קוביות צלי בקר בסיר לחץ שיעלו לכם את הטעמים

קוביות צלי בקר בסיר לחץ – ההפתעה המושלמת שלכם!

אחרי יום ארוך ומייגע, אתם חוזרים הביתה, מתעייפים מכל מה שקרה, ורוצים משהו מדהים שיחמם לכם את הלב ואת הבטן. בדיוק אז עולה המחשבה על צלי בקר בסיר לחץ – המנה הממכרת הזו שתמיד עושה לנו חשק לעוד. יש משהו באופי של מנה כזו, שמחבר אותנו לארוחות משפחתיות, לריחות של בית, ולזיכרונות מימים טובים. מה עוד אפשר לבקש? זו המנה שמזכירה לנו את לשכת אמא או את החום של סבתא. ועם זאת, היא גם משגעת את הטעמים ויוצרת יחס חמים ומהיר. אז, למה לא להכין אותה בעצמנו?

זמן הכנה: 1.5 שעות | רמת קושי: בינוני | מנות: 4-5 אנשים

  • זמן בישול: 45-60 דקות בסיר לחץ
  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • עבודה עם סיר לחץ

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשכל אחד כבר התלהב מהמחשבה על קוביות צלי בקר מהסיר לחץ, בואו נזכור להצטייד בכל מה שנחוץ לנו:

  • 1 ק"ג קוביות צלי בקר איכותיות (אנחנו אוהבים להשתמש בחלקים עם שומניות קלה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גזר בינוני חתוך לעיגולים
  • שיהיה בידינו 3 תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות ציר בקר (או מים, אם אין)
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין (אם בא לכם)

גרסה טבעונית/ללא גלוטן

ובשביל כל מי ששואל את עצמו, מה קורה אם אני לא רוצה בשר – אפשר גם להמיר את קוביות הצלי בפטריות פורצ'יני או בטופו. המתכון הזה נשאר מעלף גם בגרסה הזו! ואם רוצים לשמור על הכנה דלת פחמימה, אפילו אפשר לוותר על תפוחי האדמה ולהוסיף יותר ירקות. ככה כל אחד יוכל להנות מהמנה שכבר הכנתם.

שלבי ההכנה

הגעתם לחלק המרתק ביותר – הכנת המנה! אז בואו נגיע לשורה התחתונה ולשלבים שיביאו אותנו לתוצאה אגדית.

  1. עלינו להתחיל בשטיפת קוביות הבשר היטב ולייבש אותן בעזרת מג towel.
  2. במחבת גדולה, נרתיח את השמן הזית על חום גבוה ונוסיף את קוביות הבקר, כדי שיתפסו צבע זהוב ויפה.
  3. אחרי 5-7 דקות, נוסיף את הבצל והשום ונתיך לתוך הבשר עד שהבצל נהיה שקוף.
  4. נוסיף את הגזר ותפוחי האדמה, תחפשו להניח את כולם ביחד כדי שכל המרכיבים יתערבבו.
  5. באופן חופשי, נזליף לתוך הסיר את ציר הבקר (או המים) ואת רוטב הסויה.
  6. נוסיף את התבלינים – פפריקה, מלח ופלפל, ואפילו יכול להיות מעניין לערבב בעשבי תיבול אם יש לנו.
  7. נכסוף את הכל, נוסיף את הכיסוי ונחץ על הכפתור להתחיל את השלב השני של הבישול בסיר לחץ.
  8. לאחר 45 דקות, הכינו את עצמכם לריח שיתפוס אתכם וידליק לכם את החשק לאכול!
  9. נפתח את הסיר בזהירות, נזיז את הערבוב ותנו למנה להתקרר כמה דקות.

וכעת, המנה המעלפת שלנו מוכנה להגשה! ללקק את האצבעות בכל ביס! אפשר להגיש עם לחם פריזאי או על מצע אורז לבן!

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו, שהמנה מוכנה, תוכלו לשדרג אותה בכמה דרכים משגעות:

  • שימו פרוסות ירקות כמו קישואים או ברוקולי לשדרוג טעמים.
  • לגוון בעשבי תיבול – בסוף הבישול ניתן להוסיף בזיליקום או מנגולד.
  • אפשר להוסיף כף של כמון ו/או חוואיג' לאוהבי הטעמים המזרחיים.
  • וריאציה עונתית עם תוספות של דלעת או פירות יבשים כמו משמשים.
  • ולמי שאוהב מתוקה – להוסיף כפית דבש לתחושת מתיקות משוגעת שישתלב בבשר.

שאלות ותשובות

באיזה סוג בשר כדאי להשתמש?
באופן כללי, קרוב לוודאי להתמקד בחלק הבקר שמגיע עם שומניות קלה כמו שריר או צלעות. זה יסייע לבשרים להישאר עסיסיים ולא להתייבש.

האם אפשר להכין את המנה יום קודם?
כמובן! למעשה, הבשרים מתמזגים בטעמים טוב יותר כשמשאירים אותם לילה במקרר. רק חימום מחדש בהחלט מומלץ ל-20 דקות בסיר לחץ או תכונה נמוכה על הכיריים.

האם אפשר להשתמש בסיר נון-סטיק?
בהחלט! העניין המרכזי הוא להבטיח שהקוביות יהיו צמודות לסיר במשך זמן קצר ויתפסו צבע.

האם המנה מתאימה לאורחים?
אם יש אורחים, כמעט ואין מנה שיכולה להפעיל מפה משגעת כמו קוביות צלי בקר. כולם ירגישו את الجمال במנה פשוטה זו.

איך אפשר להגיש את המנה?
ועכשיו, כשאני מדמיין את זה – אפשר לשים את זה בצלחת עם עיטור ירקות או לשים על אורז עם רוטב מהמנה, תתקששו ותתמכרו!

מה אפשר לעשות עם שאריות?
שאריות הן התחלה מצוינת לשקשוקה! הכניסו קוביות לארוחה על טוסט איטלקי או להוספה לסלט יומיומי.

איזה תיבול יתאים ליחס של העסיסיות?
בעיקרון, התיבול הבסיסי – פפריקה מתוקה, אך אם אתם בהחלט אוהבים טעמים יותר מתקתקים, הוספה של סוכר חום יכולה לעשות הבדל מרהיב.

האם יש תחליף לציר בקר?
אם אין ציר בקר זמין, פשוט השתמשו במים ויתרה מכך – הוספת רוטב סויה יכולה לעלות את המנה לשיאים חדשים.

האם הסיר לחץ מחזיק את הבשר טוב?
אם משתמשים בסיר נכון, כן – מצוין! חשוב לעקוב אחרי הוראות הבישול ולא לפתוח את המכסה במהלך הבישול.

אז הנה, הצלחנו ליצור משהו כמובן, טעים וטעים – קוביות צלי בקר בסיר לחץ. ביחד אנו מספקים חוויה קולינרית שלא תשאיר אף אחד אדיש. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה בפייסבוק, כי כל אחד חייב לטעום את המנה הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *