שניצל שייטל – המתכון שיהפוך את הארוחה שלך למושלמת!

שניצל שייטל – המנה המושלמת לחגיגה בכל רגע

באופן כללי, כשמדברים על אוכל טעים, ייחודי, ומרשים, אי אפשר שלא לחשוב על שניצל שייטל. כן, כן, זהו לא אוכל רק שילדים אוהבים, אלא גם המבוגרים לא יכולים לעמוד בפני המנה המושלמת הזו. השניצל הזה – שהוא כל כך מדהים, הוא קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים. אתם לא תצליחו להתנגד למראה שלו, לריח הממכר שלו, ובשום אופן לא תוכלו להפסיק עם הליקוק של האצבעות אחרי כל נגיסה. זה פשוט אגדי!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים להכין את השניצל השייטל, חשוב להדגיש כמה דברים. השניצל עצמו מוגש טוב ביותר עם תוספות מגוונות, ואפשר לשדרגו משמעותית עם סלטים או תוספות שוות. עכשיו, בואו נענה על השאלה הבלתי נמנעת – מה אנחנו צריכים בשביל המנה המושלמת הזו?

  • 500 גרם שייטל, חתוך לפרוסות דקות
  • 2 ביצים
  • 100 גרם קמח (אפשר גם קמח עדשים לתוצאה טבעונית)
  • 200 גרם פירורי לחם (אפשר לשלב עם חרדל לפיקנטיות)
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • שמן טיגון, לפי הצורך

אם אתם רוצים גרסה חלופית לרסק את הפחמימות, אפשר לשלב גם קמח שקדים או קמח כוסמין במקום הקמח הרגיל. זה בריא, טעים, וגם הרבה יותר מרשים!

שלבי ההכנה

עכשיו, לאחר שהתארגנו עם כל הרכיבים, הגיע הזמן לצלול לתוך שלבי ההכנה. זה הזמן שבו אנחנו מתחילים לראות את השניצל המושלם שלנו מתגלה!

  1. מועכים את השייטל בעזרת פטיש שניצלים או סתם סיומת למפרק ביד. זה יעזור להם להתרכך.
  2. מניחים את הפרוסות במרינדה של ביצים, מלח ופלפל למשך כ-15 דקות.
  3. מניחים צלחות עם קמח, ביצים, ופירורי לחם ליד אזור העבודה.
  4. מניחים את הפרוסה בקמח, מטפלים בכל צד, ואז טובלים בביצה, ולבסוף מצפים בפירורי לחם. עוד שלב לצלילות הטעמים.
  5. מחממים שמן במחבת ומקפיצים את השניצלים עד שהם מזהיבים ושחומים. תתכוננו לריח שיתפוס אתכם מפתיעים!
  6. מניחים את השניצלים על מגבת נייר על מנת לספוג את השמן העודף.

שדרוגים ותוספות

אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, הנה כמה רעיונות:

  • ציפוי עם גבינת פרמזן מעל הפירורים לתת טוויסט נוסף, הורס לחלוטין!
  • הוספת שום כתוש לתערובת הביצה עבור הגרסה החזקה.
  • כדי לשדרג את המנה לכיוון האיטלקי, ניתן להוסיף לתערובת הפירורים תבלינים כמו פפריקה, אורגנו או בזיליקום.

שאלות ותשובות

האם צריך להפוך את השניצלים תוך כדי טיגון?
בזמן הטיגון, בהחלט! יש להפוך את השניצלים כשהם מזהיבים בצד הראשון, כדי לוודא אופי פריך ואחיד בכל הצדדים.

איך יודעים מתי השניצלים מוכנים?
ברגע שהצבע שינוי לזהוב-שחום חשקנן מידי, והתחלתם להתפתות ללקק את האצבעות, זה הזמן להעביר אותם לצלחת!

מה אפשר להגיש עם השניצלים?
ישנן אינסוף אפשרויות! סלט ירוק מרענן, פירה, פסטה או אפילו טוסטים עם רוטב פסטו. פשוט מושלם!

אפשר לשמור את השניצלים במקרר?
בהחלט! לאחר קירור מלא, שמרו אותם במיכל אטום. אם תתחממו, פשוט חם קצר במיקרוגל או טוסטר.

מה לגבי טיגון באוויר?
שיטה מעולה! תוכלו לשים את השניצלים בעוביים דקים יותר, ולהשתמש באוויר חם טורבו. התוצאה תהיה פריכה ומופלאה אך בגרסה חסרת השמן.

האם אפשר להכין את השניצלים יום מראש?
כמובן! הכי טוב למרוח את השניצלים עם קמח, ביצים ופירורים, ואז לשמור במקרר עד זמן הטיגון.

למה השניצלים שלי לא פריכים?
ייתכן ששמנתם יותר מדי ביצים או שיטחתם את השניצלים יותר מדי. אל תחששו להשאיר מעט שומן – הוא מסייע ליצירת קריספיות!

כמה זמן ניתן לשמור את השניצלים המוכנים?
רצוי לא יותר מ-2-3 ימים במקרר. בכל זאת, הכי טעים כשזה טרי!

מהם הצעדים כדי להפוך את המתכון לטעים יותר?
נשמעו? טבלו את השניצלים ברוטב טחינה או לצפותם בבלילה מיוחדת של קמח תפו”א. זה משגע!

למה כדאי לשתף מתכונים כאלה?
שיתוף מתכונים הוא לא רק הדרך להזכיר לחברים שלנו את מאכלי הילדות, אלא זו הזדמנות ליהנות מאוכל מדהים ולהעניק אהבה דרך האוכל.

אם המתכון הזה הכניס לכם מים לפה, אתם מוזמנים לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים המדהימים לכל מי שאתם אוהבים. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *