רוסטביף אונטריב בתנור – המתכון המושלם!
אם יש משהו שעושה לנו את זה כמו רוסטביף שיצא משגע מהתנור, זהו בהחלט מתכון שכל אחד חייב להכיר. בדמיון אני כבר רואה את השולחן ערוך, את הרוסטביף המדהים הזה שמונח מנוגד עם ירקות קלויים, והמדינה כולה מתפקעת מריחות מדהימים. רוסטביף הוא מנה אגבית מאוד, אבל אם הכנתם אותו נכון, מדובר במנה הכי טעימה שיש. המתכון הזה, שמיועד למי שלא מתכוון להתפשר על איכות, יגרום לכם להזמין את כל החברים ולאכול עד שיתפצצו!
זמן הכנת המתכון | רמת קושי | מספר מנות
- משך הזמן: 3 שעות
- רמת הקושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשיש לנו את התשוקה המעוררת הזו, הגיע הזמן להגשים אותה עם כמה רכיבים פשוטים אך אגדים:
- 1.5 ק"ג אונטריב (כמובן שעם שומן, זה חשוב!)
- 2 כפות מלח גס
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום כתושות
- 4 גרגרי טימין טרי או יבש (אם יש לכם טרי – אתם יודעים כמה זה משגע)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס מרק בשר או מים
- חתיכת ירקות לקלייה: גזר, בטטה, תפו”א (לכם לבחור)
חשוב לציין, אם אתם רוצים גרסה טעימה ומשגעת במיוחד, אפשר לשדרג עם תוספת של רוטב צ'ילי או חרדל, וזה ייקח את העסק כולו לרמות חדשות של טעמים. הרוסטביף המעולה הזה לא זקוק לאף טיפת מתקין, הוא מושלם כפי שהוא. אתם יכולים לבחור להכין אותו עם ירקות דלי פחמימות אם אתם בעסק של תזונה בריאה.
שלבי ההכנה
כעת, כשיש לנו את כל הציוד הדרוש, הגיע הזמן להתחיל לעבוד. הנה השלבים המקלילים להרגשה שלכם בדרך להצלחה:
- לחתוך את הבשר על פי הצורך, ולתבל אותו במלח, פלפל, שום וטימין.
- לסגור היטב את הבשר בשקית ניילון ולהניח במקרר למשך שעה לפחות (אם אתם יכולים להחזיק מעמד יותר, זה עוד יותר טוב).
- לחמם סיר חם עם שמן זית ולהשתמש בו כדי להקפיץ את הבשר מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע חום עשיר.
- להעביר את הבשר לתבנית אפייה ולהוסיף את המרק.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעתיים (אם אתם רוצים לשמור על הבשר רך, אל תעברו את הזמן הזה).
- להכין את הירקות על ידי קליה עם שמן, מלח ופלפל על תבנית נפרדת ולשלוח לתנור יחד עם הרוסטביף, עד שהם רכים ולה שאם תקנו את זה, הלבבות יכבשו!
- לצאת מהתנור, להניח כמה דקות לפני החיתוך (שיהיה יותר נעים ואוורירי) ולחתוך לנתחים דקים.
- להגיש עם הירקות האהובים עליכם והטעם של מדויקים עוטף את הכל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגים? יש! אין כמו בשר טוב, אבל אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, הוסיפו כף מלח קוסרי במרינדה או ניסו לבלול את הבשר עם רוטב איולי מטורף. גם רוטב שיני שום צלויים יכול להוסיף המון טעמים ושדרוגים לאוירה.
שאלות ותשובות
איך יודעים מתי הרוסטביף מוכן?
בהצלחה עם המצפן הקולינרי! הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במד חום ולוודא שהבשר מגיע לטמפרטורה פנימית של 56 מעלות לצלייה מדהימה ברוטב. אם אתם מעדיפים את זה יותר מדי, אתם יכולים ללכת עד 60 מעלות.
אני רוצה לגרסה טבעונית, מה לעשות?
חד משמעית, לרוסטביף אין תחליף, אבל אתם יכולים לשדרגו עם טופו מרינדי חצי שעה בתייבוש ופאה רוטב סויה וחרדל. זה עשוי להיות ברמה מרשימה.
אפשר להפוך את המתכון לנטול גלוטן?
בהחלט! פשוט הוציאו את כל הרטבים והמרכיבים שהסעוגים לפה בעוגה זו, והשתמשו במרקים או נוזלים טבעיים – והאוכל שלכם יהיה בריא ומהנפלאות.
מה להגיש בצד?
שלל סלטים מרעננים כמו סלט קיסר מעלפים, אבל גם פירה בטטה לתחושת הנחת. ובכלל לא יכול להיות רע עם לחם שיהיה אפשר ללקק את האצבעות.
אפשר להכין את זה מראש?
בהחלט, העניין הזה גם מסביר את הצלייה. אתם יכולים להקפיא את זה בצורה נוחה ואחלה. אתם לא תאמינו כמה זה יהיה טעים ואוורירי לנשנש בפעם הבאה.
איך לשמור את השאריות?
במקרר באופן מאובטח במיכל סגור. שם זה יחזיק מעמד יותר משבועיים. כמה מרהיב יכול להיות, אני מחכה כבר לתוצאה!
אפשר להשתמש בבשר רזה יותר?
זה תלוי בהעדפה שלכם! רוסטביף אונטריב הוא כזה שפתאום מדגיש את הטעמים, אבל בטח אפשר להשתמש בבשר רזה יותר אם אתם קמים על יום דיאטתי.
מה אם אין לי תבנית חד פעמית?
אתם יכולים להשתמש בכל מיכל עמיד בחום, גם טפלון וגם קרמיקה יעשו את העבודה.
איך כדאי לחתוך את הרוסטביף?
החתיכה הטובה ביותר היא להשקיע ליצירות נימוחות. חותכים נגד הסיבים ואז המנח לא סופג וגם ניתן לעיגול רוטב טוב.
אפשר להפוך את ההגשה ליותר חגיגית?
בהחלט! חשוב לשדר אווירה. הגישו בליווי כוס קלת עזרי, ועל השולחן הניחו סלטים צבעוניים שוסעים מלביבות כגון צינגלה וכתום מרענן.
אם הגעתם עד כאן, אתם בוודאי מיודעים שאתם בדרך למנה מדהימה! שתפו את המתכון עם חברים וקרובי משפחה, אני בטוח שהם יעריכו את הבישול המדהים הזה כמו שאתם!