רוטב לסלט קיסר עם אנשובי – טעמים משגעים שיביאו אתכם רחוק!
אי שם במטבח של סבתא, בין שלל התבלינים והמאכלים הביתיים, תמיד הייתה פינה מיוחדת dedicada לרטבים. בדיוק כמו בפעם הראשונה שנטסנו לרוטב הסלט קיסר המהמם, שהתפשט בפה כמו שיר אהובי. כולנו יודעים שהרוטב הוא זה שעושה את הסלט – ואם הוא עשוי טוב, אז יש סיכוי לא רע שיהיה סלט אייקוני! והיום, אנחנו הכנו עבורכם רוטב קיסר עשיר, סביבו חוגגים אנשובי חזקים, טעמים אגדים וניחוחות מאלפים. מוכנים? בואו נצלול!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: ארבע מנות
הרכיבים הדרושים
לרוטב של סלט קיסר המנצח, תצטרכו:
- כוס (250 מ"ל) מיונז, וודאו שאיכותי!
- 2 כפות חרדל דיז'ון, הכי טעים שיש!
- 2 כפות רוטב ווסטרשייר, יישר לב פינות.
- 3 קציצות אנשובי, המוקלטות בחיים – תנשמו!
- 2 כפות מיץ לימון טרי, אור השמש!
- שן שום כתוש, לא למפחד מהאגרסיביות שלה.
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם, על מנת לתבל!
- שתי כפות פרמזן מגורר, עושה את העבודה!
- 1/4 כוס מים קרים, לרוטב על מנת לדלל.
אופציה לחלבונים: הניחו 2-3 קציצות אנשובי נוספות, אם אפשר – כי פחות זה לא העיקר.
שלבי ההכנה
לאחר שגמרנו להתרגש מהמגוון, הגיע הזמן להיכנס לפעולה!
- קחו קערה גדולה והניחו בתוכה את כל החומרים: מיונז, חרדל, רוטב ווסטרשייר, אנשובי, מיץ לימון, שום, מלח, פלפל ופרמזן.
- בעזרת מטרפה או מערבל חשמלי, ערבבו את כל החומרים עד לקבלת רוטב אחיד.
- אם אתם רוצים רוטב קצת יותר נוזלי, הוסיפו מים קרים בהדרגה, ערבבו היטב.
- טעמו את הרוטב והוסיפו מלח או פלפל לפי הצורך.
- העבירו את הרוטב לקופסה אטומה ושמרו אותו במקרר למשך לפחות שעה, כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- החיבור עם הרוטב והסלט – המתינו להסלט שלכם להיות מוכן קטן, כי הרוטב מחכה בקוצר רוח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
- תוספת של שום קלוי – למי שאוהב טעמים חזקים יותר.
- תוספת של פירורי לחם פריכים מעל הסלט כדי להוסיף קראנצ’.
- אם אתם לא חובבי אנשובי, אפשר להשתמש בקוויאר מירין – טעמים מאלפים!
- לגרסה טבעונית, השתמשו במיונז טבעוני והחליפו אנשובי בקטנה טחונה/וגואקמולי.
- התאימו את הרוטב גם לכרמים אחרים כמו טורטייה ירוקה או נודלס – כל סלט יכול להרגיש כמו קיסר למשך רגע.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב אנשובי?
יש תמיד את האופציה להחליף את האנשובי בגרסה שאינה דגית. אפשר לנסות לתת טוויסט טעים עם אגוזים קלויים או טחינה!
האם אפשר להכין את הרוטב מבעוד מועד?
בהחלט! הרוטב מקבל את הטעמים שלו בצורה הטובה ביותר אחרי כמה שעות במקרר, כך שאפשר להכין אותו יום קודם.
למה המיונז חשוב כל כך?
המיונז הוא הבסיס של הרוטב, הוא מספק את מיצוי הטעמים ועושה אותו לאווירי מאוד.
איך אני יודע שהרוטב מוכן?
הכנה טובה היא קל לבחור טעמים. תטעמו וראו אם המלח או השום צריכים להתגבר עליהם.
מה לעשות אם הרוטב סמיך מדי?
מוסיפים קצת מים קרים ומערבבים שוב. זה פשוט כמטבח קסום!
האם אפשר להמיר את פרמזן בשוקולד?
לא בסלט קיסר! אבל לשוקולד יש מקום של כבוד בקינוחים.
עד כמה חשוב המיץ לימון?
המיץ מוסיף חמיצות ומזן את השומניות של המיונז. זה כמו אהבה בלתי נגמרת!
האם ניתן לשמור את הרוטב? ומה אם הוא מתגלה כאדיר?
שמרו אותו במקרר בשקית חכמים. זה יכול להחזיק עד שבוע ואין בעיה לשים אותו על קיסר אחורי!
איך אני יכול להוסיף חוויה מיוחדת לסלט קיסר שלי?
מוספים טעמים איכותיים שונים כמו גבינת פרמזן חריפה מאוד או סלק קלוי – הגוונים יוסיפו הרבה!
האם יש אפשרות לעצב את הסלט בצורה יצירתית?
לגמרי! ניתן לשלב ירקות טריים בצבעים שונים ולגוון כל למנה אחת.
לסיום, אחרי שמיצינו את כל הטעמים המדהימים של הרוטב לסלט קיסר עם אנשובי, הסתכלו מסביב ובדקו אם הוספתם קולגות או חברים סביב לשולחן. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות! יש עוד המון סלטים שמחכים להיחשף לעולם – وتذكرו, כל סלט עם רוטב טוב עושה אותך שלם!