קציצות פרגית מטוגנות: המתכון שיתגלה כבלתי נשכח

"`html

קציצות פרגית מטוגנות – השילוב המושלם בין טעם וריח

בעולם האוכל, ישנם מתכונים ששום דבר לא משווה להם. קציצות פרגית מטוגנות הן אחד מאותם מתכונים שמשרים עלינו תחושת חמימות וריחות עדינים של תיבול. כבר מהשפתיים הראשונות שלנו, אתם תרגישו שהמעדן הזה מדהים, מושלם אפילו! בואו נעמוד לרגע מול הכשרונות של אמא או סבתא, שבישולן גנבו לנו את הלב עם קציצות עוף שבעצם מתגלות בעבודת יד במטבח שלהן!

כשהן נופלות למחבת חמה, קציצות הפרגית מתפשטות במטבח ריחות ממכרים שמזמינים את כולם להתאסף. לא רק שהן טובות לארוחת ערב, אלא גם לטיולי פיקניק או כשהאורחים מגיעים פתאום בלי להודיע. מתכון זה קל להכנה, והאמת היא, שלא תפסיקו ללקק את האצבעות לאחר כל ביס.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנת הגשה: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כל מתכון מתחיל ברכיבים, אז בואו נפנה מקום למרכיבים המופלאים שלנו שיחזירו אותנו לשולחן של סבתא:

  • 600 גרם פרגית קצוצה (בשר עוף)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס כמון טחון (אפשר גם כמון שלם)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתשמש בקמח תפו”א)
  • מלח ופלפל לטעם
  • שמן לטיגון

לכל אחד מהרכיבים יש את היתרונות שלו. הפרגית היא מקור מצוין לחלבון, בעוד הבצל והשום מוסיפים טעם עשיר. וכן אתם לא טועים, פטרוזיליה מספקת רעננות מדהימה לכל נגיסה.

שלבי ההכנה

לאכול כדי לשבוע זה כבר נהיה גימיק, והנה ההזדמנות שלנו ליצור את הקציצות המושלמות!

  1. בקערה גדולה, אנו מערבבים את כל החומרים: פרגית קצוצה, בצל, שום, פטרוזיליה, כמון, ביצה ומעט קמח.
  2. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים ויוצרים תערובת אחידה.
  3. מניחים לתערובת לנוח במשך כ-10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
  4. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  5. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ועגלגלות.
  6. מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות והופכות פריכות, כ-5 דקות מכל צד.
  7. מניחים על נייר סופג לספיגת שמן עודף.
  8. מגישים חם עם רוטב טחינה או יוגורט בצד.

עם כל ביס, אתם תרגישו את הקסמים קורים. כל קציצה נמסה לנו בפה, תוך שיחה קלילה אחת עם ארוחת הערב. חברה ואוכל, מה צריך יותר מזה?

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לגוון, יש דרכים רבות להוסיף טעמים מיוחדים לקציצות:

  • להוסיף לקציצה מעט קימל לגרסה כשרה לפורים.
  • לערבב תיבול חריף כמו צ'ילי טחון למי שאוהב טעמים חזקים.
  • לשדרג את הקציצות לתחسנות גז, כמו חצי כוס דגים טחונים לתפוס טקסטורה שונה.
  • להגיש עם סלט ירקות רענן לצד או בסגנון סנדוויץ' בלחם פריך.
  • לצלם ולהתפאר ברשתות! עם האוכל המדהים הזה, אתם תהיו למביני הדבר.

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
קציצות פרגית מטוגנות יכולות להחזיק במקרר עד 3 ימים, בתנאי שיאחסנו אותן בכלי סגור. הקפאת הקציצות תאפשר לכם לשמור אותן עד חודש.

האם ניתן להכין קציצות פרגית בתנור במקום לטגן?
בהחלט! אפשר להכין אותן בתנור על טמפ' של 200 מעלות צלזיוס כ-20-25 דקות, עד שהן מזהיבות.

מה אפשר להגיש עם הקציצות?
הקציצות נפלאות עם יוגורט, טחינה, סלט ירקות ועוד. אפשר גם לשים אותן בתוך לחם או פיתה עם חמוצים.

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בוודאי! תוכלו להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר, רק לטגן את הקציצות זמן קצר לפני ההגשה.

מהו מקור השם "קציצות פרגית"?
פרגית הוא החלק של בשר עוף שמגיע מכיסי החזה, ברמה גבוהה באיכות ובטעם.

כיצד ניתן לשדרג את הקציצות?
ניתן להוסיף טיפת לימון, פירורי לחם או אפילו תבלינים שמתאימים לפלפל חריף או קונפיטורת עגבניות!

האם זה מתכון בריא?
בהחלט, קציצות הופכות למזון דל פחמימות כשאפשר להפחית את כמויות הקמח ולהשתמש בקמח תפו”א או חומוס לדלילות יותר.

איך ניתן להפוך את הקציצות לטעימות יותר?
כשהן טריות מהשמן ועדיין חמות, השאירו להן להימנע מתיבול יתר והשתמשו בכמה טעמים מתוחכמים.

האם יש אפשרות להכנה טבעונית?
בהחלט! ניתן להמיר את הפרגית בעשבים, סויה או טופו, ולגוון בתיבול.

איזה רוטב מתאים לקציצות האלה?
רוטב טחינה עם לימון וגרגירים הוא אידיאלי, ובטח יוסיף טוויסט טעים!

זה המתכון המושלם אם אתם רוצים להפתיע את בני המשפחה או את האורחים שלכם. מתוך ניסיון, אני יכול לומר לכם שהקציצות האלה ממכרות! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. הם לא יתאפקו ויבקשו עוד!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *