קינואה חסרונות: מה שלא סיפרו לכם על האsuperfood הזה

"`html

קינואה: חסרונות שלא תצפו להם!

הקינואה הפכה בשנים האחרונות למזון העשיר בתחושת הבריאות ולהיט בקרב תזונאיסטים, שפים ואנשים שמעוניינים באורח חיים בריא. אך האם היא באמת המזון המושלם שזה נראה? אל תפחדו! נוסיף קצת אור על צדדים פחות מדוברים של הקינואה שגם אותם כדאי לקחת בחשבון.

קינואה: הסיפור שמאחורי הפופולריות

על אף שהתשובה היא בהחלט חיובית, ישנם כמה חיסרונות שמסתתרים בשפע הבריאותיות של הקינואה:

  • מחיר יקר – האם זה באמת שווה את ההשקעה?
  • ספיגת רעלים – האם הקינואה באמת "נקייה" כל כך?
  • אלרגיות – האם אתם בסיכון?

האם הקינואה באמת עולה על השוקולד?

נסו להתנגד לתחושת הנחמה שמעט ריבוי סוכר יכול לספק. ואולם, כמזון על, הקינואה מתקרבת למספרים האכילים, גם מבחינת הצריכה וגם מבחינת הטעמים. יחד עם זאת, חשוב לשקול את "תמונת המחיר", כי מה אתם готовы לשלם בשביל מה שאתם מכניסים לפה שלכם?

האם אתם יודעים איך לבשל קינואה?

אחת התקלות הנפוצות היא בעיית ההכנה. אנשים רבים מתמודדים עם טקסטורה לא טובה כשמבשלים קינואה. זה נכון במיוחד אם אתם משתמשים במים ולא שוטפים את הקינואה קודם – מה שמוביל לעיתים לכישלון מביך במטבח.

  • דיוק במידות: רבים טוענים שצריך 2 כוסות מים על כל כוס קינואה. האם אתם משקיעים את הזמן הזה?
  • זמן הבישול: זה לא כמו להכין פסטה!

איך מכינים קינואה בריאה באמת? האם יש סוד?

בתור אנשים העוסקים במזון, אנחנו יודעים שהכנה נכונה עושה את ההבדל בין קינואה יחסית טעימה לקינואה שכולם יילחמו עליה. תראו, הכל מתחיל בלטפח את הקינואה (העגולה הזאת) שלנו ביסודיות, לתת לה לנוח בין הזמן שנותנים לה.

אכילה במצב של "שגרה, שגרה"

חלק מהדברים הכי חסרי ערך שאנחנו עושים היא ההרגל לקחת את אותו אוכל יום אחר יום. מעבדת השוקולד? כמה נעים לקרוא את זה כשאתם חולמים על קינואה. אך הצדדים הציבוריים של המזון עשויים להתברר אחרת!

אם לא קינואה אז מה?

  • תפוחי אדמה: יופי של פחמימה!
  • אורז בר: יופי של קלוריות!
  • קוסקוס: למה לא?

שאלות נפוצות על קינואה

ש: האם אני יכול להיות אלרגי לקינואה?

ת: כן, יש אנשים המפתחים תגובות אלרגיות לקינואה. אם אתם נוטים לאלרגיות למזון, כדאי להתייעץ עם רופא.

ש: איך אני יכול להפוך קינואה לטעימה יותר?

ת: הוספת תבלינים וחומרים נוספים כמו ירקות, אגוזים או קטניות יכולה לשדרג את הטעם.

ש: כמה קינואה אני צריך לאכול ביום?

ת: מנה של 1/2 כוס של קינואה מבושלת נחשבת למתאימה בחלק גדול מהתוכניות התזונתיות.

האם הקינואה היא הכוכבת החדשה של המטבח?

כנראה שהקינואה תמשיך לקחת את הבמות בעולם הקולינרי, אבל כדאי לזכור שגם כוכבים צריכים מסך גיבוי. שני צדדים למטבע, אמרנו פעם. כך שהשאלות הנכונות להניח לעצמכם לפני שאתם מכניסים את הקינואה לשולחן המקום שלכם. השאלות האמיתיות כאן הן מה באמת עובד ומה פחות?

סיכום מסכם: להתחייב או לא להתחייב?

ולסוף, אם אתם מסכמים על קינואה – תרצו להבין שהיא לא בדיוק ה"דבר" שאתם מחפשים. מה כן? החיים תמיד מתיקים לאיזון בין הטעמים, הבריאות וההנאה — ושם נמצא הגלוי העיקרי שכל אחד יוכל להיפגש בו. ואם עכשיו אתם מרגישים שאתם מרוסקים על קינואה, אולי כדאי דווקא לנוח בתור השישי של מסיבת הקינואה הבאה.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *