שוקיים מטוגנים בפירורי לחם – מתכון פשוט וטעים!

שוקיים מטוגנים בפירורי לחם

כשחושבים על טעמים שהופכים את הארוחה למדהימה, שוקיים מטוגנים בפירורי לחם בולטים כבחירה מושלמת! המנה הזו לא רק שממכרת, אלא גם מספקת טעמים משגעים שכיף ללטף על הלשון. אנחנו נדיג אתכם בעשייה המתקדמת שלה, ובסוף תמצאו את עצמכם מעמיסים את הקערה בעוד רוטב קטשופ! פה נשתף אתכם בכל הסודות – מהמרכיבים ועד שלבי ההכנה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נעמוד על המרכיבים שיגרמו לשוקיים שלכם להיות הכי טעים שיש! כל רכיב כאן חשוב ונותן את טביעת האצבע שלו כדי שהמנה תהיה מושלמת:

  • 800 גרם שוקיים עוף
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח (אפשר קמח ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה מתוקה
  • שום כתוש (2 שיני שום)
  • שמן לטיגון (כחצי ליטר)

אפשר לשדרג את המתכון הזה לאנשים שאוהבים טעמים חדים יותר. במקום פפריקה מתוקה, אפשר ללכת על פפריקה חריפה או לתבל עם קמצוץ של כמון. גם רוטב סויה יכול להוסיף עניין, ודאי תשמחו אם תוסיפו אותו לשלב ההכנה!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהרכיבים מוכנים, בואו נתחיל בתהליך ההכנה של המנה המעלפת הזו!

  1. בשלב הראשון, אנחנו מתחילים לפרק את השוקיים. אם מדובר בשוקיים לא מפולטים, חתכו את העור עם מספריים.
  2. להכנת הפאנקו, נטגן את פירורי הלחם במחבת עד שהזהיבו מעט.
  3. באותה מחבת, מומלץ להוסיף שום כתוש ואז לערבב עם פירורי הלחם.
  4. בקערה נפרדת, נשבר את הביצים ונטחן את התבלינים: מלח, פלפל ופפריקה.
  5. בקערה נוספת, נשפוך את הקמח.
  6. עכשיו נתחיל לדבר על ההבנייה של השוקיים: נעטוף כל שוקיים בקמח, ואז נגוון אותם בתערובת הביצים ובסוף – עם פירורי הלחם המבושלים.
  7. כשהשוקיים מוכנים, נחמם שמן במחבת על חום בינוני. חשוב שהשמן יהיה חם מספיק כדי שהשוקיים לא ייספגו בשמן.
  8. באופן הכרונולוגי, נניח את השוקיים במחבת ונפרוש את השוקיים בצורה מסודרת – נמנע מהדבקה!
  9. נבשל כל צד במשך כ-5-7 דקות או עד שהשוקיים משחימות ומועדות למנות של טעם.
  10. לפני ההגשה, נשאיר את השוקיים לספוג את השמן על נייר סופג!

וכשהשוקיים מתקררות, זה הזמן לחכות בסבלנות. אחרי הכל, אתם לא רוצים לשרוף את האצבעות שלכם על מנת שהיא מהדיוק המושלם!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן שיש אינספור דרכים לשדרג את המתכון המדהים הזה! להלן כמה רעיונות שיכולים להביא אתכם לתוצאה אגדה:

  • הוסיפו עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או תימין לתערובת פאנקו כדי לשדרג את הטעמים!
  • אם מתחשק לכם טוויסט אסיאתי – אפשר להוסיף מעט רוטב סויה ישירות לתערובת הביצים.
  • כדי להפוך את כל העניין לבריא יותר, במקום לטגן – אפשר לאפות את השוקיים בתנור על טמפ' גבוהה.
  • ולחובבי החריף – ניסו לשים פלפל חריף קצוץ בתערובת הביצים!

שאלות ותגובות

מה ניתן לשים במקום קמח?
ניתן להשתמש בקמח טפיוקה או בקמח שקדים כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן. העניין כאן הוא לשמור על תהליך הציפוי, רק שהמוצרים לא יגרמו לעיכובים מיותרים; גם קמח תפוחי אדמה יעבוד מצוין.

האם ניתן להכין את השוקיים מראש?
בהחלט! אם מישהו מתבל לכם את הפה – אתם יכולים לשמור את השוקיים המוכנים בקופסת סיליקון ולהקפיא. כשהעונג יגיע, חימום קצר במיקרו או בטוסטר מחזיר את הטעמים המעלפים!

אפשר לעשות את זה עם בשר אחר?
בוודאי! המתכון מתאים גם לדגים, בשר בקר או טורקיה. כל מה שצריך זה לפקוח עיניים על זמן הטיגון.

מה עם תוספי רוטב?
איפה שלא תעבור, רוטבים כמו קטשופ, רוטב סויה או אפילו רוטב חריף יכולים לשדרג את החוויה. ממליצים על תערובות עם שמן זית ולימון!

האם יש משהו נוסף לשים בפירורי הלחם?
כן! שברי אגוזים או גבינת פרמזן בקצת שדרוג מדהים – טעמים משגעים שיתאימו מאוד!

איך מקצרים את זמן ההכנה?
כדי לחסוך זמן, הכינו את כל המרכיבים מראש. גם שיטת האפייה יכולה לחסוך זמן!

ובאיזה צדדים הכי כדאי להגיש את השוקיים?
סלטים קלילים, תפו`א אפויים או אפילו פירה יהיו השלמה מושלמת ליד השוקיים.

למה השוקיים יוצאים משמנים מדי?
אולי השמן לא היה חם מספיק? תמיד חשוב לבדוק את טווח החום לפני הכנסה של האוכל!

אכילה הכוללת תיבול נוסף?
עשבי תיבול, תבלינים נוספים – כל מה שיכול להוסיף מגע אישי וטעמים נוספים, תמיד יתקבל בברכה.

האם השוקיים נשמרות טוב מבחינת טריות?
כן! אחרי שיתקררו, תוכלו לאחסן את השוקיים בקופסה סגורה במקרר. הם יחזיקו בתנאים הנכונים גם לשלושה ימים.

אנחנו מקווים שעשיתם את זה, ובעיקר, נהניתם! שתפו את המתכון הזה עם חברים, משפחה ורשתות חברתיות – כי עונג טעים, יש לשתף אותו עם כולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *