קציצות בשר מרוקאיות חריפות שלא תוכל להפסיק לאכול

הקציצות המרוקאיות שלא תוכלו להפסיק לאכול

אז מה אם יש חורף בחוץ? דבר אחד בטוח, הקציצות המרוקאיות החריפות ממש מזמינות אותנו להתקרב אליהן! כשאתם פותחים את השער למטבח ותופסים את המתכון הזה, אתם מתקרבים לאוצר של טעמים וריחות שעוטפים אתכם בחום ובשפע. כל ביס הוא נסיעה לחופים של מרוקו, עם השפעות קלאסיות של מטבח שנותן לבית שלכם אווירה קסומה. אם אי פעם רציתם להכין קציצות שלא רק שאתן תאהבו, אלא שגם הילדים, האורחים והחברים יילקו אצבעות – הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נזיז את גזרי הקציצות בצד ונסתכל על רכיבי הפלא שבהם נשתמש כאשר נכין את הקציצות המדהימות והעוטפות בטעמים.

  • 500 גרם בשר טחון (למבוגרים אפשר לשלב בין בשר בקר לעוף)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 ביצה גדולה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (אם אתם אוהבים)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית קימל (או בהתאם לטעמכם)
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

אם אתם בעקבות כנס הנכד המיודע, אפשר בהחלט להכין את הקציצות גם עם בשר טחון בשר בקר לחלופין אפשר להשתמש בבשר עוף. יש גם גרסה טבעונית שאפשר לנסות, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בחומוס ספוג ומעובד (סוויצ'), שיילכו נהדר עם כל התבלינים. זה עולה על כל דמיון, לא?

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להתחיל בלבשל. ההתרגשות בשיאה והשף שבכם נוסק!

  1. תחילה, נחממים מעט שמן זית במחבת מעל חום בינוני ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
  2. נוסיף את השום ונטגן כחצי דקה, עד שהתערובות מייצרות ריח חם וטעים.
  3. ב bowl גדול, נשלב את הבשר הטחון עם הבצל והשום המטוגנים.
  4. נוסיף את הביצה, פטרוזיליה, כוסברה, פירורי לחם, כמון, פפריקה חריפה, קימל, מלח ופלפל.
  5. נלוש את התערובת עם הידיים (או עם כף עץ אם מכילים לא להרגיש). חשוב לשלב היטב את כל המרכיבים, כך שכל קציצה תצא מושלמת.
  6. ניצור קציצות קטנות בגודל של כדור טניס.
  7. נחמם שמן זית במחבת נוספת ונציב את הקציצות שלא ייגעו אחת בשנייה.
  8. נטגן את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות ומוכנות לאכול.
  9. בסופו של תהליך, נשאיר אותן לספוג שמן על צלחת עם נייר סופג.
  10. אפשר להגיש עם סלט ירקות טרי, צזיקי או אפילו בלאדי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

שמעתם על המושג "טלפלים"? עכשיו אתם יכולים להרגיש אותו במלית של האוכל שלכם! נסו למלא את הקציצות עם גבינת פטה או מוצרלה. כמו כן, כאשר אתם חותכים את הירקות לסלט, הוסיפו רטבים תוצרת בית. טחינה מעוננת, למשל, מתאימה בצורה מדהימה. בקיצור, אל תהססו לשדרג.

שאלות ותשובות

מה עושים אם יש לי יותר קציצות מהנדרש?
הביטחו אותן במקפיא! הם יחזיקו מעמד היטב ואם תרצו לאכול במועדים אחרים, פשוט הוציאו מהמקפיא והפשירו במיקרוגל.

אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! כדאי להכין אותן כמה שעות מראש ולהניח במקרר לפני שהן נצרכות. השמירה בקור מצייעת בהחזרת הטעמים ובשיפור כל מנה.

האם אפשר להכין את הקציצות על גריל?
כמובן! זה יכול להיות מרענן, ושהקציצות לא לספוג כל כך הרבה שמן. תתפלאו, זה עובד לא פחות טוב.

מה אפשר לשים בבצק כדי לשמור על שקיפות?
זוהי שאלה טובה! קיימת האפשרות להוסיף מעט קמח מצה למונע התפרצות, אבל אני מציע לשמור על צורת הקרמיקה למסורת.

האם הקציצות מתאימות לילדים?
בהחלט, זה מתכון פלוס. אתם יכולים שלא להוסיף פפריקה חריפה אם זה לא לטעמם, אך שימו לב לשים את החומרים בקטנות.

איזה סוג של סלט מומלץ להגיש עם קציצות?
סלט סלק, סלט ירקות, סלט טחינה – כל סלט שמרענן את החיך מצוין כאן.

האם הקציצות נשמרות במקרר?
כמובן! אם נשארו קציצות (ומשום מה זה קורה), הן יכולים להחזיק 3-4 ימים מהמקרר שלנו.

האם אפשר למעבד את הבשר אם אין לנו בשר טחון?
בהחלט. שימו לב, הבשרים רכים גם כשמעבדים בתבנית עם חלבון לצורך ייצור בשר טחון.

איזה תבלינים ניתן להוסיף למתכון?
תוכלו לנסות להוסיף זעתר, טימין ואפילו רוזמרין כדי לשדרג את החוויה.

מה המשקה המומלץ לאכול לצד הקציצות?
כוס תה נענע חם זאת הבחירה האידיאלית שתשלים את החוויה המרוקאית שלכם!

נצלו את הכישורים שלכם והפיתו את הסועדים שלכם עם קציצות בשר מרוקאיות חריפות. בחיים, כמו בבישול, צריך לנסות דברים חדשים ולגרום לכל הנוכחים להכנה. אל תשכחו לשתף את המתכון הבריא והאגדי הזה עם חברים ובני משפחה, כי אין דבר יותר משמח מאוכל טוב שמחבר בין אנשים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *