קציצות בנינג'ה בדרך קלה וטעימה להכנה

קציצות בנינג'ה – לא תאמינו עד כמה זה מדהים!

קציצות בנינג'ה הן המנה המושלמת שמספקת את כל מה שאתם צריכים – טעמים, מרקם ואפילו בריאות. כולם מחכים לשבת מסביב לשולחן עם סלט רענן, פיתות חמות וקציצות שהן פשוט אגדה! אם אתם מאלה שצוללים לזיכרונות ילדות של קציצות בטעמים שלא תשכחו, הגעתם למקום הנכון. אתם יכולים לדמיין את השולחן מלא, את הריחות שפורצים מהמטבח, ואת החיוכים על הפנים. קציצות בנינג'ה הן קלות מאוד להכנה, ומהניסיון שלי, הן נעלמות מהשולחן כמו קסם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מהגשה: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות הללו שיהפכו כל ארוחה למושלמת וצריך לארגן את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם בשר טחון (עוף / בקר / תחליף צמחי)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום מעוכות
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס פנקו או פירורי לחם
  • 1/2 כוס כמון טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של כורכום
  • 2 כפות שמן זית

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הבשר בטופו או בטחינת עדשים שחורות. אם אתם מחפשים להיות דל פחמימות תוכלו פשוט לוותר על הפנקו או להשתמש בפירורי שקדים.

שלבי ההכנה

אז עכשיו, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקציצות המהממות הללו! כעת נעבור שלב אחרי שלב להגשמת החלום הקולינרי:

  1. נחמם את ה-Ninja Foodi על מצב טיגון בטמפרטורה בינונית.
  2. ב bowl גדול, נערבב את הבשר עם הבצל הקצוץ, השום, הביצה, הפנקו, הכמון, הפטרוזיליה, המלח והכורכום.
  3. נלוש את התערובת היטב עד שהכל מתערבב בצורה מושלמת.
  4. ניצור כדורים בגובה של כ-3 ס"מ.
  5. נשמן קלות את הרשת של הנינג'ה כדי למנוע הידבקות.
  6. נניח את הכדורים על הרשת, בעדיפות שיהיה רווח בין כל קציצה לקציצה.
  7. נבחר באופציית הבישול והראים של הנינג'ה והנחנו את הקציצות בשכבה אחת.
  8. נבשל במשך כ-15 דקות על צד אחד, ואז להפוך ולטגן למשך עוד 5 דקות עד שהקציצות מקבלות צבע זהוב.

אחרי השלבים הפשוטים הללו, אתם תרגישו כאילו הפכתם לשפים בכוכב על. אני מניח שהריחות כבר מזמינים את כל בני הבית למטבח!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

לגוון תמיד טוב – ופה יש כמה רעיונות שיכולים לשדרג את הקציצות שלכם:

  • להוסיף מקלות גזר קצוצים לתערובת, זה יהפוך את הקציצות ליותר עסיסיות.
  • לנסות תבלינים שונים כמו פפריקה מתוקה או קינמון לשדרוג הטעמים.
  • לשדרג עם רוטב טחינה בריאותי בצד או לפתוח פגישה עם סלט ירוק מרענן שיחד עם הקציצות.
  • ניתן לשים את הקציצות על פיתה רכה, או להגיש אותן עם אורז או קוסקוס בטעמים.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקפיא?
קציצות בנינג'ה נשמרות במקפיא למשך 2-3 חודשים. אני ממליץ להקפיא אותן לאחר בישול ולהפשיר לפני החימום.

האם אפשר לשנות את סוג הבשר?
בהחלט! אפשר להשתמש בבשר עוף, בקר, או אפילו בחלופות צמחיות כמו טופו או עוף צמחי.

מה להוסיף אם אני רוצה טעמים חריפים?
ניתן להוסיף צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה לתערובת. זה ייתן קפיצה מדהימה במעכה!

האם יש עוד תוספות מומלצות?
אפשר לשלב גבינה מלוחה כמו פטה לתוך הקציצות להוספת טעם נוסף.

איך יודעים שהקציצות מוכנות?
יש לבדוק שהן מזהיבות מבחוץ ובדיקת בשר פנימית עם מדחום – שהטמפרטורה תגיע ל-75 מעלות צלזיוס.

אילו סלטים מתאימים לשילוב עם קציצות?
סלט ירוק רענן או סלט טבולה עם הרבה פטרוזיליה לימון, בריא ומרענן.

מה הטריק להשגת קציצות נימוחות?
חשוב לא לערבב יותר מידי את התערובת. התמצוקים האוויריים חשובים ליצירת מרקם אוורירי.

האם ניתן להכין קציצות גם בלי ביצה?
בהחלט! תוכלו להשתמש בקמח חומוס או טחינה כדי לשמור על אחידות.

אם נשארו קציצות, איך לחמם אותן?
הדרך הטובה ביותר היא לחמם אותן בתנור על טמפרטורה נמוכה או במחבת על חום בינוני.

איזה רטבים מתאימים לקציצות?
רוטב טחינה, רוטב עגבניות או פשוט קצת יוגורט עם עשבי תיבול יכולים לשדרג את החוויה.

אז חברים, אם התעניינתם במתכון הנפלא הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולזמן אותם לטעום את הקציצות המדהימות שתרקחו! תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *