תבשיל בשר צלעות שישגע את החיך שלכם

תבשיל בשר צלעות מדהים וממכר

בואו נתעכב רגע על התחושות שמלוות אותנו כשאנחנו מתיישבים לשולחן עם תבשיל בשר צלעות. הריח הממגנט שמשתחרר מהסיר, הצבעים העזים שמתבלטים בשילוב של הירקות, והרעיון שאנחנו עומדים ללקק את האצבעות עם מנת אוכל כל כך מושלמת. תבשיל בשר צלעות הוא לא סתם מנה – זהו סיפור, חוויות וזכרונות. עם כל ביס, אפשר לתפוס את חום הבית, את השיחות לצד השולחן ואת ההיסטוריה המשפחתית שלנו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

ניתן לומר בביטחון שהמרכיבים לתבשיל הזה הם לא רק בסיסיים אלא גם כאלו שמוסיפים טעם אגדי למנה שלנו. אחרי שנחפש ביומן המשפחתי, נגלה לא פעם שרכיבים כמו בשר צלעות רכים, ירקות טריים ותיבול נכונים הם כל מה שצריך.

  • 1 ק"ג בשר צלעות (מומלץ עם קצת שומן כדי שהמנה תצא נימוחה)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזר בינוני חתוך לקוביות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום קצוץ
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס יין אדום (ולא, לא שותים את השאר, חייבים להוסיף לתבשיל)
  • 2 כוסות מרק עצמות או מים
  • 1 חבילה תבלינים לתבשילי בשר (אפשר לקנות או להכין בבית)
  • 2-3 קוביות תפו”א חתוכים (אם רוצים)

אפשרויות חלופיות

תמיד כדאי לדעת שיש אפשרויות. אם אתם טבעונים או נמנעים מבשר, ניתן להכין את אותו תבשיל עם קוביות טופו או קישואים בלבד. פשוט לזרוק כל מה שאוהבים לתוך סיר עם רסק עגבניות ותבלינים, והרי לכם תבשיל משגע!

שלבי ההכנה

ואנחנו מתחילים! הנה הדרך לקסם, שלב אחר שלב, פשוט על פי המתכון. תשתדלו לא לפתח פצעי רעב בדרך – מה שנחוץ לכם זה סבלנות.

  1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב מעל אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים עד שהוא שקוף וזהוב.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים כ-1-2 דקות תוך ערבוב מתמיד.
  4. מוסיפים את בשר הצלעות ומשחימים מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את הגזר והקישוא ומערבבים עם שאר חומרי התבשיל.
  6. לצקת פנימה את היין האדום ולהנמיך את הלהבה, כדי לאדות את האלכוהול.
  7. מוסיפים את רסק העגבניות ותבלינים, מערבבים היטב.
  8. מוסיפים את המרק או המים, עד לכיסוי הבשר.
  9. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  10. מבשלים על חום נמוך עם מכסה למשך 2-2.5 שעות (תאמינו לי, זה משגע).
  11. מקפידים לערבב מדי פעם, להוסיף מים אם יש צורך.
  12. אם אתם רוצים, תוכלו להוסיף תפו”א בשלב הזה ולבשל עד ריכוך.
  13. בוחנים את הבשר, אם הוא מתפרק בקלות מהעצם – המנה מוכנה!

שדרוגים ותוספות

אפשרויות אין סופיות. אם אתם רוצים להפוך את התבשיל למיוחד יותר, אתם יכולים להוסיף כמה קוביות של פרדייס של פירות (כמו רימונים או תמרים) להפתעה מתוקה. עגבניות שרי קלות בגריל יחד עם התבשיל יכולות להוסיף חמצמצות נפלאה, ואפילו מעט צנוברים קלויים מעל יכולים להפוך את המנה למשהו מעלף.

שאלות תשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
נכון שמדובר בצלעות, אבל אם אתם רוצים, אפשר בהחלט להשתמש בבשר כמו שריר או צלי. זה נכון שמדובר בבשר עם טקסטורה שונה, אך זה בהחלט עשוי להיות טעים.

מה ניתן לעשות אם אין לי יין אדום?
אם אתם לא בסרט הזה, פשוט ניתן להמיר מים עם כמה כפות חומץ בלסמי או מיץ ענבים. התוצאה עדיין תהיה משגעת!

האם אפשר להכין את המנה לכבוד אירוע?
בשמחה. זו מנה שתשאיר את האורחים שלכם מרוצים ואוכלים עם תיאבון. אפשר להכין יום לפני ולחמם לפני ההגשה.

האם אפשר להקפיא את התבשיל?
בקלות! אם נשאר לכם, אחרי שיתקרר, תוכלו לשמור במיכלים לשימור ונראה שהוא יתענג על הקפאה מושלמת.

איזה תוספות אפשר להגיש עם התבשיל?
אדפטציה מצוינת יכולה להיות קצת אורז או פירה תפו”א בצד, או לצד סלט ירקות רענן. לשדרוגים נוספים – לכם הזכות לבחור את התוספות מהנסיון שלכם.

כמה זמן ניתן לשמור את התבשיל במקרר?
אם אתם שואלים אותי, תזכרו טוב – זה לא יחזיק הרבה! אבל בהחלט ניתן לשמור אותו מכוסה במקרר כ-3-4 ימים.

מלח או פלפל – מה שחשוב יותר?
כמובן ששני התבלינים הללו חשובים. מהנסיון שלי, מלח מדגיש את טעם הבשר ולפלפל יש את האופי המיוחד הזה.

איך יודעים מתי הבשר מוכן?
הבשר יהיה מוכן כשיתפרק בקלות עם מזלג ותשימו לב שהוא רך.

האם זה קל לבשל את זה?
בהחלט! ברגע שמבינים את חומרי הגלם ואת שלבי ההכנה, התהליך הוא כיף.

יכול להיות שהמנה תצא יבשה?
אם תעקבו אחרי ההוראות שלי ותגבירו את הטמפרטורה אם ככה חסר נוזלים, אני מבטיח לכם שהמנה תצא רכה.

פעמים רבות, מתכונים כאלו הופכים למנות קלאסיות של הסבתות. אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות,גווין והפיצו את הבשורה! כל בהצלחה ואכלו את המנה המעלפת הזו בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *