שניצל ממולא בירקות שכבש את שולחן השבת

שניצל ממולא בירקות – המנה המושלמת לכל ארוחה

מה אתם עושים כשאתם רוצים לפנק את המשפחה שלכם במנה שממלאת את הבית בניחוחות של אהבה? שניצל ממולא בירקות הוא כאן בדיוק למטרה הזו! זהו ההיפך הגמור משניצל רגיל, והוא מתעלה על כל מה שמכרתם עד עכשיו. מדובר במנה מדהימה וממכרת שמחזיקה בקסם שלה ותשאיר את כולם עם פה פעור. תתארו לכם שניצל קריספי ופריך שמסתיר בתוכו שלל ירקות רכים, צבעוניים וטעימים. מדובר במשהו כל כך גבוה, שהוא נמס בפה!

אז צאו לקרב במטבח, כי בשניצל ממולא בירקות, כל טעימה היא חגיגה. בתוך כל ביס תמצאו אפקטים מגרים של טעמים: מתוק, חמוץ, מלוח, הכל באיזון מושלם, כאילו סבתא המשיכה להכין את זה גם עכשיו. בהחלט מדובר במנה אגדי שתתאים לכל אירוע משפחתי או ערב חברים וגם תצליח לשמח את הילדים. אתם מוכנים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: בינונית. מספק: 4 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • כמות מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע לשניצלים המדהימים הללו, אתם צריכים לאסוף את הרכיבים הבאים:

  • 4 פרוסות עבה של חזה עוף
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם (אפשר גם לכבד את הגרסה שלכם עם פירורי לחם מחיטה מלאה)
  • 1 קישוא בינוני, קצוץ דק
  • 1 גזר בינוני, קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום, קצוץ דק
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון

מתכון זה ניתן לגיוון. למשל, לדרך הכנה טבעונית, תוכלו להשתמש בפרוסות טופו בגובה דומה לחזה עוף והקפידו על כל בירוקי המילוי שאתם אוהבים.

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, אנחנו מוכנים להתחיל עם הכנת המנה המושלמת הזו. אל תשכחו להרגיש את הכיף שבמלאכת הבישול!

  1. מניחים את פרוסות חזה העוף בין שני ניירות סופג ומשטחים עם פטיש שניצל עד שהן דקיקות.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את כל הירקות הקצוצים: קישוא, גזר, פלפל, בצל ופטרוזיליה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. על כל פרוסת עוף, מניחים כף מהמלית הירקות ומקפלים אותו כמו מעטפת.
  4. מרטיבים את הפרוסות בקמח, לאחר מכן בטבילה בביצים ולבסוף מצפים בפירורי לחם.
  5. מניחים את השניצלים הממולאים בטיגון בשמן החם ומטגנים 3-4 דקות מכל צד, עד שיזהיבו ויתקבל בידור צלול.
  6. מעבירים לצלחת על נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  7. מגישים עם סלט מרענן או כמנה עיקרית עם תוספת שאתם אוהבים.

כל הטעמים מתחברים כאן בסימפוניה של טעמים, וזה באמת ממש לא מתכון מסובך. מהנסיון שלי, זהו המתכון שמצליח לכלול את כל הנפלאות של ירקות חתוכים בתבונה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהמנה עשויה, אפשר להוסיף כמה תוספות מעניינות כדי להפוך אותה לעוד יותר מושלמת:

  • תוספת של גבינת מוצרלה לשדרוג המילוי.
  • רוטב שום מתובל להוסיף לטעימה וכל רטבים שאתם אוהבים (אורח תמיד מתייחס לפרי הרוטב בשמחה).
  • לגברים שאוהבים פיקנטי, כדאי להוסיף חתיכות של חציל קלוי לרוטב.
  • אפשר להחליף את הבצק בפאנקו לקבלת טקסטורה עוד יותר פריכה.

האפשרויות הן אינסופיות. אל תחששו לערבב ולשדרג את המנה עד שתהיו מרוצים!

שאלות וגובות

מה אפשר להגיש לצד השניצלים הממולאים?

תמיד אפשר להגיש סלטים קרים ומרעננים, כמו סלט קיסר, או בטטה אפויה. כך תוסיפו מגוון לעניין.

אפשר להכין את השניצלים בשיטה של אפייה?

בהחלט. אתם יכולים לשמן את השניצלים קלות ולהניח על רשת ולאפות אותם בתנור בחום גבוה עד שיזהיבו.

האם יש גם גרסה דלת פחמימות למילוי?

באופן חד משמעי! אפשר להחליף את הירקות בפטריות קצוצות או בשאר ירקות דלי פחמימה.

איך שומרים את השניצלים הממולאים?

לשמור במקרר בקופסה סגורה. ניתן גם להקפיא לשימוש עתידי.

האם אפשר לשים בתערובת הירקות גם צהוב?

בהחלט. זה מוסיף צבע ופינוק נוסף למילוי!

כיצד יודעים כאשר השניצלים מוכנים?

כשהם הופכים להיות זהובים ומדיפים ריח של שמן חם, תדעו שזה הזמן להוציא!

מה המונח "שניצל" בכלל אומר?

המילה "שניצל" מגיעה מהמילה הגרמנית "שניץ", שמשמעותה לחתוך, שזה בדיוק מה שאנחנו עושים עם חזה העוף.

למי מתאים המתכון הזה?

לכולם! ילדים, מבוגרים, טבעונים או אפילו צמחוניים. ניתן להתאים את הכל, וליצור מתכון כיף שמתאים לכל גיל.

מה הייחוד במנה הזאת?

מנה זו לא רק עונג טעים אלא היא מספקת בריאות, ויטמינים ומגוון צבעים. כל פרוסת עוף מסתירה המון הפתעות.

האם אפשר לשמור על מתכון זה גם לפיקניק?

כן! המנה נוחה לאריזות, מתאימה למגוון הופעות ומבטיחה לשמור על הטריות.

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! שתפו, תרגשו ושתפו עוד. בואו לחגוג את האהבה למטבח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *