שניצלים בנינג'ה שיטריפו את הארוחה שלכם

שניצלים בנינג'ה – המתכון שמקפיץ את המנה הבאה שלך!

תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור שלכם וניחוח מדהים עולה מהמילה הראשונה. זהו ריח של שניצלים שטוגנו בצורה מושלמת, עם ציפוי זהוב ומעט פריך, בדיוק כמו שאתם זוכרים מהילדות – של סבתא, של אמא. עם כל ביס, הטעמים מעורבים בפה ממלאים את הלב בנוסטלגיה. אבל הפעם, אנחנו הולכים לשדרג את המתכון הקלאסי הזה בעזרת טכנולוגיית המטגן האוויר המרגשת, ה"נינג'ה"! בעזרת מכשיר זה, אנחנו נצליח להכין שניצלים באותה מידה של טעם, מבלי להגדיל את כמות השמן – והמכונה הזו באמת משגעת. אז קחו נשימה, שימו כרטיס טיסה שתקחו אתכם לעולם החדש של האוכל הבריא, המהיר, והטעים! זה הזמן להתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

נכנסו למטבח שלכם, קיבלו את מרכיבי השניצלים המושלמים לכם:

  • 4 חזה עוף (או חזה הודו)
  • 1 כוס פירורי לחם (אפשר לבחור בסוגים שונים – רגילים, מלחם מלא או אורגני)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל – לפי הטעם שלכם
  • תבלינים – פפריקה, שום מגורר או תערובות תיבול (קמילה, עגבניות מיובשות) לפי העדפה

אופציה לצמחונים? אפשר להשתמש בקישואים פרוסים או חצילים ולצלות את הירקות במקום!

שלבי ההכנה

ועכשיו, שלב אחרי שלב, נלך יד ביד דרכו של השניצל המושלם:

  1. נחמם את מכשיר הנינג'ה שלנו על חום גבוה.
  2. נחתוך את חזה העוף לנתחים דקים ואחידים – כך הם יתבשלו בצורה הרבה יותר אופטימלית.
  3. נכין שלוש קערות: באחת נשפוך את הקמח, בשנייה נפריד ביצים ונטרוף אותן היטב, ובשלישית נדליק את פירורי הלחם יחד עם התבלינים.
  4. נעבור את נתחי העוף בצורה מסודרת: את הנתח בקמח, נצלול בביצים ואז נסיים עם פירורי הלחם.
  5. נניח את השניצלים במכשיר הנינג'ה בעדינות, דואגים שהם לא יהיו צפופים.
  6. נבשל במשך 12-15 דקות עד שהציפוי מזהיב ופריך (בוקר טוב). אם אתם רוצים לצפות בקסם, ניתן להפוך את השניצלים בעזרת מלקחיים ברבע מהזמן!
  7. בתום הבישול, נוציא את השניצלים שלב בשלב.
  8. ובסוף, נניח על צלחת וניתן להם לנוח לכמה דקות כדי שנספיק ללקק את האצבעות!

שדרוגים ותוספות נוספות

עכשיו שבנינו את הבסיס, מה דעתכם לשדרג את המנה?

  • להוסיף גבינת מוצרלה מעל ולראות איך היא נמסה.
  • להכין רוטב רן-רן מתפוזים, מלח ורוטב סויה.
  • לשלב בתערובת של פירורי לחם גם אגוזי מלך קצוצים או שקדים לקצת עניין.
  • להגיש עם סלט ירקות צבעוני וצ'יפס אפוי מתפוחי אדמה.
  • לגרסה בריאה יותר, להוסיף תיבול של קינמון ומלח שיגרום למשגע מתוק.

שאלות ותשובות

האם השניצלים באמת יוצאים פריכים כמו בטיגון רגיל?
כן, השניצלים יוצאים פריכים ואנחנו שותפים למעמד. הם לא נופלים מאלה שטוגנו בשמן!

אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית, מה יחליף את חזה העוף?
ניתן להשתמש בטופו או בחתיכות סויה טחונות, בסגנון ללא חלבונים מן החי.

כמה זמן לוקח להכין את השניצלים?
הזמן המוגדר הוא כ-30 דקות, כולל ההכנה והבישול.

האם כדאי לחמם מחדש את השניצלים?
בהחלט! הם מצוינים גם ביום שאחרי – חימום קל בעזרת הפן של הנינג'ה יעשה את העבודה.

רציתי להכין רק חצי מתכון, האם זה אפשרי?
כמובן! פשוט תשמרו על כמויות לפי החצי ותשמרו על אותן שלבים.

מה עושים אם רציתי להוסיף תיבול נוסף?
מעולה! תוספות כמו רוזמרין או סאוור קרים מוסיפים לתחושת העמוק שיוצרים השניצלים.

האם אפשר להכין את השניצלים לבראנצ'?
לגמרי! השניצלים הם אוכל שמניח ביניהם הבוקר במשקאות השונים – תוסיפו סלט אבוקדו נוסיף יתרון משגע.

אם אני רוצה שהציפוי יהיה מרקם פירורי יותר, מה להוסיף?
לגמרי! הוספת קוואקר לקח למעשה את הפירוריות שלכם לרמות קודמות!

האם יש טכניקות אחרות לשדרוג העלות של המנה?
כמובן! תוספת של מוצרי חלב כמו גבינת פרמזן בין מהלך המטגן תוביל למרקם טעים מאוד.

איך אני מבצע שינוי בכמויות לגמרי?
זו אפשרות מעולה! פשוט התייחסו לכל מרכיב שהוא כחלק של שניצל. קובעים את מינון הקמח לא נראה קשה.

אם אתם אוהבים את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני המשפחה שלכם! רגעים כאלה חייבים להיות משותפים! יחד נבנה את המסורת החדשה של שניצלים בנינג'ה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *