קציצות עוף ברוטב משגע שהילדים פשוט אוהבים!

"`html

קציצות עוף ברוטב משגע שילדים אוהבים

יש משהו אגדי ומלא באהבה במתכון לקציצות עוף ברוטב שמזכיר את הילדות שלנו. כל ביס מהקציצות האלו לוקח אותנו לחיק המשפחה, שבה כל ערב שבת היה המאבק הגדול – מי יזכה בקציצה האחרונה. המתכון הזה מושלם לכל ארוחה, ושוכחנו להגיד? הילדים פשוט מתים על זה! ברוטב המתקתק והקטיפתי הזה כל מה שרצינו היה למצוא עוד קציצה. אז שימו לב, כי מה שנשאר אחר כך זה רק ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך מתכון שממכר כל כך, נציג את המרכיבים המסייעים לנו ליצור את המנה המושלמת הזו. טבע האוכל, במיוחד באדמה שלנו, תמיד מציע את המרכיבים הטריים והטעימים ביותר. קציצות עוף ברוטב מתוק ועשיר הוא בדיוק מה שהשולחן שלנו צריך.

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון (עושה את ההבדל)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית (לעלות את הטעם לעולם אחר)

רוטב משגע

  • 1 קופסת רסק עגבניות (400 גרם)
  • 2 כפות קפה סוכר חום
  • 1 כפית שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית קינמון

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסאות טבעוניות, אפשר להשתמש בחתיכות טופו מכובסות במקום חזה העוף. אפשר גם להמיר את פירורי הלחם בקמח גרמין כדי להפוך את המנה ללא גלוטן. תנו לדמיון שלכם לרוץ!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל עם הכנת החגיגה שלנו! כמו תמיד, השלב הראשון הוא לעבור על ההנחיות הפשוטות ולבצע כל שלב בצורה מדויקת וברוגע.

  1. מניחים את חזה העוף הטחון בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, ביצה, פירורי לחם, מלח, כמון ופפריקה.
  3. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. יוצרים קציצות קטנות (בערך בגודל של כדור טניס) ומניחים בצד.
  5. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על חום בינוני.
  6. מטגנים את הקציצות מכל צד כ-4 דקות, עד שהן זהובות.
  7. מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים בצד.
  8. באותה מחבת מכניסים את רסק העגבניות, המים, הסוכר, מלח, וקינמון.
  9. מBring the mixture to a boil and then lower the heat and add the meatballs back to the sauce.
  10. נשאיר את הקציצות להתבשל ברוטב כ-20 דקות על חום נמוך.
  11. נגיש עם אורז או פסטה, ונתפנק.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אפשר להוסיף ירקות לקדירה, כמו קישואים או גזר, שנותנים צבע ו crunch למנה. הייתי גם ממליץ להוסיף צ׳ילי חריף למי שאוהב את הטעם החריף. ואם מתחשק שלא להיות שפוטים לטעמים הקלאסיים, ניתן לשים גבינת פרמסן כשהמנה יוצאת מהקדרה – זה פשוט מעלף!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים אם אין חזה עוף?
אפשר בהחלט להשתמש בחזה הודו או צמחון טחון.

אפשר לא להכין רוטב?
הצעה שלנו – לא! אבל אם לא רוצים, אפשר לטגן את הקציצות ולהגיש עם רוטב טחינה או יוגורט.

אפשר להכין את הקציצות מראש?
חד משמעית, זה אגדי! אפשר להכין את הקציצות ולהקפיא אותן, ולאחר מכן למוסס ברוטב.

מה עושים אם יש ילדים חרדים לאוכל?
הילדים לא יורדים על הקציצות? נסו להניח אותם בתוך פיתה עם ירקות חתוכים!

איזה תוספות יהיה טוב לארוחה?
אורז מתובל, סלט ירקות מרענן וגם פוקצ'ה חמה!

מה עושים לשדרוג?
אם רוצים שהקציצות יהיו ממש משגעות, אפשר להטביע אותן ברוטב קרם קוקוס!

מה הזמן שלב של הקציצות ברוטב?
כ-20 דקות, אבל תנו להם עוד שלוש כדי שהתיבול באמת ייבלע.

האם יש מקום להוסיף תיבול נוסף?
בהחלט, עוד קצת כוסברה קצוצה בהחלט יכולה להוסיף טעמים חדשים!

מה ההמלצה לאירוח עם המתכון?
האתגר הוא לגרום לכולם לצאת רעבים, אבל גם המנה הזאת תעשה את העבודה!

איפה אפשר למצוא קציצות עוף קפואות?
רשתות הסופר מרקט מוכרות קציצות עוף קפואות שקל לגשת אליהן.

בסוף, אם אתם אוהבים את המתכון הזה כמו שאנחנו אוהבים, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ולגרום להם להצטרף לשמחה. שילוב קציצות עוף ברוטב משגע הוא מתכון מתוק מתוק לארוחת המשפחה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *