ריבת אגסים וקינמון שתכבוש את הלב והחיך

"`html

ריבת אגסים וקינמון – מתכון מהמם ואגדי

דמיינו את השנייה הראשונה שבה אתם פותחים צנצנת ריבת אגסים מקסימה. השולחן מתמלא בניחוחות של קינמון, והחיך שלכם מתמלא בטעמים מתוקים ואגניים. זה לא סתם מתכון – זו חוויה שלמה, רעיון מקורי שמשיב אותנו בעדינות לילדות. ריבת אגסים וקינמון היא לא רק ממרח שמטפס למערבולת של טעמים, אלא גם זיכרון עוצמתי של חורפים קרים, כשסבתא הייתה מכינה ריבות עם כל הלב. אז למה לא לקחת את המסע הקסום הזה וליצור את הריבה המושלמת שלכם?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן ההכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: כ-6 צנצנות (500 מ"ל)

הרכיבים הדרושים

כעת, אחרי שהתחלנו להתמלא בניחוחות שקוראים לנו לאפות, הגיע הזמן לבדוק אילו רכיבים מדהימים נדרש להכין את ריבת האגסים והקינמון הזו. זה חלום לליבו של כל טועם מתוק!

  • 1 ק"ג אגסים קלופים וחותכים לקוביות (אגס פאברוט או אגס בוסקה מומלצים)
  • 500 גרם סוכר (אפשר להפחית את הכמות אם אתם אוהבים פחות מתוק)
  • 1/2 לכוס מים
  • 1-2 מקלות קינמון (לפי טעם)
  • מיץ מלימון אחד קטן
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לברק נוסף של טעם)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה מיוחדת יותר או בריאה יותר של המתכון, שימו לב שאפשר להחליף את הסוכר בדחס ממתיקים טבעיים כמו דחס סירופ מייפל או דחס תמרים קצוצים. ניתן גם לנסות להוסיף נגיעות של חומץ בלסמי לקבלת טעמים חדשים ומרעננים!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להפעיל את הקסמים והישר להתחיל בהכנה. זה קל ומסקרן! לכן, קחו לכם רגע של שקט ופעלו לפי השלבים הבאים:

  1. מניחים את קוביות האגסים בקדרה גדולה.
  2. מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון לקדי המסה על חום בינוני.
  3. מערבבים בעדינות עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  4. מוסיפים את מקלות הקינמון ותמצית הווניל.
  5. מבשלים על חום נמוך במשך כשעה, עד שהאיסוף מתעבה.
  6. מגיבובים לעיתים כדי למנוע הידבקות או שרפת התחתית.
  7. בעזרת כף עץ, בודקים את המרקם. אם זה נוזלי מדי, ניתן להמשיך לבשל.
  8. כשהריבה הופכת סמיכה, מסננים את מקלות הקינמון וממשיכים לבשל לעוד 5 דקות.
  9. מוסיפים את התמצית וניל מערבבים ואחר כך מכבים את הלהבה.
  10. מכניסים לצנצנות סטריליות וממתינים לקירור מלא.

שלבים להכנה בשידור חי

כשתכינו את הריבה, כמו שאני עשיתי בפעם הראשונה, תבינו שזהו רגע קסום של התעוררות. האגסים מתמוססים על הגז, הריח מתפשט בכל הבית כמו שמיכה חמה. זהו מתכון מדהים שמעלה זיכרונות ומקסים את האורחים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להוסיף כמה נגיעות נוספות לריבה? יש כאן כמה רעיונות:

  • פקאנים קצוצים – יוסיפו טעמים אגוזיים עם קרנשר.
  • קמצוץ מלח – ישדרגו את המתיקות של הריבה.
  • תפוחים חמצמצים – יהפכו את הריבה לעשירה יותר מצד אחד.
  • קמצוץ אגוז מוסקט – יוסיף ניחוחות חורפים נוספים.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש באגסים לא בשלים?
השתמשו באגסים שעדיין קשים קצת, אך לא קשים מדי. אגסים בשלים יתרמו לגובה מתקופת הבישול ולמרקם של הריבה.

מה אם אני רוצה לקחת את המתכון לטבעוני?
אין בעיה! פשוט החליפו את הסוכר בסוכר קנים חום או בסוכר קוקוס. זה לא ישפיע על המרקם או הטעם!

כמה זמן ניתן לשמור את הריבה?
אם היא מוחזקת בצנצנת אטומה, הריבה תישאר בטעמה המקורי הרבה חודשים. ניתן לשמור במקרר להוצאות נוספות.

כיצד אוכל לדעת מתי הריבה מוכנה?
הנה טריק! שימו כפית ריבה על צלחת, חכו כחמש שניות ואז סובבו את הצלחת. אם הריבה לא נוזלת, היא מוכנה!

האם אני יכול להכין ריבה בלי סוכר?
כן, במקרים כאלה, השתמשו בממתיקים טבעיים כמו מתיקות תפוחים או סירופ מייפל.

מה עושים אם הריבה יצאה נוזלית?
אם הריבה לא התעבה, אפשר לבשל עוד. הוסיפו כמה דקות נוספות על חום נמוך.

אפשר להוסיף פירות נוספים?
כמובן! פירות כמו אפרסיקים או שזיפים או גם קונפי יכולים להוות תוספת מגניבה.

באיזו גובה מצטבר טעמי הקינמון?
רכותו של הקינמון היא שילוב מנצח, לכן ניתן לבחור חצי מקל קינמון ולהרגיש את הטעמים מתמזגים במשך הבישול.

איך מתמודדים עם המצב של ריבת אגסים מקולקלת?
אם הריבה היא סמיכה מדי, פשוט התחילו בישול נוסף. אם קיבלתם ריבה נוזלית מדי, פשוט הוסיפו סוכר נוסף.

מה אם אני רוצה להפוך את הריבה למפנקת יותר?
נסה להוסיף קמצוץ של רום לפי הטעם עם דקות אחרונות של הבישול.

כשהריבה מוכנה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. תנו להם ליהנות מהמתכון האגדי הזה! שתפו, חתכו והציעו למי שאתם אוהבים, כי אין דבר טוב יותר מריבה מקומית ואישית. בריאות לכולם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *