10 סוגי מאכלים שאתם חייבים לנסות עכשיו



סוגי מאכלים – עולם הטעמים

סוגי מאכלים – חוויה קולינרית שלא תשכחו

לכל אחד מאיתנו יש את המאכלים האהובים עליו. הו, כמה זה מדהים! אוכל הוא יותר מסתם דלק לגוף; הוא מתכון ליצירת חיבור, זיכרונות ותחושות שעוטפות אותנו בהרמוניה. הרי כולנו זוכרים ארוחות משפחתיות, טעמים של סבתא, או ריח של מאפה טרי שמתפשט בבית. כל אחד מהם תחושה בפני עצמה, שמזמינה אותנו להוציא את הסכו"ם ולאכול עד ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מן הסתם המנה מספיקה ל: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל להרכיב את המלכה של המנות, נביט במצרכים שדרושים לנו. על מה מדובר? את מה אנחנו צריכים כדי ליצור את המנה הכי טעימה שיש?

  • 400 גרם פרגיות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לתיבול

בהחלט ניתן להוסיף כאן שדרוגים קטנים – מתכון טבעוני? פשוט תחליפו את הפרגיות בקולורבי קצוץ דק ואפשר גם להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן. ככה תיגש למיטה עם תחושת רעננות ובחירה בריאה!

שלבי ההכנה

כעת, כשאנחנו מצוידים במרכיבים המושלמים, הגיע הזמן לעבור לשלב המעשי. שימו לב, כל שלב כאן הוא בר השגה!

  1. לחתוך את הפרגיות לקוביות קטנות.
  2. לחמם את שמן הזית במחבת על להבה בינונית.
  3. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן עד שיתרכך.
  4. להוסיף את רצועות הפרגיות למחבת ולטגן עד שהן מתחילות להזהיב.
  5. למקום בקערה, להוסיף את הביצה, פירורי הלחם ופטרוזיליה.
  6. לתבל עם מלח ופלפל, לערבב היטב עד שהכל מתאחד.
  7. לתפוס ידית בגובה 1 ס"מ למנחה הבאה.
  8. למלא תבנית עם תערובת והכין בתנור על 180 מעלות במשך 20 דקות.

המנה מוכנה כאשר היא נראית משגעת ומזהיבה. רק תנסו לדמיין את הריח שמסתובב בחלל – מתכון אגדי שממש נמס בפה.

תוספות ושדרוגים

המאכל שלנו הוא מצוין כמו שהוא, אבל משום מה אני תמיד אוהב להוסיף תיבול נוסף. אפשר להוסיף:

  • רוטב סויה כבסיס לתיבול איטלקי.
  • שקדים קלויים לקישוט וכגוונים נוספים של טעם.
  • אפשר להוסיף גבינת פטה מעל לפני האכילה להפתעה נימוחה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי פטרוזיליה? חבל! אם אין לכם פטרוזיליה, בהחלט מומלץ להמיר אותה בבזיליקום או כוסברה – הם יוסיפו טעמים שונים אך לא פחות מעולים.

כיצד אפשר לאחסן את השאריות? השאריות נשמרות היטב במקרר למשך 3 ימים. שימו בקופסה אטומה.

מה אפשר להגיש לצד המנה? אני מציע סלט ירקות מרענן או תוספת אורז. זה יוצר תמונה משגעת!

אפשר להפוך את המתכון לתבשיל? בוודאי! פשוט הוסיפו 1 כוס ציר עוף ותנו לזה להתבשל על חום נמוך למשך 30 דקות.

כמה זמן המנה מחזיקה במקפיא? המנה תישאר חובה למשך 2-3 חודשים במקפיא.

כאשר אני מוסיף תיבול, מה הכי מתאים? אני ממליץ על כמון או פפריקה – זה מוסיף חריפות משתלמת.

האם המתכון מתאים לילדים? בהחלט! אפשר להפוך אותו ליותר מתוק ע"י הוספת סוכר או דבש.

למה כדאי לי לשדרג את המתכון? כל שדרוג יכול להפוך את המנה למשהו אחר, בעסקים עם מצבי רוח שונים.

האם ניתן להכין ללא בישול? ניתן לאפות בגריל – זה יפחית את טכניקת הבישול!

האם ניתן להכין את המתכון מראש? בהחלט! תהיו קבועים עם זה, זה חלק מהיופי של מאכלים כאלו!

אתם מכינים אוכל? שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם על מנת שהכיף והטעמים ימשיכו להתפשט ברשתות החברתיות. זכרו, אוכל הוא אהבה – והאהבה הזו שווה לחלוק!


שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *