רוזלך נוטלה שיגרמו לכם להתמכר מיד

רוזלך נוטלה – החטיף המושלם שלא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!

אם חשבתם שהעולם לא יכול להציע לכם עוד קינוח שיגרום לכן לקפוץ באושר, הגעתם למקום הנכון. כי כאן מדובר על רוזלך נוטלה, המנה הכי מדהימה ונפלאה שעשויה לעצור אתכם כל פעם מחדש ליד מגש האפייה. מחום התנור שיפיצו ריחות משגעים, מעט מלוח לצד מתוק, נוטלה שהופכת את הכל לאגדי. בא לכם כבר להתנסות? תאמינו לי, אתם תשמחו. הרוזלך הזה ילווה אתכם בכל אירוע, במפגשים משפחתיים, כקינוח לשבת או אפילו סתם כדי לפנק אתכם. הסוד שלנו? שיטה קלאסית של סבתא, ערכים קולינריים עכשוויים ואהבה אינסופית! אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 12-15 רוזלך

הרכיבים הדרושים

לנשנוש המדהים הזה נצטרך כמה מרכיבים פשוטים אך איכותיים. אתם תראו שהתוצאה מעלפת!

  • 1/2 כוס חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1/2 כפית וניל
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס נוטלה (או שוקולד מסוכר או כל ממרח שוקולד אחר שאתם אוהבים)
  • 1 ביצה להברשה

לגרסה טבעונית, ניתן לפשט את המתכון בעזרת שימוש בממרח שוקולד ללא חלב, קמח תפו”א וחמאה טבעונית!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן למלא את המטבח שלנו בקסם של רוזלך נוטלה!

  1. מניחים בכלי את החמאה הרכה עם הסוכר ומערבבים יחד עד שהתערובת מתאחדת ונראית כמו קרם קטיפה.
  2. מוסיפים את הביצה, חלמון והווניל, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  3. מקפלים את הקמח והמלח לתוך התערובת, עד שהיא נראית אחידה.
  4. מכסים את התערובת בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לשעה בערך.
  5. חותכים נתח מהבצק המתקבל, ומרדדים אותו לעלה בעובי של כ-5 מ"מ.
  6. מורחים שכבת נוטלה אחידה על העלה, ומקנים לו צורה של עיגול.
  7. חותכים את העיגול ל-8 פרוסות, ומגלגלים כל פרוסה מהר לצד הפנימי אל החוצה.
  8. מניחים את הרוזלך על תבנית עם נייר אפייה, ומברישים בביצה.
  9. מכניסים לתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהרוזלך מזהיב.
  10. מוציאים ומניחים להתקרר לפני ההגשה, אם אפשר. אבל מי יכול להתאפק כשיש רוזלך כזה בעסק?!

ועכשיו אתם צודקים! הגיע הזמן ללקק את האצבעות – כי הרוזלך הזה הוא התשובה למושלם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

האם האושר נגמר ברוזלך נוטלה? בטח שלא! אפשר להוסיף חלבה גרוסה מעל או לשלב אגוזים קצוצים לשדרוג מעניין. רוצים לגרסה בריאה יותר? החליפו את נוטלה בממרח שקדים ללא סוכר. ואם אתם בעניין של חוויות חדשות, תחשבו גם על ממרח חלווה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום נוטלה?
לממרח שקדים או לכל ממרח שוקולד אחר שאתם אוהבים – כמו ממרח המיועד לילדים!

האם ניתן לשים את הבצק בהקפאה?
בהחלט! עד שבועיים לפני השימוש, רק חשוב שתכילו את הבצק בצורה נכונה.

מה אם אני רוצה שהרוזלך יהיו קטנים יותר?
אפילו אפשר להכין אותם בגודל של קונוסים קטנות. כך יהיה קל יותר לנשנש!

למה הבצק מתפורר?
הבצק צריך להיות משומן במידה הנכונה. אם הוא יבש מדי, הוא יתפורר!

האם אפשר לשדרג את המילוי?
בטח! תוספות כמו שוקולד מריר או פרוסות בננה בהחלט יוסיפו יותר טעם.

אם נשארו לי רוזלך, מה לעשות איתם?
לשמור במיכל אטום! הם מחזיקים עד יומיים (אם לא הצלחתם ללקק את כולם באותו ערב).

האם אני יכול להחליף קמח חיטה בקמח אחר?
אפשר בהחלט – קמח תפו”א יכול להיות בחירה טובה לגרסה ללא גלוטן.

מה כדאי להגיש לצד הרוזלך?
קפה איכותי או תה מבושל! כל נגיעה בהם תהיה אגדה בפני עצמה!

האם ניתן להכין את הרוזלך ללא ביצים?
כן, בשימוש בבננה מעוכה או רסק תפוחים תוכלו לשדרג את המתכון שלכם!

מה העצה שלכם למישהו שמכין רוזלך בפעם הראשונה?
אל תמהרו! תנו לכל מרכיב את הכבוד והשיטה שלו. תשקול את כל שלב ותהיה תמיד בקשר עם הבצק שלכם!

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם אנשים אהובים ברשתות החברתיות. כולם צריכים להתפנק ברוזלך המדהים הזה! נסו ותיהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *