ריבת בצל בלי חומץ בלסמי שתשנה לכם את החיים

ריבת בצל בלי חומץ בלסמי – טעמים שמעלים חיוך!

אי אפשר להתכחשות לכך שלפעמים האוכל שאנחנו מכינים בבית יכול לשדרג כל מנה. דמיינו לעצמכם ריבה מתוקה, עשויה מבצל, שמחממת את הלב והופכת לחוויית טעמים שנשארת איתכם גם אחרי הארוחה. ריבת הבצל שלנו, שהיא מתכון מדהים ולא חריף בכלל, היא תוספת עוצמתית למהמורות של בראנצ'ים או לארוחות ערב חגיגיות ומשגעות. בואו נצלול אל תוך ההכנה שלה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הריבה המעלפת הזו, נצטרך לדעת לבחור את הרכיבים הנכונים. עלינו להשתמש בבצלים שמעניקים טעם עמוק, מתיקות וקרמיות. הרכיבים הם פשוטים יחסית, אז בואו נקדיש רגע כדי לדבר עליהם:

  • 600 גרם בצל סגול, קלוף וחתוך לעיגולים דקים
  • 3-4 כפות סוכר חום (מומלץ להשתמש בסוכר דמררה למתיקות פירותית)
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • 1/4 כפית מלח
  • חצי כוס מים
  • תיבול אופציונלי: עלי טימין או רוזמרין לריח מרענן ומיוחד

מרכיבים חלופיים

במידה ואתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס. כמו כן, ניתן לשדרג את הריבה עם תוספות אחרות כמו אגוזי מלך קצוצים לחוויית טקסטורה נוספת. אם אתם נמנעים מגלוטן, לא נדרש לבצע שינויים, זה מתכון ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים ביד, אפשר להתחיל את ההכנה! הכל מתרכז בעבודה פשוטה עם תוצאות אגדיות:

  1. מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצלים ובוחשים עד שהם מתרככים ומתחילים לקבל צבע זהוב.
  3. מפזרים את הסוכר החום על הבצלים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע.
  4. לוחצים על המים ומוסיפים את המלח.
  5. מבשלים על חום נמוך, מכוסים, כ-30 דקות, עד שהטעמים מתמזגים והבצל מתפרק לתערובת קרמית.
  6. אם נבחרתם בשילוב התיבול, בוחרים את עלי הטימין או הרוזמרין בשלב הזה.
  7. ממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות, עד שהריבה מתחתנת והמון נוזלים מתנדפים.
  8. טועמים ומתקנים את התיבול – אם צריך להוסיף עוד סוכר או מלח.
  9. מעבירים לצנצנת מחשמלת כאשר הכל התקרר וכך אפשר לשמור במקרר!

תוספות או שדרוגים אפשריים

ריבת הבצל הממכרת הזו היא רעיון מצוין לשדרוגים שונים שיכולים להוסיף גוונים נוספים לארוחה שלכם. אפשר לשלב את הריבה הזאת עם גבינות קשות כמו גבינת פטה או פריזאי, ומה שבא אחרי הוא טוסט עם צלוטה קלילה. אם אתם רוצים להרגיש כמו שפים אמיתיים, ניתן למרוח את הריבה על נתחי בשר צלויים או על קציצות בשר, וזה ממש משגע! ובנוסף, לרקוח רטבים טריים כבסיס לסלט ירקות.

שאלות ותשובות

מה היתרון של שימוש בבצלים סגולים?
בצלים סגולים הם מתוקים יותר ומרכזים הרבה טעמים, מה שנותן לריבה את הקסם שלה!

האם אפשר לשמור את הריבה במקפיא?
כן, אפשר להקפיא את הריבה, ולבטח שהיא תשמר טעמים במיוחד אם תכניסו אותה לצנצנות אטומות.

כמה זמן ניתן לשמור את הריבה במקרר?
אם שמרתם את הריבה בצנצנת סגורה היטב, אפשר לשמור אותה עד חודש במקרר.

האם יש שינויים בתיבול שניתן לעשות?
בהחלט! כדאי לנסות גם תיבולים כמו קינמון או אפילו מעט אגוז מוסקט.

מה ניתן לשלב עם ריבת הבצל?
זהו באמת עניין של טעמה של כל אחד. אפשר לשלב אותה עם בשרים, גבינות או אפילו על לחם קלוי.

אילו אפשרויות יש למרוח את הריבה הזו?
מציע למרוח על לחם טרי, כריך עם טונה, או סתם טוסט גבינה – תענוג!

האם אפשר להכין ריבת בצל עם חומץ?
בהחלט. החומץ יכול להוסיף טפח להמון טעמים, אבל כאן ריבה זו היא בלי!

איך אדע אם הריבה מוכנה?
תשימו לב למחסור בנוזלים, מבחינת מרקם מתקדם וחלק – זהו הזמן למעביר לצנצנת.

מה אם אני רוצה לגרסה פחות מתוקה?
תמיד אפשר להוריד את כמות הסוכר או להמיר אותו בדבור שף פחות מתוק.

האם יש מצרכים נוספים שיכולים להוסיף לטעם?
הייתי ממליץ לנסות גם עלי אורגנו או מיני תבלינים שיגרמו לכם לתשוקה חדשים!

אם הצלחנו לעורר את היצירתיות שלכם עם המתכון שלנו, נשמח אם תשתפו את הריבה מהבצל המושלם הזה ברשתות החברתיות שלכם. תזכרו, כל מנה שנעשית בבית נושאת בתוכה אהבה ויחודיות!<\/p>

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *