קציצות טוניסאיות עם תפוחי אדמה: מתכון שהולך להעיף אתכם!
דמיינו לכם רגע את הסיטואציה הבאה: אתם יושבים סביב השולחן, ריחות משגעים מתפשטים במטבח, ולפתע אתם מוצאים את עצמכם עם קציצות רכות, עסיסיות במיוחד, שפשוט ממלאות את הבלוטות הטעם שלכם. אין ספק שקציצות טוניסאיות עם תפוחי אדמה הן בדיוק מה שאתם צריכים כדי להרגיש את האהבה שבמזון. המתכון הזה הוא לא סתם עוד מתכון – הוא חוויה מסחררת של טעמים וניחוחות שמגיעים מהמסורת, ולב של כל ביס שהוא לגמרי מדהים, אגדי, ומעלף.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ושל כמות מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הקציצות הללו עשויות מכמה מרכיבים פשוטים, אך השילוב ביניהם יוצר משהו ממש מושלם. זה מתחיל בטפוחי האדמה הנימוחים, שעוטפים את הקציצות בתצורת פינוק, ומגיע לספרי התיבול שיגרמו לכל ביס להיות ללקק את האצבעות. מתכון זה הוא מתכון של סבתא, כזה שעובר במשפחה מדור לדור, וכשהסבתא יושבת לידכם ומספרת לכם על החוויות מהטלנובלות של הקציצות, אתם מבינים שהמאכל הזה הוא לא רק אוכל, הוא זיכרונות!
הרכיבים הדרושים
- 600 גרם תפוחי אדמה (כחמישה תפוחי אדמה גדולים)
- 500 גרם בשר טחון (בקר או תפרחת אם רוצים בריא יותר)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3-4 שיני שום קצוצות
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- כף כמון טחון
- כף שטוחה של שטיח תבלינים טוניסאיים (אם אין, מלח, פלפל, פפריקה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לשימון התבנית
לאלה מכם שמחפשים אלטרנטיבות, אפשר להחליף את הבשר הטחון בגרסה טבעונית, כמו טחון סויה או עדשים, וישלם פשוט לאכול תוספת של ירקות מבושלים. לפעמים הם מה שמוסיף גם את הוויב של החוויה!
שלבי ההכנה
כשהמערכת מתוחה, מתחילים!
- מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים רותחים עד שהם רכים (כ-20 דקות).
- מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם לקוסקוס חלק.
- בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הבצל השום, הפטרוזיליה, הביצה, והכמון.
- מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהמסה היא אחידה.
- לוקחים כף מהתערובת, מכניסים לתוכה חצי כף מתפוחי האדמה, סוחטים יחד כדי ליצור קציצה.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן משחימות (כ-5-7 דקות מכל צד).
- בשביל טעם משופר, אפשר גם לשים את הקציצות בתנור ב-180 מעלות כ-15-20 דקות לאחר הטיגון.
שלב אחרון הוא כמובן להגיש! קציצות אלו נהדרות עם רוטב טחינה ליד, או סלט רענן להכנת שולחן נפלא.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לקחת את המנה הזאת לשלב הבא, ישנן כמה שדרוגים ששווים את המאמץ. לדוגמה, אם אתם רוצים להוסיף קצת חריפות, אפשר להוסיף חצי פלפל חריף לתערובת, או להפוך את המנה ללא גלוטן על ידי החלפת כללי הקמח באורז מבושל.
כל מי שאוהב פיקנטיות יכול לשים כף חרדל או סחוג בתוך תערובת הבשר. זה ייתן את הטוויסט הייחודי שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו. ואם כבר מדברים על שיח, אל תשכחו להקפיץ ליד עם מסמרי תמרים או סלט קרוב קיץ שיגזור על עצמכם טיפ טיפה את הניקוי אחרי סבב הטעים!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם הקציצות כדי להאכיל הרבה אנשים?
שילוב של הקציצות עם אורז, או פירה תפוחי אדמה ייתן לאורחים שלכם סיבה לחייך. אפשר גם לשלב סלט ירוק רענן וכדורי טחינה ליד.
האם אפשר להכין קציצות אלו ללא בשר?
בכיף! פשוט החליפו את הבשר בטחון סויה, בדלי כוסמת או אם אתם רוצים משהו עם קונסיסטנטיות דומה, עדשים מבושלות.
באיזה שיטה כדאי לטגן את הקציצות כדי שיהיו יותר בריאות?
שיטה מצוינת יכולה להיות אפייה במקום טיגון. שימון התבנית בשמן זית והכנסת הקציצות לתנור חם יכולה לתת תוצאה נפלאה.
מה לעשות אם התערובת יוצאת רכה מדי?
יש להוסיף קצת קמח או אגוזי קוקוס טחונים – זה ייתן את הקוקו הטעם ואת המרקם הנכון.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
אפשר לשמור אותם במקרר עד שלושה ימים. ואם יש לכם רגליים כמו אני – נראה כי הקציצות אלה לא ישרדו יותר מיום שני.
האם הקציצות מתאימות להקפאה?
בוודאי! פשוט הכינו את הקציצות וטגנו אחרי ההקפאה. הכינו לקראת מפגש מיוחד ותהנו מהמבול של טעמים.
עם אילו תוספות ניתן לשדרג את המנה?
אפשר להוסיף סלטים שונים, את הלחם הטרי של הדרך או תוספת של מסמרי תמרים כקינוח נפרד.
האם יש איכויות תזונתיות לקציצות הללו?
בהחלט! עם תוספות כמו פטרוזיליה וטפוחי אדמה, זו מנה עשירה בויטמינים, חלבונים ופחמימות בריאות.
ואם נשארו קציצות שלא אכלנו – מה ניתן לעשות?
שבו בשקט, חכו להקשיב לסיפורי חברים על הקציצות שאתם הכנתם להם. בעוד שבועיים תוכלו להכין סנדוויץ' קליל עם הקציצות, סלט ושום.
מה מדהים בקציצות טוניסאיות?
כשהן נשלפות מהמחבת, ריחן הולך אל השמיים, והן ממש לוקחות אתכם בראש לימים של הרבה חום באפריקה. יש להם טעם משגע שאי אפשר לשכוח!
כעת, כשאתם יודעים איך להכין את הקציצות המדהימות האלו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. כל אחד חייב להרגיש את טעם המסורת, את הזיכרון יחד עם קציצות טוניסאיות! אז לבלות בהכנה והצלחה!