שלכם. ואם אתם אוהבים מתוק, מוסיפים טיפה דבש לוויסות החמיצות.

כמו כן, צנוניות כבושות הולכות מצוין עם סלטים וכתוספת למנת בשר. כך תוכלו ליהנות גם מתפריט המזכיר טעמים ביתיים, מלאים בעשייה. ספרו לנו מה חשבתם על השדרוגים!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי חומץ בבית?

אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון – כן, זה לא בדיוק אותו דבר, אבל ייתן טעם חמוץ ומרענן!

האם הפלפלים החריפים הכרחיים?

לגמרי לא! אפשר להכין את הצנוניות גם ללא חריף ולהתענג על הטעמים הטריים של הצנונית והחומץ.

למה צריך לחכות לפני שהן מוכנות?

כשהצנוניות נמצאות בתסיסה עם תערובת החומץ, הן סופגות טעמים ומעניקות לכם את החוויה המדהימה שתרצו לחלוק עם כולם.

כיצד ניתן לשמור על הצנוניות הכבושות?

שמרו אותן במקרר, בתוך צנצנת סגורה, והן יחזיקו מעמד במשך מספר שבועות.

האם ניתן להשתמש בכל ירק אחר?

בוודאי! גזרים, קישואים ובצל ירוק ממש מדהימים! השתמשו בדמיון שלכם ולא תהיו מאוכזבים.

מתי הכי טוב לאכול את הצנוניות?

הצנוניות מצוינות כתוספת לכל ארוחה. גם בסנדוויצ'ים, כולן משגעות.

מה קראתם את טובת המתכון הזה?

סיפרו לנו על ניסיונכם! כל טעם הכללה יתקבל בברכה. תשתפו, תייגו ותזכירו לנו לחזור לעוד מתכונים!

באיזה סוג מיכל כדאי לאחסן את הצנוניות?

צנצנת זכוכית היא האופציה המושלמת, ובטוחה ביותר לשמירה על טעמים ואיכות החומרים. אחרת, כל חיסכון יגרום להם לצאת רכים מדי.

האם יש צורך לטרוף את הצנוניות לפני הבישול?

לא ממש, אנחנו רוצים לשמור על הפריכות שלהן והן שומרות על עצמם בסגנון שמוגיו.

מה עוד אפשר לשים על הצנוניות הכבושות?

למי שאוהב, אפשר לחתוך קוביות גבינת פטה מעל, זה עושה את כל ההבדל!

אחרי שסקרתם אותנו עם כל השאלות וכל התשובות, כל מה שנותר לכם הוא להכין את המתכון המדהים הזה ולחלוק אותו עם כל החברים שלכם! שתפו, תיהנו וזכרו: צנונית כבושה היא אולי קטנה, אבל היא בהחלט ממכרת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *