ריכוך בשר במתכון סודי שיעשה פלאים

איך לרכך בשר לשיא הטעמים והעסיסיות

מי מאיתנו לא נתקל בשאלה המחלוקת – איך לרכך בשר? האם יש טריקים מיוחדים, מרינדות סודיות או שיטות שאפשר לחלוק? אם גם אתם אוהבים בשר עסיסי, רך ומדהים, הגעתם למקום הנכון. בעבודה עם בשרים, במיוחד בשרים קשים כמו כתף או צלי, ישנן כמה דרכים קלות ואפקטיביות להתמודד עם הבעיה. בעזרתו של המתכון המיוחד שלנו, תצליחו לייצר מנה משגעת, שהטעמים יפציצו לשוניות טעם שלכם! אז שימו לב, כי התחיל מסעכם להכנת הבשר המושלם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3-6 שעות (תלוי בסוג הבשר)
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכבר קבלנו רעב, בואו נתחיל עם הרכיבים. הכנתי לכם רשימה של רכיבים שידאגו שהבשר שלכם יהיה כל כך עסיסי ומדהים, שזה פשוט יגרום לכם ללקק את האצבעות!

  • 1 ק"ג בשר (כתף, צלי או אוחן) – לבחור את המושלם ביותר.
  • 2 כפות של מלח גס – לא לפחד, המלח עובד מדהים כאן.
  • 2 כפות של סוכר חום – כן, זה מה שהופך את הבשר לממכר!
  • 1/4 כוס שמן זית – שיתרכך את הכל!
  • 3 שיני שום קצוצות – נותן תוכן מלא למנה.
  • 1 כוס מים או מרק (אפשר מרק עוף או ירקות) – כדי שהבשר יתבשל לו לאט ובסבלנות.
  • תיבול: פפריקה, כמון, ציפורן, רוזמרין לפי הטעם – אל תתעצלו, זה חשוב.

מעבר לרכיבים הללו, יש מגוון של מרינדות וטכניקות שאפשר לשלב. לדוגמה, ניתן להחליף את שיני השום בג'ינג'ר קצוץ להענקת טוויסט אסייתי.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לעבודה! כמו שאומרים, אין כמו להכין בשר מושלם בקלות ולפי שלב.

  1. חותכים את הבשר לחתיכות בגודל אחיד כדי לבשל אותו בצורה שווה.
  2. מניחים את הבשר בקערה ומוסיפים את המלח, סוכר, תיבול ושום חצוי.
  3. יוצרים מרינדה מהשמן והמים ומוזגים אותה על הבשר.
  4. מכסים ומשרים במקרר לפחות שעתיים, ובשעה טובה גם לילה שלם!
  5. מכינים סיר עם מעט שמן ומחממים אותו על להבה בינונית.
  6. מכינים את הבשר בינתיים, כך שהכל יקרה במקביל.
  7. ברגע שהשמן חם, מוסיפים את הבשר ומבשלים אותו מכל הצדדים עד שהשחימו והיציב יצא מלחם.
  8. לאחר מכן, מוזגים את המרק והמים לתוך הסיר, ומביאים לרתיחה.
  9. מאזנים את התיבול עוד פעם, ומביאים ללהבה נמוכה.
  10. מבשלים במשך 3-6 שעות, תלוי בסוג הבשר, עד שהבשר מתקתק ומתרכך לחלוטין.

לאחר שהבשר מתרכך עלינו לתת לו לנוח לפני החיתוך, ובזמן הזה להתענג על הניחוחות הממכרים שלו. זהו הזמן להכין את הצדדים, סלט או תוספות שעל השולחן!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כעת, כשיש לנו את הבשר המושלם, מה אתם אומרים על להוסיף לו כמה טוויסטים? יש מספר מוצרים שמזמינים להוסיף ולגוון את המנה. כך שמהנסיון שלי, שדרוגים משלמים!

  • חביתת בטטה – קלויה עם רוזמרין, הולכת מדהים עם הבשר.
  • רוטב יין אדום – מוסיף טעם אגדי, רך ומעלף!
  • ירקות מאודים – גזר וברוקולי להעניק צבעוניות ונעימות לארוחה.
  • אורז בהתקררות לתפוס את כל הנוזלים המדהימים!

בין אם יש לכם אורחים או שאתם פשוט מסעדים את החברים, תוספות מוסיפות חיים לכל ארוחה ומעלימות טעמים שונים!

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הבשר התבשל מספיק?
באופן כללי, בשר חייב להיות רך ונעים למגע. כשנעיף מבט חטוף עם מזלג, הוא צריך להימשך בקלות ולא לבדוק את פיסות הבשר בעבודה.

למה כדאי להשתמש במלח גס?
המלח הגס מסייע לריכוך הבשר ומביא איזון טעים לטעמים. הוא אינו נמס מהר כמו מלח דקני, מה שמאפשר לריחות לטפול בתשניות.

האם יש דרך לרכך את הבשר מבלי לבשל אותו הרבה?
כמובן! ניתן להשתמש בשיטות כמו פטיש בשר או מרינדה על בסיס חומץ, שמודל פיזית את הסיבים הבשריים ועושה עבודה נהדרת.

מה עושים אם הבשר קשה לאחר הבישול?
אם הגברת את הבישול אך עדיין יש בעיה, יש לנסות לחכות מעט של מים חמים ואפילו להוסיף עוד רוטב.

איזה סוגי בשר נחשבים לקשים?
בשר כבש, בשר בקר בחירה כמו כתף או צלי, ועוף מקור לכבד. ככל שהחתך נמצא במקומות עם עבודה רבה, כך ידרוש יותר ריכוך.

האם אפשר להכין את המתכון בטבעוני?
כן! ניתן להמיר את הבשר בחלבונים צמחיים כמו טופו, סייטן או שעדשים שיספגו את כל הטעמים.

מה ההשפעה של סוכר במתכון?
הסוכר מעניק עסיסיות ורכות, וההכנה יכולה לשדרג את הטעם ולאזן את החמיצות בחומרים. מדובר על תהליך כימי שמתפתח במהלך הבישול.

איך לשדרג את הבשר למאכלים אסייתיים?
שימוש ברוטב סויה או משחת סערי מסייע ליצור טעמים שונים, כל סוגי התיבול המקבילים מאפשרים לכם סוד מתוק שיקנה לכם בעלילה אסייתית משגעת.

האם ניתן להקפיא בשר שנשאר?
בהחלט! אם הבשר שלכם לא נגמר, אפשר להקפיא אותו באופן מתג בזמן שהם רך ונמאס, ואז להשתמש בו כבסיס לארוחת ערב מהירה לאחר מכן.

מה כדאי להגיש לצד הבשר?
אפשר להגיש כל תוספת, מירקות מבושלים ועד פירה או אורז, או אפילו סלטל מוקפץ אפס תקלות.

בואו להפיץ את המתכון המדהים הזה בקרב החברים שלכם, כי אין כמו לשתף את ההצלחה של ריכוך בשר שמשגע את כולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *