שוקיים בנינג'ה – המתכון המהמם שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
כשהחלטתם להכין שוקיים בנינג'ה, אתם לא מתכוונים סתם להכין מנה. מדובר בשולחן המלא בריחות משגעים, בצבעים עשירים, ובסופו של יום, ממד של טעם משוגע שמלווה אותו. זו לא סתם מנה, אלא חוויה קולינרית אמיתית שמותירה את האורחים עם חיוך ענק, וכמובן עם רצון לעוד! השוקיים מתבשלות בתנור הנינג'ה בצורה כזו שהן יוצאות נימוחות, רכות וטעימות בטירוף. תנו למייהדרים הללו להפתיע אתכם. יאללה, צאו לדרך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אם יש משהו שמדובר במתכון השוקיים המדליקות הללו, זה ההכנה – היא פשוטה, קלה, והכי חשוב, תוצאות על! כך שבכלי שלכם יהיו התמצאו את כל המרכיבים הנדרשים על פי המתכון.
- 4 שוקיים עוף (כן, אלה המדהימות שכולם מדברים עליהן)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סויה
- 1 כף חרדל חלק
- 1 כפית תמרינים (תבלין שמחבר את הכל יחד)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית שטוחה – כמון
- ½ כפית שטוחה – פפריקה מתוקה
- 1 כוס מים חמים
- שום (שיניים קצוצות, בשביל הטאץ' הנוסף)
מרכיבים חלופיים
לא מתכוונים לחגוג בלי אוכל בריא? אפשר להמיר את השוקיים בנתחי דג (כמו סלמון) או בנתחי טופו עבור גרסה טבעונית. ההבדלים בטעמים ישדרגו את המנה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגעתם לשלב הכי כיף – הבישול! תכינו את עצמכם לשעה וחצי של תשומת לב והנאה חושים שתשאיר אתכם קיץ עבר חלום.
- בגדול, אנו מתחילים בהכנת המר marinade. קחו קערה קטנה וערבבו בה את שמן הזית, דבש, סויה, חרדל, מלח, תמרינים, כמון ופפריקה. שמו לב שהכול מתערבב באופן אחיד.
- עכשיו, יש למרוח את השוקיים בעזרת החומר שהכנתם. אל תהיו חסכנים – זה מה שיעשה את השוקיים למושלמות!
- הניחו את השוקיים על תבנית אפייה מתאימה לתנור הנינג'ה, כשיש מקום באוויר לכל אחד מהם להרגיש בנוח.
- יופי! עכשיו, הוסיפו את השום הכתוש מסביב. אם אתם מתעקשים על טעמים, זו השעה שלכם.
- שפכו את כוס המים החמים על השוקיים. זה ייתן לתבשיל את הלחות המקפיצת!
- סגרו את מכונת הנינג'ה ותנו לה לעבוד על טמפרטורה של 180 מעלות למשך 60 דקות, עד שהשוקיים מתרככות.
- לסיום, חברו את הפונקציה של “גריל” או “מעבד” למצב של כ-10 דקות נוספות, עד שהשוקיים מקבלות גוון זהוב ועור פריך. עמדו רחוק – זה הולך לבעור מפינוק טעים!
עכשיו, כל מה שנשאר הוא להגיש את השוקיים וליהנות מהקסם הזה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אולי בא לכם לרגש את העניין? יש לנו כמה רעיונות מהממים לשדרוג! אפשר להוסיף ירקות כמו תפוחי אדמה, גזר וצירוף של פרודוקטיב, ממש קטנים מסביב לשוקיים. תוספת של פטרוזיליה קצוצה תעשיר את הטעם ותהפוך את המנה למרעננת. וכמובן, אם מתחשק לכם לנסות טעמים נוספים, תוסיפו מעט פלפל חריף וקצת מיץ לימון על השוקיים.
שאלות ותשובות
למה אני צריך להשתמש בשוקיים ולא בחלקים אחרים של העוף?
השוקיים ידועות כטעימות במיוחד – הבשר בהן נימוח ועסיסי, וגם בעל שומן בריא שמוסיף טעמים עמוקים יותר.
האם ניתן להכין את המתכון בגרסה טבעונית?
בהחלט! תוכלו להחליף את השוקיים בנתחי טופו או דג, ולקבל תוצאה מעולה!
מה עושים אם לא מצאתי תמרינים?
אין בעיה, אפשר להשתמש בתבלינים אחרים כמו כמון ופפריקה שיכולים לתת טעמים נהדרים.
האם המתכון נדרש לקירור לאחר ההכנה?
אם נשארות שאריות מדהימות, ניתן לשמור במקרר ולחמם ביום הבא.
האם יש צורך להרתיח את המים לפני השימוש?
לא צריך! מים חמים מהמכל מספיקים.
מה משך הזמן הנדרש להושבה?
לאחר הבישול, תנו לשוקיים לנוח כ-10 דקות, כדי לקבל טעמים מרוכזים.
איך אני יודע שהשוקיים מוכנות?
שוקיים מוכנות כשמנדרות בקלות מהעצם וקלות להרגיש רכות.
איזה תוספות יכולות להיות טובות לשוקיים?
בטטה לאפייה, סלט ירוק מרענן או אפילו רטבים כמו צ’ילי מתוק
האם אפשר להכין מנה זו מראש?
בהחלט! ניתן להרתיח את השוקיים ולקפוא אותן מראש, לחמם לפני הארוחה.
איזה סוג נקי וישר אני צריך לעבור?
הקטגוריות המומלצות הן – בשקעים במינימום כאן ומעט על החרדל.
נראה שטעמנו טעמים מדהימים יחד עם השוקיים בנינג'ה האגדיות, אז אל תשמרו את הסוד לעצמכם. שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם, תנו להם להבין מה זו התפנאות אמיתית! הגישו לשולחן, תעשו מסיבה סביב השולחן ותהנו מהשוקיים המעלפות האלו!