רוסטביף אונטריב בתנור שיגרום לכם להתמכר

מתכון מ-ד-ה-ים של רוסטביף אונטריב בתנור

דמיינו את זה: סוף שבוע מתקרב, אתם יושבים בבית ומרגישים שהכנתם כבר את כל מה שיכלתם לאכול – פסטות, פיצות וסלטים. ואז, פתאום, אתם נתקלים ברעיון המדהים: רוסטביף אונטריב בתנור! מנה שהכי טעימה שיש, מלאה בניחוחות מתוססות, שתשאיר אתכם ולכולם סביבכם בלחץ לתת ליקוקים מהצלחת. אחד היתרונות הגדולים של המתכון הזה הוא שהוא גם מושלם למסיבות וגם יכול להיות הארוחה האידיאלית למשפחה. אז בואו נתחיל בתקופת הרוסטביף החגיגית הזאת!

זמן הכנת המתכון

  • סך הכול: 3 שעות
  • זמן עבודה: 30 דקות
  • זמן בישול בתנור: 2.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

רוסטביף אונטריב הוא מנה קלאסית של סבתא, שהקולינריה הביתית שלה עברה מדור לדור. עם פחות מ-10 רכיבים טהורים, אפשר להכין את המנה הזאת בקלות רבה. ההפתעה היא בתוצאה: נימוחה, זהובה, שמתמזגת כמו שוקולד על לשון עם כל ביס. אה, ובואו לא נכחיש – זה גם מגניב לראות את רוסטביף מתחפש לכל כך הרבה תוספות אחרי שיצא מהתנור.

הרכיבים הדרושים:

  • 1 ק"ג אונטריב איכותי
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיניים שום קצוצות
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי (או 2 כפיות רוזמרין יבש)

מרכיבים חלופיים

מחפשים גרסה טבעונית? צרו רוסטביף מחציל קצוץ מאוד ייחודי, שתקחו את הטעמים של הרוסטביף ותשימו עליו! לגרסה ללא גלוטן: ודאו שהרוטב סויה הוא ללא גלוטן – ישנן אפשרויות בשוק שהן מדהימות! ואל תשכחו – תפסיקו את העניין של “להשאיר את השומן” – חותכים את השומן, ומאפשרים ליצירה להיות עוד יותר נימוכה!

שלבי ההכנה

שלבי ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את אונטריב על משטח עבודה וחותכים חריצים קטנים בכל צד.
  3. מערבבים את שמן הזית, שום, מלח גס, פלפל שחור, רוטב סויה ודבש בקערה.
  4. מושחים את התערובת על כל צדדי האונטריב ומוודאים שאין אזורים ריקים.
  5. מחממים מחבת על חום גבוה ושמים ל烧 את האונטריב מכל הצדדים עד רמת צבע זהובה, כ-3-4 דקות מכל צד.
  6. מניחים את האונטריב במחבת, מוסיפים רוזמרין, ומברישים שוב עם השום והמלח.
  7. עוברים לתנור ואחרי 15 דקות, מתחילים לבדוק את טמפ' ביס (יום שלם לפשפש).
  8. מוציאים עם טמפ' חיצונית של 55-60 מעלות צלזיוס.
  9. ממתינים 10 דקות לפני החיתוך כדי לשמור על הנוזלים.

כמובן שניתן לשדרג את הרוסטביף עם ירקות שורש כמו גזר, תפו”א ודלעת שיגירו את טעמם במדורה עם הבשר. מוסיפים גם קצת שיני שום קלופים בשביל התוספת של הטעם ה-אגדי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהרוסטביף יוצא מהתנור, אתם יכולים להוסיף עוד ממד טעים למנה עם כמה תוספות. אם בא לכם ללכת על סלט, אני ממליץ על סלט רענן עם חסה, עגבניות שרי וטחינה. ואם אתם קצת יותר חובבי פחמימות, הכינו פירה תפו”א עם חמאה מזוקקת, שהוא ללעוס בנעימות!

ובשביל יתר גוון? הוסיפו קצת רוטב צ’אטני מנגו על הצלחת או רוטב מומי – פשוט משגע! והופ, אתם מוכנים לרגש את כולם בשולחן.

שאלות ותשובות

איך אפשר שעה לחרוץ רוסטביף בקלות?
רק חותכים את הבשר בצורה אלכסונית, זה שווה לשמור על רכותו!

האם רוסטביף גם טעים אחרי שהוקפא?
בבקשה! אחרי חימום חם בהגשה, רוסטביף נעשה אפילו יותר טעים.

יכול להיות שאפשר להכין פסטה עם רוסטביף?
למה לא? טורפים הכל ומבצעים סלט פסטה משוגע!

מה עלי לעשות אם אני רוצה רוסטביף מתובלים חריפים?
צבורו את התבלינים האהובים עליכם כמו צ’ילי, ולהגביר את הלחץ.

האם יש תחליף לדבש שמישהו מהם יכול לאכול?
למקרים כאלה אפשר להשתמש בסוכר חום או בסירופ מייפל.

האם אני יכול להגיש את הרוסטביף עם פירות?
מדי! חמציצים או תפוחים חיים מביאים את הטעמים לרמות שייקים!

כמה זמן אפשר לשמור רוסטביף במקרר?
כ-3-4 ימים זה בהחלט מספיק לתפוס את הטעמים.

האם יש לי את האפשרות לשדרג את התיבול?
בוודאי, עוד עשר דקות לתיבול טעימים יכולים להבין – ימחיא לכם!

האם נכון לשים רוטב נוסף?
הכי רצוי! שמן זית עם שום ורוטב סויה מביא את השמחה.

איזה יין מתאים עם הרוסטביף?
יין אדום יבש ובעל טעמים מפורסמים יוכל להוסיף עוד נופך מדהים לכל לילה הטעים.

ולסיום, הקדישו קצת זמן להציג את השולחן עם רוסטביף במהלך הפגישות שלכם. נשמע מדהים? זה כי זה ממש כך! שתפו את המתכון הזה עם אנשים נוספים, ותנו להם גם לחוות את המהות של רוסטביף אונטריב בתנור הישר מהבית.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *