תגלו את המתכון המושלם לשניצל טופו!

טופו שניצל: השניצל המדהים שעושה את כל ההבדל!

האם אי פעם ניסיתם להכין שניצל טופו? אם לא, הגיע הזמן לגלות את המתכון הממכר הזה שיגרום לכם לשכוח מהשניצלים הרגילים! השניצל הזה כל כך מעלף, שלא תאמינו כמה הוא יכול להיות טעים וקל להכנה! גזרו היסטוריה חדשה במטבח שלכם והכינו טופו שניצל שיהיה וואו בכל ארוחה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

בואו נצלול לתוך המתכון הזה, כי הטופו שניצל הזה לא רק שהוא טעמו אגדי, אלא הוא גם בריא ומשגע! הוא מהווה פתרון אידיאלי למי שמעוניין בחלופה צמחונית או טבעונית לשניצל המסורתי. אז קחו את הסינרים והכינו את עצמכם למנה שתשאיר טעימה בבסיסית!

הרכיבים הדרושים

  • 400 גרם טופו קשה, סחוט ומוקפא (מומלץ להשרות במים חמים קודם)
  • 1/2 כוס קמח תפו“ז
  • 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר לשלב עם תבלינים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כורכום (הוספה טובה להגברת הצבע)
  • 1/2 כפית שזיפים (לא חובה, אבל מוסיף טעם)
  • 1/4 כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר

אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, אתם יכולים להחליף את פירורי הלחם בקוקוס טחון או בשיבולת שועל טחונה. אפשר גם להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום קמח תפו”ז להרכב דל גלוטן.

שלבי ההכנה

  • מניחים את טופו למקצועו ומסננים היטב מהמים.
  • חותכים את הטופו לסטייקים בעובי של כ-1 ס”מ.
  • מניחים את טרפז נפרד עם קמח תפו“ז, מלח ותבלינים.
  • מניחים את החלב הצמחי בטרפז נוסף.
  • מניחים את פירורי הלחם בטרפז שלישי.
  • מקפלים את כל סטייקי הטופו בקמח תפו“ז ואז בחלב, ואז בפירורי הלחם לשמירה על אחידות.
  • מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
  • מטגנים את טופו השניצל בכל צד עד שהם זהובים ופריכים.
  • מעבירים לצלחת עם נייר סופג כדי לייבש את השמן.
  • מגישים עם רוטב טחינה או רוטב ברביקיו – עונג של ממש!

אני ממליץ להכין את השניצלים בצורות שונות: למשל, להכין רצועות טופו לשקשוקה משגעת או לשדרג את המנה עם תוספות כיד השף שלכם. טאצ' אישי יעשה את כל ההבדלים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מתכננים לארח חברים, אל תשכחו לשדרג את המנה עם סלט מרענן! רצועות כרוב, גזר, ועגבניות קצוצות יהפכו את המנה שלכם לכזו שתשאיר את האורחים המומים. עוד תוספת טובה היא להכין רוטב יוגורט או עגבניות טריות לחיבוק בטוח באירוח.

שאלות ותשובות

מדוע טופו הוא רכיב כל כך טוב בשניצל?

טופו הוא עשיר בחלבון ונמוך בשומן, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לבחירות בריאות. הוא גם סופג טעמים היטב.

האם אפשר להשתמש בטופו רך למתכון הזה?

לא מומלץ להשתמש בטופו רך, כי הוא לא יצליח להחזיק את עצמו בצורה מספקת. טופו קשה הוא הבחירה הטובה ביותר לשניצל.

מה עושים אם אין אפשרות למצוא פירורי לחם?

אם אין לכם פירורי לחם, אפשר לטחון רכיבי לחם יבש – למשל לחמניות ישנות.

האם אפשר להכין את זה מראש?

כן! ניתן להכין את השניצלים ולטגן אותם ביום למחרת. פשוט חמים אותם מעט ולאחר מכן טגנו.

מה המפגש ההבטיח ביותר בין טופו לשניצל?

הבישול של שניצל טופו תוך כדי שמירה על טקסטורה פריכה וטעימה, זוהי האומנות במלאה!

איזה סוג של לצד יש להשתמש עם טופו שניצל?

סלט ירוק, פירה, או אפילו תפוחי אדמה מתוגנים – כל אלה מיותרים כדי להפוך את השניצל שלכם למושלם.

איך שומרים על פריכות השניצלים לאחר ההכנה?

מומלץ לאחסן את השניצלים בקופסה סגורה היטב במזון. אם רוצים להקפיא, עדיף לא לטגן לפני ההקפאה.

האם אפשר לשים טעמים אחרים לטופו?

בהחלט! ניתן לשלב טעמים שונים כמו שום, בצל קצוץ או תבלינים אחרים לפי טעמכם האישי.

באיזה שמן מתאים לטיגון טופו?

שמן זית הוא בחירה טובה, אבל שמן חמניות או קנולה יעשו גם עבודה מצוינת.

האם ניתן גם להכין את המתכון אפוי?

כן! אפשר לאפות את השניצלים בתנור עד שהם מקבלים צבע זהוב.

בבקשה אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה! כמו שאומרים – אהבה עוברות דרך הקיבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *