שניצל בלי ביצים – מתכון קל וטעים שתצטרכו לנסות!

שניצל מדהים בלי ביצים – טעים ללקק את האצבעות!

בדיוק כאן מגיע מתכון שיכול לשנות את חווית השניצלים שלכם לנצח! מדובר בשניצל אגדי, כזה שהילדים לא יפסיקו לבקש ואתם תופתעו לגלות כמה פשוט להכין אותו, במיוחד כשאתם מחפשים חלופה לשניצל המסורתי עם הביצה. נכון, לשניצל המסורתי יש את כל הקסם שלו, אבל לפעמים אנחנו רוצים לנסות משהו חדש ומרגש. אנחנו מציעים לכם מתכון לא רק שניצל, אלא שניצל מושלם, בלי ביצים, וגם דל פחמימות, כך שזה מתאים גם לכל מי שמקפיד על תזונה בריאה. בסוף, אתם תשאירו את כולם עם פה פתוח והתלהבות רבה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספיקה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כפי שמובטח, אנו מוכנים לחלוק את הרשימה המדהימה של כל מה שתצטרכו, נתחיל עם חומרי הגלם שיהפכו את השניצל הזה לממכר במיוחד.

  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לפלחים דקים
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה (או קמח תפו”א ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר להשתמש בפירורי לחם מלאים)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית שום גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון (אם רוצים טוויסט מעניין)
  • 1/4 כוס חלב שיבולת שועל (או חלב מהצומח אחר)
  • שמן לטיגון

מרכיבים חלופיים

בעצם, יש לכם כמה אפשרויות מצוינות כאן:

  • ניתן להחליף את חזה העוף בנתחי דג, טופו או אפילו ירקות כמו קישואים או פלפלים. אפשר גם לשלב כמה מבין המרכיבים.
  • ובכן, אם אתם צמחוניים או טבעוניים, פשוט השתמשו בטופו במקום עוף. זה יוצא משגע!
  • ובכן, קמח התפו”א אפשר להחליף בקמח חומוס, כדי לשדרג את הערכים הבריאותיים ולהפוך את השניצל ליותר מזין.

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להפוך את כל החומרים המופלאים הללו למנה מדהימה. שמרו על סדר ואחרי זה תוכלו ליהנות משניצל נימוח שיתרכך על הלשון.

  1. חותכים את חזה העוף לפיסות דקיקות, אם לא עשיתם זאת קודם.
  2. מערבבים בקערה את קמח התפו”א, הפפריקה, השום, המלח והכמון עד שהתבלינים מתמזגים.
  3. מעבירים את חלב השיבולת שועל לקערה נפרדת.
  4. טובלים כל נתח עוף קודם בקמח התפו”א ולאחר מכן בחלב שיבולת שועל.
  5. כעת, מצפים את העוף בפירורי הלחם בהקפצה מדויקת כך שכולם יהיו מצופים.
  6. מחממים מעט שמן במחבת על חום בינוני.
  7. מטגנים את הנתחים מכל צד עד שהם מזהיבים (כ-3-4 דקות לכל צד).
  8. מעבירים למגבת סופגת על מנת לספוג עודף שמן.
  9. הגישו עם רוטב אהוב או לצד סלט קיץ מרענן!

תוספות ושדרוגים אפשריים

למה לא לשדרג עוד יותר את השניצלים המדהימים שלכם? יש מלא אפשרויות!

  • אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף מעט רוטב חריף לתערובת פירורי הלחם.
  • שדרוגים אפשריים של תיבול: בזיליקום מיובש, ריחן או אפילו עשבי תיבול טריים יכולים להוסיף טעמים עזים.
  • שידוכים עם מדליקים – אנחנו ממליצים על סלט תפוחי אדמה, סלט טחינה או ירקות קלויים בצד.
  • ואם אתם רוצים לפנק את עצמכם, למה לא לנסות רוטב שום כוזברה? זה שילוב מדהים!

שאלות ותשובות

למה לבחור בשניצל ללא ביצים?
אחת הסיבות העיקריות היא פשוט השוני – ישמון טעם ייחודי והעובדה שזה מתאים גם לצמחונים ולאלו הרגישים לביצים. ובנוסף, זה הרבה יותר בריא!

האם ניתן גם לאפות את השניצלים?
כמובן! פשוט סדרו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ריססו מעט בשמן ואפו בתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 20 דקות או עד שהשניצלים מזהיבים.

האם אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט השתמשו במוצרים ללא גלוטן, כמו קמח תפו”א ופירורי לחם מאוריינטציה ללא גלוטן.

כמה זמן אפשר לשמור את השניצלים במקרר?
מומלץ לצרוך את השניצלים ביום ההכנה, אך ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. חימום קצר במיקרוגל או בתנור יחזיר את הטעם המדהים!

האם אפשר להקפיא חתיכות של שניצל?
בהחלט! ניתן להקפיא את השניצלים לאחר טיגון. הקפיאו אותם בנפרד לפני שתשימו במיכל אטום.

מהן הדרכים הכי טובות לשדרג את הטעמים?
מחקרים מגלים שהוספת עשבי תיבול טריים בזמן הבישול יכולה לשדרג מאד את טעם השניצלים, במיוחד שמן זית איכותי ושום קצוץ.

האם יש וריאציות תיבול נוספות?
כמובן! ניתן לשלב תיבול אסייתי עם ג'ינג'ר ושום, תיבול מקסיקני עם כמון וצ'ילי, או גרסה ים-תיכונית עם זיתים ודוקסהאביל.

איך הכי כדאי להגיש את השניצלים?
שילוב של סלט ירוק רענן, תפוחי אדמה צלויים או פירה פיקנטי יכול להרים את הארוחה שלכם לרמה הבאה. אם אתם אוהבים רטבים, אל תשכחו את המיונז או הרוטב האהוב עליכם!

האם המתכון בריא?
בהחלט! השניצל הזה דל פחמימות ומכיל יחסית מעט קלוריות, והמרכיבים בו ייחודיים מבחינה תזונתית.

האם יש לכם טיפים על גידול ילדים שמאוד אוהבים שניצל?
בוודאי! שותפו הילדים בהכנה, אפשר לשלב את העשבי תיבול האהובים עליהם לתוך הטמפורה, ולתת להם לקחת חלק פעיל בבחירה.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם לגלות את השניצל הממכר שיתפוס להם את החיך! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *