קציצות פרסיות מושלמות שלא תצליחו לעמוד בפניהם

הקציצות הפרסיות המושלמות!

יש משהו ממש מדהים בקציצות פרסיות. הן לא סתם קציצות, הן מייצגות תרבות, משפחתיות ומסורות של דורות. כולנו מכירים את הרגע הזה שבאים הביתה והאוויר מתמלא בריחות משגעים של בשר, תבלינים ועשבי תיבול. זה כל כך מעלף, עד שלפעמים אנחנו שוכחים שצריך גם לאכול את הקציצות, ולא רק לנשום את הריח שלהן!.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 קציצות

עכשיו, כשכבר קיבלתם את התיאבון, בואו נגלה יחד מה צריך כדי להכין את הקציצות האגדי האלה ולמה הן כל כך מיוחדות.

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין קציצות פרסיות מדהימות, אנחנו נזדקק למספר מרכיבים בסיסיים. השתמשו בהם בגאווה ותגלו את הטעמים המהממים!

  • 500 גרם בשר טחון (גולש, בקר או טלה)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיניים שום כתושות
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון טחון
  • ½ כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

שלבי ההכנה

כעת, בואו נבחן את הצעדים החיוניים להכנת הקציצות המושלמות:

  1. בסיר קטן, חממים מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שהוא שקוף.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.
  3. מעבירים את התערובת לכלי גדול ומוסיפים את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, פטרוזיליה ותבלינים. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מערבבים הכל עד שהמרכיבים מתאחדים בצורה אחידה.
  5. לוקחים ביד מידה של תערובת ומעבירים לכדור בקוטר של כ- 4 ס"מ.
  6. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומניחים את הקציצות כשהן לא סמוכות אחת לשנייה.
  7. מטגנים את הקציצות על חום בינוני-גבוה, כ- 5 דקות מכל צד, עד שהן משחים ומפיצות ריח משגע.
  8. מוציאים את הקציצות המוכנות על מגבת סופגת.

קציצות פרסיות הן בהחלט אוכל שמלטף את הנשמה! כשהן מטוגנות, הגבולות בין קציצה לתחושה של חגיגה משפחתית מיטשטשים.

גרסה טבעונית ומרכיבים חלופיים

לאלה שלא אוכלים בשר, אפשר להכין גרסה טבעונית לקציצות! פשוט החליפו את הבשר בקטניות כמו גרגרי חומוס או עדשים מבושלות. הוסיפו קמח שסובב בתיבולים כדי שהקציצות יחזיקו את צורתן.

שדרוגים ותוספות אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הקציצות לרמה חדשה, תכננו לשדרג אותן במגוון דרכים:

  • הוסיפו לתוך הקציצות תפו”א מבושל ומעוך לתוצאות נימוחות עוד יותר.
  • נסו לשלב בקציצות אגוזים קצוצים כמו פיסטוקים או שקדים.
  • אם אתם אוהבים רטבים, תכינו לידן רוטב טחינה עם לימון ושום.
  • ניתן להגיש את הקציצות עם אורז עם שקדים או סלט ירקות רענן.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור את הקציצות לאחר הבישול?
את הקציצות ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. כדאי להקפיא אותן אם לא אוכלים אותן מיד.

האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת של הבצק ולשמור במקרר עד יום לפני הבישול. רק תהיו זהירים בסוגי הבשר!

איך אדע אם הקציצות מוכנות?
אם הן מזהיבות ופריכות מבחוץ, יש סיכוי גבוה שהן מוכנות. אפשר לקצוץ אחת ולבדוק פנימה.

האם אפשר להכין קציצות ללא טיגון?
כן, ניתן לאפות את הקציצות בתנור על 180 מעלות באמצע תבנית עם עטיפה נייר אפייה עד שהן משחימות.

מה אפשר להחליף במרכיבים השום והבצל?
אפשר לשים שום ומעט טופו. השום מוסיף טעם עשיר לקציצות.

האם הקציצות יכולות להתאים לילדים?
בהחלט! הקציצות יכולות להיות מנה מצוינת עבור ילדים שמתחילים לאכול טעמים חדשים.

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את הקציצות?
מומלץ להגיש את הקציצות לצד חלה קלה עם יוגורט או סלט ירוק.

איך ניתן לשדרג את הטעם?
כדאי להוסיף לבצק קמצוץ של מיץ לימון או מבחר תבלינים כמו פפריקה מקומית.

האם יש לצפות את הקציצות בפירורי לחם?
אפשר, אבל זה לא חובה. זה בהחלט מוסיף טעם נוסף ומרקם קריספי.

האם ניתן להכין קציצות דלות פחמימות?
בוודאי! פשוט הוציאו את פירורי הלחם ושימו במקום קמח שקדים או דגן אחר.

אז כמה מדהימות, משגעות וכמה הכי טעימות שיש הקציצות הפרסיות האלה יכולות להיות! אני ממליץ להתרכז בטעמים וליהנות מהתהליך. אל תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים ורשתות חברתיות! תנו לעולם לטעום מהטעמים המדהימים שיצרתם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *