10 מתכונים לשרימפס שיגרמו לכם להתאהב בטעמים

מתכונים לשרימפס – שבעה מתכונים משגעים וחווייתיים

תאמינו או לא, השרימפס הוא אחד מחומרי הגלם המדהימים ביותר שהטבע העניק לנו. אפשר לשלב אותו במגוון רחב של מתכונים, כאשר כל אחד מהם יכול לקחת את הסועד לכדי חוויה קולינרית מרהיבה. דמיינו לעצמכם רגע את המראה של שרימפסים יפים, עסיסיים, רכובים על מצע של פסטה רוטטת ברוטב עשיר, או אולי דווקא בתור סלט מרענן שניתן להגיש לצד לחם פריך. בסך הכל, חובבי אוכל טוב לא יכולים לעמוד בפני הירוק-ורדרד המושלם הזה! בואו נגלה את המתכונים הכי מדהימים, ממכרים ומעלפים לשרימפס!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכבר התלהבנו לדבר על כל המטעמים שניתן להכין עם השרימפס, הגיע הזמן לדבר על מה צריך בשביל זה. א-לה סבתא, כל המתכונים כאן ידרשו כמה מרכיבים בסיסיים, ואם אתם מרגישים יצירתיים, תוכלו לשדרג אותם כרצונכם.

  • 500 גרם שרימפס קלופים ונקיים
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס פסטה (סוג לבחירתכם)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 1/2 כפית שטוחה של פלפל חלפני חריף (אופציונלי)

שלבי ההכנה

עכשיו לאחר שיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לצלול לתוך שטף ההכנה. אל תחששו – המתכון הזה הוא ממש פשוט, זמני, והביצוע הוא מעלף! האם אתם מוכנים?

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ולסנן.
  2. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עד שהוא מזהיב.
  4. מוסיפים את השרימפס למחבת ומערבבים במשך כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את המיץ מלימון, מלח, פלפל ונערבבים היטב.
  6. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת.
  7. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים עד שהכל מתערבב היטב.
  8. מעבירים לצלחות הגשה ומקשטים בפטרוזיליה נוספת.

תוספות ושדרוגים לגיוון מתכון השרימפס

כשהכל נמצא בפני השולחן, אפשר לגוון ולהפתיע את האורחים שלכם! הנה כמה רעיונות:

  • להוסיף ירקות כגון קישוא, פטריות או כרובית – לא רק שזה מרענן, אלא גם בריא!
  • להשתמש באורז במקום פסטה – זה יכול להוסיף טקסטורה אחרת למנה.
  • לשלב עם רוטב שמנת לקבלת פינוק אמיתי שגורם לכולם ללקק את האצבעות.
  • לגרסה חריפה יותר – הוסיפו כמה פלפלים חריפים מעל.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם השרימפס מבושל ברמה הנכונה? שרימפס מבושלים צריכים להיות פעוטים ומעט ורודים. אם הם מתייבשים, סימן שהם בושלו יותר מדי.

האם אפשר להשתמש בשרימפס קפוא? בהחלט! רק יש לוודא שהשרימפס הוקפאו נכון ויש להפשירם לחלוטין לפני השימוש.

האם תוכלו להמליץ על רוטב מעניין לשרת עם השרימפס? רוטב חריף עם שמן זית, שום ולימון הוא שילוב מצוין.

האם ניתן לשמור שאריות במקרר? כן! ניתן לשמור במקרר בכיסוי חזק עד יומיים. כשמחממים, יש להיזהר לא לבשל מידי.

האם יש תחליפים לחומרי הגלם במתכון? כן! ניתן להמיר את השום בבצל קצוץ, והפטרוזיליה תוחלף בכוסברה ותספק טעם רענן לחלוטין.

לא אוהב פסטה, מה ניתן לשים במקום? אם לא אוהבים פסטה, ניתן להשתמש באורז או בגרגירי קינואה בריאה.

האם ניתן להכין את המתכון עם חלב סויה? אפשר לשלב חלב סויה בהכנת הרוטב הקרמי, זה ייתן טעם שונה ומעניין.

מהו המיוחד באזור שלנו בשימוש בשרימפס? בארץ יש המון מסעדות דגים שמדגישות את הטריות של השרימפס המקומי, לכן מדובר במחיר יחסית נוח.

כיצד אפשר להפוך את המנה ליותר בריאה? ניתן לצמצם את כמות השמן ולוותר על הפסטה לטובת ירקות.

היכן אני יכול למצוא השרימפס הטרי ביותר? בשווקים מקומיים ואצל דייגים, מקום ישן ושמח שמספק טריות ישר מהים!

המתכונים לשרימפס פשוט משגעים, ואחרי שנסענו במטבח אל עולם הטעמים, הגיע הזמן לשתף את הפלא האגדי הזה עם חברים. רוצים לפנק, להשקיע באירוח או להכין משהו קליל ונעים – זה המתכון עבורכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי ככה מפיצים שמחה וטעמים טובים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *