רוטב שוקולד לבן: מתכון קל וטעים שתרצו לנסות

רוטב שוקולד לבן: מתכון שיגרום לכם לללקק את האצבעות!

עברו עליכם ימים ארוכים בהם חיפשתם את התוספת המדהימה שתשדרג כל קינוח? רוצים לגרום לכל עוגה, גלידה או פנקייק להפוך למעלפים בעיניי כל סועד? אם כך, מוזמנים להכין את רוטב השוקולד הלבן המושלם, שלא רק שוקולד שמצליח להיות אגדי, אלא גם שניתן להכין אותו בקלות ובמהירות. עם תוספת המרכיבים הייחודית והאופן המיוחד של ההכנה, תגלו שמדובר באחת מהתוספות הכי טובות שיש! חכו חכו שיתקבלו התגובות – כולם תהיו מעריצים!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות | רמת קושי: קלה | עבור: 4-6 מנות

  • הכנה: 10 דקות
  • בישול: 5 דקות
  • סך הכל: 15 דקות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הרוטב הממכר הזה, נצטרך מספר מרכיבים פשוטים אך איכותיים:

  • 200 גרם שוקולד לבן (טוב איכותי, רגיש לקסם)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (כאן היא נהפכת לאפקטיבית!)
  • 1/2 כוס סוכר (או לפי הטעם)
  • 1/2 כפית תמצית וניל (הופכת את הרוטב למשגע)
  • קרם קוקוס (אפשרי לשדרוג מעניין)

סיפורים סביב שוקולד לבן? כן, שוקולד לבן מופק מקקאו אבל הוא לא שוקולד "טהור". אתם יודעים? הוא מכיל יותר חלב ושומן מכפי שהיו התגלו מבעבר. מה שנעשה כאן עם הרוטב הזה זה להביא את הטעמים הללו לרמות שלא חלמתם עליהן!

המרכיבים החלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בשוקולד לבן נטול חלב ובשמנת קוקוס. בהחלט שדרוג משגע ומאזן בריאותי. וגם למי שמעוניין ברוטב דל קלוריות, ניתן להמיר את הסוכר בסוכר קלאסי או בסוכרים טבעיים אחרים!

שלבי ההכנה

הנה מגיעים לשלב הכי מרגש – הכנת הרוטב!

  1. מניחים את השוקולד הלבן בקערה חסינת חום.
  2. חוסכים סוטפה של שוקולט מעורב במים רותחים כ-5 דקות עד שהשוקולד נמס ונשאר נוזלי.
  3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים את הכל בנמרצות.
  4. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. אם יש צורך, ניתן להוסיף עוד שמנת כדי לשנות את המרקם.
  6. מעבירים את הרוטב לכלי שמירה.
  7. אפשר להניח במקרר אם לא מתכוונים להשתמש בו מיד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אל תפספסו דרכים מרובות לשדרוג – אפשר להכניס לתוך הרוטב פירות כמו תותים או פיסטוקים קצוצים. הרוטב הזה ייתן לכם אפשרות יצירתית לשדרוג של טעמים, והאנגאובר טעמים חיים!

אפשר גם לשדרגו בכדרות לתת טעמים רגישים כמו קינמון או תאנים, והדבר המושלם: טיפות של דחיית בושם – תוספת שמתחברת בצורה משגעת!

שאלות ותשובות

מה אני יכול לעשות במקרה שהשוקולד שלי לא נמס? יש לשים לב שהשוקולד צריך להיות באיכות טובה ולא חום. חימום יתר עלול להקשות על המסתו.

האם אפשר להשתמש באותם המרכיבים להכנת סנט-אז'? בהחלט! מתכון רוטב שוקולד לבן יכול לשדרג גם את הקינוחים הללו!

מה הסוד לקבלת מרקם קטיפתי? השמנת המתוקה היא מה שהופך את הרוטב לאוורירי ונימוח!

האם ניתן לשמור את הרוטב במקרר? בוודאי! אם הרוטב נשמר נכון, הוא יכול להחזיק יומיים במקרר.

כשאני מביא את רוטב השוקולד הלבן, מה הוא הכי אוהב? חם! הגישו אותם חם ואוורירי מעל גלידה או עוגה.

כמה שוקולד צריך כדי לקבל טעימה משגעת? לרוב קופסא של שוקולד לבן (200 גרם) תיתן לכם כמות מושלמת לשישה מנות!

האם רוטב שוקולד לבן מתאים גם לאירועים? בהחלט! הוא מדהים לאירועי קינוחים או מבצעים מיוחדים.

האם יש טעם להוסיף קדירה? לכול התכנים של השוקולד אפשר להוסיף קדירה לפני!

מה ההמלצה שלי לפירות? תותים ומלון עם תמצית גזר – הכי טעים שיש!

האם מתכון זה ניתן להכנה מוקדמת? בהחלט! אפשר להכין אותו כמה ימים קודם ולהחזיק במקרר.

אתם לא רוצים לפספס את ההזדמנות לשתף את המתכון המושלם הזה, תעניקו לחיים מתיקות ורוגע. אתם פשוט לא תפסיקו ללכת על הלהגלה במטבח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *