שפיץ צ'אך בישול ארוך – טעים וקל להכנה!

שפיץ צ'אך בישול ארוך – המתכון המושלם לשבת!

לכולנו יש את המתכון המיוחד הזה, שגורם לנו לזכור את הילדות שלנו, את הריחות הביתיים ואת השיחות סביב שולחן השבת. היום אנחנו הולכים להכין את השפיץ צ'אך בישול ארוך – מנה שכוללת בשר נימוח, ירקות שורש ומשקה שהופך כל ביס לחגיגה של טעמים. מדובר במנה מדהימה, ממכרת ומשגעת, שתמלא את הבית שלכם בניחוחות מרגשים ותהפוך את כל סועד לגורמה אמיתי. בואו לעקוב אחרינו ולגלות את הסוד להכנת המנה הזו!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 סועדים

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לציין שהשפיץ צ'אך לא רק טעים, אלא גם בריא ומזין. הוא מכיל ירקות מגוונים שעשירים בוויטמינים ומינרלים, וכמובן, הבשר נותן את העושר והטעם שכולנו מכירים ואוהבים.

המרכיבים

  • 1 ק"ג בשר שפיץ
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס סלרי קצוץ
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • פלפל שחור לגרסה הסופית

מרכיבים חלופיים

אפשר לטפח את המתכון הזה לכאלה שמקפידים על תזונה טבעונית על ידי שימוש בפטריות במקום בשר ובישול הירקות לבדם. נוסיף עוד טעמים עם רוטב סויה ולימון שייתנו טעם מורכב ומעניין!

שלבי ההכנה

המתכון הזה כל כך נעים ברמות העמקתו, שאתם תדרשו לנסות אותו בכל הזדמנות. ובכן, בואו נתחיל עם שלבי ההכנה.

  1. במחבת גדולה, יש לחמם שמן זית נוסף על חום גבוה ולהוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
  2. נוסיף את השום הקצוץ ונבשל יחד במשך דקה מהולה בניחוחות משגעים.
  3. נוסיף את קוביות הבשר למחבת ונבשל עד שהן מתבשמות מכל הצדדים. כל קוביית בשר היא בדיוק מה שאתם צריכים למעדן.
  4. נעביר את הבשר והבצל לתוך סיר גדול ונוסיף את שאר המרכיבים: הגזר, תפוחי האדמה, סלרי, פטרוזיליה, תיבול ומים.
  5. נביא לרתיחה על חום גבוה, ולאחר מכן נפחית את הלהבה לאש נמוכה.
  6. לאחר הרתיחה, נסגור את הסיר היטב ונבשל במשך 2-3 שעות. המטרה היא להשיג מנת בשר נימוחה שהחליקה בפה.
  7. לפני ההגשה, נגיד לעבור עם כף על הירקות ובשר ולוודא שספגו את כל הטעמים.
  8. נגיש חם עם לחם טרי או אורז לבן, ותהיו בטוחים שהיא תשאיר אתכם עם טעמים משגעים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הדרכים לשדרג את המתכון הזה הן רבות! תוכלו לשדרגו עם חומוס מבושל, להוסיף קישואים או יצירת מתכון רוטב נוסף עם עגבניות מרוסקות לשדרוג גוון נוסף. תהיה זו חוויה שמעלה את החיך שלכם לרמה חדשה!

שאלות ותשובות

מה הסוד לבשר נימוח?
השאלה הזו נתקלת הרבה, והתשובה פשוטה. הבישול האיטי עושה את העבודה. כשהבשר מתבשל לאט, הוא מתמוסס ונהיה רך עד כדי כך שאפשר לחתוך אותו רק עם מזלג!

האם ניתן להכין את זה יום קודם?
בהחלט. למעשה, טעמים הולכים ומתרקמים עם הזמן, ואפשר לשים אותו במקרר כדי לחמם ביום למחרת.

כיצד ניתן להתאים את המנה לטבעונים?
כפי שנאמר, אפשר לדלג על הבשר ולהשתמש בפטריות או ירקות מגוונים אחרים, זה ייצא נפלא!

מה עושים עם שאריות?
אם נשארו לכם שאריות, אתם יכולים להכין מהם קציצות או פשטידה מדהימה.

האם יש דרכים לרכך את הבשר לפני הבישול?
בהחלט, עם תוספת של חומץ או מיץ לימון כמה שעות לפני הבישול, תעזרו מהריכוך.

האם ניתן לשדרג עם תבלינים נוספים?
בהחלט! הוספת ג'ינג'ר או ציפורן יכולה להביא ניחוחות אגדים מכל התבשיל.

כמה שעות מומלץ לבשל?
כבר אמרנו, עד 3 שעות – ככל שיבשלים יותר, כך זה ייצא מושלם!

האם יש תחליף לתפוחי אדמה?
אפשר להשתמש בפחמימות אחרות כמו בטטה או דלעת שיתנו טעם שונה ומיוחד!

כמה קלוריות יש במנה?
מנה כזו כולה מפוצצת בטעמים, עם בשר וירקות. תשתדלו לא לחשוב על קלוריות, פשוט להתחבר לטעמה.

האם זה מתכון בריא?
לגמרי! עם ירקות עשירים בבישול ארוך, המנה הזו היא מופת לכל מיני דיאטות.

זה הזמן שלכם לחלוק את המתכון המדהים הזה עם כל החברים והמשפחה, ולחגוג יחד את טעמי השפיץ צ'אך שלכם! אל תשכחו לשתף את החוויה ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *