שניצלים בלי ביצה: המתכון שישנה את כל מה שידעתם

שניצלים בלי ביצה – המתכון המושלם

בואו נכניס כל אחד לשפתיים ברכות ובשפע של טעמים, כי היום אנחנו הולכים להפתיע אתכם עם מתכון שניצלים מדהימים – בלי ביצה! ולא, זה לא מתכון של סבתא, אלא משהו חדשני, ממכר ומעלף. מה זה אומר? זה אומר שנוכל ליהנות מרצועות עוף קריספיות ונפלאות, שיגרמו לנו ללקק את האצבעות, בלי סבל מיותר של ביצים ובלי להתפשר על הטעם. אם אתם אוהבים אוכל משגע, אז המתכון הזה הוא בדיוק עבורכם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד – גם טבח מתחיל יוכל להתמודד
  • מנות: מספיק ל-4 סועדים רעבים

הרכיבים הדרושים

אז לפני שנכנס להנאה והכנה של המנה המדהימה הזאת, נתכנס ונבדוק מה נצטרך לגייס מהמטבח שלנו:

  • 1 ק"ג רצועות עוף
  • 1 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א או קמח מצה לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 כוס פנקו (א breadcrumbs יפניים) – זה הטריק שיהפוך את השניצלים לאגדי
  • 2 כפות תבלינים (מלח, שטה, כמון, פפריקה)
  • 2 כפות יוגורט טבעי (או רסק תפוחים לגרסה טבעונית)
  • 1 כוס מים (או חלקים מסוימים של חלב סויה)
  • שמן לש frying (לא משמנים, עברו על השולחן עם מינימום!)

חשוב לציין שהפנקו הוא הסוד שמקנה לשניצלים את קריספיות המעלף. אם אין לכם פנקו זמין, אתם יכולים להשתמש בפירורי לחם רגילים, אולם הם לא ייצרו את אותה האווירה המשגעת.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להיכנס לתהליך ההכנה. כמה פשוט, כך מדהים!

  1. נתחיל בכך שנחמם את השמן במחבת עמוקה על חום בינוני.
  2. נניח את רצועות העוף בקערה עם היוגורט, ונמעוך אותן היטב כך שהיוגורט יתפוס על כולן.
  3. בזמן הזה, בקערה נפרדת, נערבב את הקמח עם התבלינים.
  4. נשפוך את תערובת הקמח על רצועות העוף ונערבב כל הזמן כך שיתקבל ציפוי אחיד.
  5. אחרי מכן, ניקח את רצועות העוף המצופות ונעביר אותן אל קערת הפנקו. נדאג להצפה טובה מכל הצדדים.
  6. בשלב הזה, כששמן כבר חם, נתחיל להטביע את הרצועות בזהירות (שתשמרו על טפיחות השום!)
  7. נבשל את השניצלים כ-5 דקות כל צד, עד שהם הופכים לזהובים ומושלמים.
  8. נוציא את השניצלים מהשמן ונספוג נוזלים בעזרת נייר סופג.
  9. נשים על צלחת יפה ונשמח את הטעם בטחינה או רוטב חריף לנפלאות!

מרכיבים חלופיים

עכשיו אם אתם מתכוונים לצלול לגישה בריאותית יותר, אפשר לשדרג את המתכון בצורה נהדרת! ננסה את האפשרויות הבאות:

  • החליפו את העוף באקדחים של נתחי טופו לאוכל הסופר בריא.
  • לגרסה ללא גלוטן, השתמשו בקמח תפו”א, כמוש קדשים, וקצת תבלינים.
  • כדי להפחית את השומן, אפשר לאפות את השניצלים בתנור במקום לטגן – על 200 מעלות למשך 20 דקות.

תוספות ושדרוגים

לאחר התורה המסודרת לגמרי של השניצלים, תמיד יש מקום לשדרוגים שונים. איך לשדרג את המנה כך שתהפוך למושלמת? בואו נבדוק:

  • תוסיפו את השניצלים עם סלט ירוק מרענן או ירקות קלויים.
  • עבור מטבלים, רטבים טבעיים כמו חלבה או איולי טחינה הופכים את המנה לסטודנטיאלית לנשמה.
  • אולי תשקול להכין לך בגט טרי או פוקצ'ה עם תוספת ניחוח תבלינים, והנה לך סנדוויץ' מהמם!

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום פנקו?
עם קצת יצירתיות, ניתן Using breadcrumbs רגילים, אבל הם לא יהיו באותה הקריספיות.

ממה אפשר להחליף את היוגורט?
כמובן! במקום יוגורט, ניתן להשתמש ברסק תפוחים לגרסה טבעונית או קרם קוקוס.

האם זה המתכון היחיד לשניצלים?
לא, זה רק הרעיון שלנו. יש אינספור גרסאות לשניצלים הרים, אבל ידעתם ששניצל דג במחבת הוא אגדי, בעדינות באין מועקה!

מה ההתאמה של השניצלים?
שניצלים אלו מתאימים לרוב התוספות – סלטים, פירה או פסטה.

האם ניתן להכין את המתכון הזה מראש?
ודאי! אפשר להכין את השניצלים ולהקפיא אותם. מעלים טיפה על חום בינוני לפני ההגשה.

אני רוצה לנסות את המתכון הזה עם נתחי דג, זה אפשרי?
מהמם! זה יכול לייצר שילוב טעמים מיוחד, אז בהחלט שווה לנסות.

כמה זמן השניצלים מחזיקים במקרר?
על פי הנסיון שלי, אחרי 2-3 ימים יש אתגרים ויש להיזהר כמובן.

האם ישנה גרסה לצמחוניים?
בהחלט! אפשר להכין שניצלים ביתיים מקישואים או חצילים – מאמינים לי או לא, הם יהיו נפלאים סופגים את אותם טעמים!

כמה דקות בישול מספקות את הקריספיות הנדרשת?
בדרך כלל, 5 דקות מצד אחד ו-3-4 דקות מצד שני.

האם לשים שמן כל הזמן או רק בפעם אחת?
שמנו מתקן כל שלב לבדוק, אין שום סיבה שתטביל אותם כל כמה שניות, תנו להם זמן לטגן בקרבנות מרובות.

אתם כאן בסוף המאמר ולבטח מתרוצצים במטבח שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון המאוד טעים והכשרון שלכם ברשתות החברתיות. אולי גם חברים שלכם ירצו לנסות את שניצלי העוף המשגעים האלה! בהצלחה, ובמרץ, תיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *